+32 (0)70 23 33 13

Pre-seating

Laatste datum van herziening: 06/01/2015

Kan ik mijn vliegtuigzetel kiezen en hoe zeker ben ik dat ik die effectief toegewezen krijg?
Het vooraf toewijzen van zitplaatsen – ook wel ‘pre-seating’ genoemd - gebeurt als dat kan op het moment van je reservatie en blijf steeds een verzoek.

Opgelet: De zitplaatsprocedure varieert naar gelang de gekozen luchtvaartmaatschappij.

Toekennen van zitplaatsen is vaak niet mogelijk voor heel voordelige tarieven, voor vluchten uitgevoerd door partners (code-share vluchten) of bij reservatie waar diverse maatschappijen gecombineerd worden in één ticket, of voor vluchten op Europa.

Hou er dus rekening mee dat de betrokken luchtvaartmaatschappij zich het recht voorbehoudt te allen tijde (en zeker tijdens het hoogseizoen) je al toegewezen zitplaatsen te wijzigen om diverse redenen (weight & balance van het vliegtuig, verandering van vliegtuigtype en cabine lay-out, enz.). Een op voorhand toegekende zitplaats is dus nooit 100% gegarandeerd.  De luchtvaartmaatschappijen garanderen immers enkel dat je, als reiziger, vervoerd wordt maar ze garanderen nooit het zetelnummer dat bij reservatie ingeboekt wordt.

Indien de luchtvaartmaatschappij een betalende zitplaats (bv. extra beenruimte) wijzigt, betaalt de luchtvaartmaatschappij de kost van deze betalende zitplaats terug en komt er geen bijkomende vergoeding bij.

Vragen?
Een professioneel team van reisexperts staat je graag te woord. 

Algemene informatie
Je bent steeds en uitsluitend aansprakelijk voor het inwinnen van bijgewerkte informatie omtrent je vereiste reisdocumenten en het tijdig aanschaffen hiervan.

Ga hierbij zeker de vervaldatum van je internationaal paspoort na (6 maanden geldigheid bij terugreis is dé veilige marge!) en check meteen ook het paspoort voor je baby(’s) en kind(eren).

Ga na of je visum(s) nodig hebt, online via VisumCentrale of via je Connections travel shop consulent(e). Hou hierbij niet alleen rekening met je eindbestemming maar ook met alle overstap- en/of landingsplaatsen op je reisroute.