+32 (0)70 23 33 13
 

Drie under-the-radar citytrips

Zin in een citytrip, maar geen zin om hetzelfde als iedereen te zien en te doen? Dan is het misschien tijd om een van deze minder voor de hand liggende bestemmingen te ontdekken!

Skip Parijs, kies voor Nice!

De Franse Côte d'Azur heeft de naam nogal duur te zijn, en plekken als Saint-Tropez en Cannes roepen visioenen op van champagne, privéjachten en met-Swarovskikristallen-bezette bikini's. Maar Nice is anders: sympathieker en toegankelijker. Je kan er flaneren over de Promenade des Anglais, genietend van de twintigste eeuwse architectuur en wuivende palmbomen, maar je kan er net zo goed cultuur gaan opsnuiven in het Mamac, het Musée d'art moderne et d'art contemporain. De oude industriële buurt tussen de Place Garibaldi en de haven evolueerde naar een creatieve place-to-be, waar je hippe restaurants kan terugvinden.

Foodie tip: Comptoir Central Electrique is een gezellige bistro gevestigd in een voormalige elektrowinkel, waar het decor neo-industrieel is en de cocktails namen kregen als Le Mega Watt.

Kopenhagen al gezien? Ontdek Reykjavik!

Ijsland is een bijzonder populaire bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers, maar wie rondvraagt naar leuke citytrips, zal niet zo vaak Reykjavik gesuggereerd krijgen. Nochtans heeft de stad heel veel te bieden: van een bruisend nachtleven en een heleboel goede en zelfs gastronomische restaurants, tot spa's met thermale baden en fantastische golfterreinen. Op een klein uurtje rijden van het centrum van Reykjavik bevindt zich bijvoorbeeld de beroemde Blue Lagoon: een wonderbaarlijk stukje natuur waarrond een spa werd gebouwd. Je kan er een dagticket kopen om te genieten van de thermale baden, en een verzorging of massage boeken. Reyjkjavik is dus de ideale bestemming voor wie een mix van cultuur en ontspanning voor ogen heeft. 

Foodie tip: In de oude haven van de stad vind je MAR Restaurant terug, waar de Zuid-Amerikaanse en Zuid-Europese keukens worden ingevuld met Ijslandse specialiteiten zoals vis en lamsvlees.

Kijk verder dan Lissabon, trek naar Porto!

Natuurlijk is Lissabon een prachtige plek om van Portugal te genieten, maar wie Porto aan zich laat voorbij gaan, mist heel wat. De tweede grootste stad van het land heeft minstens evenveel charme als haar grote zus, en staat zelfs geklasseerd als Unesco Werelderfgoed. Laat je vooral verleiden door de talloze plaatsen waar je porto en lokale wijnen kan proeven, maar maak ook even tijd voor een bezoek aan de Casa Da Musica: een architecturale parel van de hand van Rem Koolhaas, waar je muzikale voorstellingen kan bijwonen. Neem ook een tof souvenir mee voor de thuisblijvers: lokale producten in authentieke verpakkingen kan je shoppen bij A Vida Portuguesa.

Foodie tip: Fans van modern design, architectuur en gastronomie verenigen zich in hun liefde voor Boa Nova Tea House in Porto. Getekend en gerenoveerd door architect Alvaro Siza, biedt het restaurant ongeëvenaarde zichten op de Atlantische Oceaan én ditto gerechten met zeevruchten. (Avenida da Liberdade, +35 122 994 0066)
Door Stephanie Duval - 10/03/2015


Travel shops

Brussels Airport

Brussels Airport

Vertrekhal ,
1930 ZaventemAlles over travel shop Brussel Airport
Bekijk alle travel shops

Waarom Connections?

  • 30 jaar ervaring en bereisde destination experts
  • Jouw reiswereld onder één dak: vluchten, hotels, excursies, huurwagens en reisverzekering
  • 31 travel shops; ook in jouw buurt en op de luchthaven
  • 7/7 beschikbaar voor al je vragen
  • +77.000 voordelige vluchttarieven bij +200 luchtvaartmaatschappijen