+32 (0)70 23 33 13
Een goedkope, betrouwbare reiservaring zonder gedoe? Dan zit je goed bij Ryanair, de low-cost luchtvaartmaatschappij zonder fratsen of franjes. Dagelijks verzorgt Ryanair meer dan 2.000 vluchten naar meer dan 200 bestemmingen en dat steeds tegen de laagste tarieven op de markt.

 

Een goedkope, betrouwbare reiservaring zonder gedoe? Dan zit je goed bij Ryanair, de low-cost luchtvaartmaatschappij zonder fratsen of franjes. Dagelijks verzorgt Ryanair meer dan 2.000 vluchten naar meer dan 200 bestemmingen en dat steeds tegen de laagste tarieven op de markt.

Waarom kiezen voor Ryanair?

Hecht je belang aan lage tarieven, stiptheid en een quasi perfecte bagageafhandeling, dan zit je perfect bij deze low-cost carrier. Ryanair biedt je een ruime waaier bestemmingen vanuit Brussels Airport en Brussels South Charleroi Airport aan. 

2 Luchthavens van vertrek 

Ryanair biedt zowel vanuit Brussels Airport als vanuit het kleinere Brussels South Charleroi Airport vluchten aan. Veruit de meeste vluchten vertrekken vanuit Charleroi naar heel wat bestemmingen in Europa. Alleen al vanuit Charleroi zijn er meer dan 80 bestemmingen in het aanbod van Ryanair terug te vinden. 

Check-in bij Ryanair vluchten

Inchecken kan bij Ryanair volledig online, zo bespaar je kostbare tijd. Dit kan zowel via de smartphone, de computer als de tablet. Overigens heeft Ryanair ook een app, waarmee inchecken nog eenvoudiger wordt. 

Inchecken is mogelijk vanaf 30 dagen voor de aanvang van de vlucht, let wel dit is betalend. Gratis kan dit vanaf 7 dagen voor vertrek. Wens je een specifieke zitplaats hou er dan rekening mee dat hiervoor een bijkomende toeslag wordt aangerekend. 

Online inchecken is overigens verplicht bij Ryanair en kan tot uiterlijk 2 uur voor de vlucht. 

Ryanair bagage

Elke passagier mag één stuk handbagage mee aan boord nemen van het toestel met een gewicht van maximaal 10 kg en een maximale afmeting van 55 cm x 40 cm x 20 cm. Verder is ook nog 1 kleine tas van maximaal  35 cm x 20 cm x 20 cm toegelaten. 

Daarnaast mag elke passagier nog maximaal 2 extra stukken bagage tegen betaling meenemen van 15 of 20 kg in het bagageruim.. Dit volgens de geldende bagagetarieven. Deze bagage kan je overigens toevoegen tot 4 uur voor het vertrek van de vlucht. 

Op een aantal trajecten zoals de Canarische eilanden en skiroutes zijn hogere tarieven van toepassingen. Ook in het hoogseizoen gelden er hogere tarieven. Deze vind je allemaal in de tarievenlijst op de website van Ryanair. 

Bagage voor kinderen

Naast de eigen handbagage mogen Ryanair reizigers een babytas van maximaal 5 kg extra vervoeren. 

Bijzondere bagage op alle vluchten van Ryanair

Muziek- & sportartikelen kunnen mee op de vluchten van Ryanair, los van de persoonlijke hoeveelheid ingecheckte bagage, tot maximaal 20 kg. Meer details zijn te vinden in de tabel van Ryanair toeslagen. Voor elk muziekinstrument of sportartikel dat meer dan 20 kg weegt worden extra kosten in rekening gebracht. Fietsen moeten bovendien in een beschermende doos of hoes worden ingepakt. 

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen mogen in een container van maximaal 100 ml in de handbagage vervoerd worden. Dit in één transparante, hersluitbare zak van maximaal 20 cm x 20 cm. De zak moet in de handbagage passen en moet bij de veiligheidscontrole apart worden gescreend. 

Babyvoeding en vloeibare medicijnen zijn toegestaan. 

Op het vliegtuig

Tegen betaling is er op Ryanair vluchten inflight café service voorzien. Meer beenruimte of comfort, mits toeslag is niet mogelijk op de vluchten van Ryanair. 

Vloot van Ryanair

Ryanair maakt enkel gebruik van de Boeing 737-800 vliegtuigen. Momenteel zijn er meer dan 300 vliegtuigen in gebruik, met een gemiddelde leeftijd van 5,5 jaar. Tegen 2024 zal Ryanair meer dan 524 vliegtuigen in gebruik hebben, goed voor een totaal vermogen van 160 miljoen passagiers. 

Frequent Flyer Programma

Momenteel heeft Ryanair geen Frequent Flyer Programma. Het heeft wel een Business Plus Service voor zakelijke klanten. Deze service garandeert op Ryanair vluchten het last-minute switchen van vluchten, Premium- zitplaatsen indien voorradig, instappen met prioriteit, gratis 10 kg bagage en FastTrack-veiligheidsservice op bepaalde luchthavens. 

Awards

Ryanair wist al meerdere awards in de wacht te slepen. In 2015 wisten ze de award voor ‘Aviation Company of the Year’ te winnen tijdens de Aviation Industry Awards. 

Discover all our offers to this destination by using the search module above.

Why Connections?

  • +30 years of experience and skilled destination experts
  • Your one stop travel shop; flights, hotels, excursions, rental cars and insurance
  • 30 travel shops & 4 mobile travel agents; in your neighbourhood and at the airport
  • Available 7/7 to answer all your questions
  • +77.000 affordable flight fares with 200+ airlines