+32 (0)70 23 33 13

Check-in

Laatste datum van herziening: 16/02/2015

Hoelang voor het vertrek van mijn vlucht moet ik mij aanbieden bij de check-in op de luchthaven?
Het is verstandig je voor Europese bestemmingen min. 2 uur vóór het voorziene vertrekuur van je vlucht aan te bieden aan de check-in balie van je luchtvaartmaatschappij.

Voor intercontinentale vluchten (Amerika, Afrika of Azië, Australië en Nieuw-Zeeland) is 3 uur vóór het vertrek een goede marge. (Vergeet zeker jouw geldig identiteitsbewijs of internationaal paspoort en eventueel vereiste visum(s) niet!).

Reken ook op 3 uur indien de afreisdatum samenvalt met schoolvakanties en/of feestdagen. De nauwgezette toepassing van de huidige, strikte veiligheidsregels door de veiligheidsagenten aan de controleposten kan lange wachttijden veroorzaken.

Mag ik ervan uitgaan dat er voldoende overstaptijd is tussen mijn vluchten?
Belangrijk om weten is dat bij boeking het reservatiesysteem van de luchtvaartmaatschappij steeds de kortste vluchtroute en de vluchtverbindingen aanbiedt met de kortste aansluitingstijd. Deze aansluitingstijden staan bekend als de ‘Minimum Connecting Time’ en worden bepaald door de luchtvaartmaatschappijen en luchthavens.

Luchtvaartmaatschappijen bieden nooit verbindingen aan die niet haalbaar zijn, maar veel hangt af van de beweeglijkheid van de reizigers en de eventueel opgelopen vertraging.

Kan ik vluchten boeken met een ruimere overstaptijd?
Als je online boekt, worden vaak verschillende vluchtcombinaties op diverse tijdstippen aangeboden. Je kan makkelijk zelf kiezen welke vluchten het best bij je passen en zo een ruimere overstaptijd inlassen. Lukt het je toch niet online de ideale vluchten te boeken, neem dan gerust contact op met een Connections reisconsulent(e) of bel je Contact Center op 070.23.33.13.

Kan ik vooraf online inchecken?
Je kan vaak ook online inchecken, 24u vóór vertrek, via de website van de luchtvaartmaatschappij. 

Hoe kan ik met mijn electronisch ticket (e-Ticket) online inchecken?
Online inchecken kan enkel rechtstreeks op de website van de luchtvaartmaatschappij die uw vluchten uitvoert.

En dit ten vroegste 24u voor het vertrek van uw vlucht.

Het al dan niet online kunnen inchecken is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, het vluchtschema en het tijdstip waarop u dit doet. Voor sommige maatschappijen is een online check in verplicht, zoals bvb bij Ryanair. De juiste procedure vind je in dat geval dan ook terug op je bestelbon.

Voor andere maatschappijen kan je online inchecken, maar is dit niet verplicht. Om online in te checken heb je jouw 'confirmation number' nodig van de luchtvaartmaatschappij. Het 'confirmation number' is het dossiernummer van de luchtvaartmaatschappij en staat enkel op je "electronic ticket receipt". Met dit nummer kan je, vaak in combinatie met je familienaam (zonder spaties of accenten), vanaf 24u voor vertrek van je vlucht, online inchecken op de website van de luchtvaartmaatschappij die je vluchtschema uitvoert. Na de online check-in print je zelf je boarding pass uit.

Wanneer is een online check-in niet mogelijk?

  • Bij vliegtickets waar een trein of bussegment inbegrepen zitten, is online inchecken niet mogelijk. Hiervoor geldt een aparte procedure - zie onze Veelgestelde vragen paragraaf 'Vliegtickets met trein en/of bussegmenten.
  • Voor vliegtickets waarbij er in het vluchtschema een of meerdere segmenten worden uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij is een online check-in meestal niet mogelijk.
  • Als je langer dan 24u voor vertrek probeert online in te checken.
  • Als je tracht in te checken met een verkeerd confirmation number en/of verkeerde naam. Of als je dit doet bij de verkeerde luchtvaartmaatschappij.

Vragen?
Een professioneel team van reisexperts staat je graag te woord. 

Algemene informatie
Je bent steeds en uitsluitend aansprakelijk voor het inwinnen van bijgewerkte informatie omtrent je vereiste reisdocumenten en het tijdig aanschaffen hiervan.

Ga hierbij zeker de vervaldatum van je internationaal paspoort na (6 maanden geldigheid bij terugreis is dé veilige marge!) en check meteen ook het paspoort voor je baby(’s) en kind(eren).

Ga na of je visum(s) nodig hebt, online via VisumCentrale of via je Connections travel shop consulent(e). Hou hierbij niet alleen rekening met je eindbestemming maar ook met alle overstap- en/of landingsplaatsen op je reisroute.