+32 (0)70 23 33 13
 • Brussel
 • Bangkok
 • Ayutthaya
 • Sukhotai
 • Chiang Mai
 • Bangkok
 • Brussel

In november 2019 trekt Rita Van Holder, de zieneres van Grimminge, op uitnodiging van boeddhistische monniken naar Thailand. De reis vangt aan in de hoofdstad Bangkok en leidt via de twee voormalige hoofdsteden Ayutthaya en Sukhothai naar Chiang Mai, het boeddhistische hart van het land van de Glimlach. Op het programma staan enkele unieke ontmoetingen met monniken en spirituele momenten maar ook de prachtige natuur, de vriendelijke mensen en de fantastische keuken. “Het is niet omdat je spiritueel bewust probeert te leven, dat je je van dat leven moet distantiëren, wel integendeel! zegt Rita.

Geïnteresserden kunnen mee op reis en samen met Rita genieten van een eenmalige ervaring in een land waar het altijd goed vertoeven is.

In groep Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel > Bangkok

We spreken af op Brussels Airport en schepen in voor onze vlucht naar Bangkok.

Dag 2 - Bangkok

Aankomst in Bangkok. Onze gids verwelkomt ons en brengt ons met de autocar naar het hotel. Vrije ochtend. In de namiddag kan wie dat graag wil deelnemen aan een facultatieve uitstap naar de tempels Wat Arun en Wat Phra Kaew. Eerstgenoemde is een boeddhistische tempel aan de oever van de Chao Phrayarivier. De naam komt van de Hindoe-god Arun, god van de rijzende zon. Wat Phra Kaew is de belangrijkste boeddhistische tempel van Thailand. Hier vind je de smaragdgroene Boeddha. De tempel ligt in het domein van het koninklijk paleis, waar nog tal van andere tempels gevestigd zijn. Dit is écht de topattractie van Bangkok (Toeslag: € 60).

Dag 3 - Bangkok (B)

In de ochtend is er een facultatieve uitstap naar de drijvende markt, een andere van die absolute trekpleisters rond Bangkok (toeslag: € 60) die je gewoon moet zien. In de namiddag staat er een korte city tour door Bangkok op het programma. En er is ook tijd om te shoppen. ;-)

Dag 4 - Bangkok (B)

Bezoek aan de Wat Mahathat inclusief workshop over boeddhistische meditatie . Deze tempel behoort tot één van de tien meest belangrijke religieuze tempels in Thailand. Deze tempel is niet alleen de oudste school voor opleiding van monniken in Thailand, het is ook een universiteit!.

Dag 5 - Bangkok > Ayutthaya (B)

Vroeg in de ochtend reizen we vanuit Bangkok naar Ayutthaya. Onderweg bezichtigen we de zomerresidentie van het Thaise koningshuis in Ba Pa In. Dan staan de indrukwekkende ruïnes van de voormalige hoofdstad Ayutthaya op het programma. Ayutthaya was de hoofdstad van Siam (de vroegere naam van Thailand) van 1350 tot 1767. In de zestiende eeuw was het één van de grootste en rijkste steden in het oosten. Een van de koningen had zelfs een goede band met de Franse koning Lodewijk XIV, de zonnekoning. We logeren in Saraburi.

Dag 6 - Ayutthaya > Sukhothai (B)

Vandaag trekken we naar Sukhotai. Voor Ayutthaya aan de beurt kwam, was dit de hoofdstad van Siam, de oude naam van Thailand. Hier werden de Thaise kunst en de Thaise taal geschapen. We bezoeken onderweg twee onbekende pareltjes van de provincie Saraburi. De Dao Khao Kaew Cave, een boeddhistische tempel in een immense grot en de 500 Chedi Pagoda, 500 mini-tempeltjes met een prachtige gouden pagoda in het centrum van het complex. In de namiddag rijden we verder naar de stad  Sukhotai waar we onze intrek nemen in het hotel.

Dag 7 - Sukhothai > Chiang Mai (B)

In het oude gedeelte van Sukhothai ligt het prachtig historisch park dat we vandaag bezoeken. Dan is de tijd rijp voor een nieuwe superboeiende plek waarwe een aantal dagen zullen spenderen: Chiang Mai, de roos van het noorden.

Dag 8 - Chiang Mai (B)

Vrije dag. Wie wil, kan deelnemen aan een mooie facultatieve uitstap waarbij twee prachtige tempels van Chiang Mai aan bod komen. De Wat Phra That Doi Suthep wordt door de meeste Thai als opperheilig beschouwd. Hij werd in 1383 opgetrokken en geniet een unieke ligging op een heuvelrug op 15 kilometer buiten het stadscentrum. De legende wil dat een deel van het schouderbeen van de oorspronkelijke boeddha, Gautama, op een witte olifant werd geplaatst en dat het dier de berg Doi Suthep beklom. Het bezweek op de plaats waar nu de tempel staat. Daarna is de Wat Chedi Luang, een boeddhistische tempel uit de 14e eeuw aan de beurt. Vandaag ontmoeten we monniken, die ons alles bijbrengen over medatie en mindfulness: een diepe bezinning over ons lichaam, over onze gevoelens, over onze geest en over de dingen die ons omringen. (Prijs € 50).

Dag 9 - Chiang Mai (B)

Uitstap naar Wat Umong, waar we een ochtendmeditatie bijwonen. De monniken van deze tempel verblijven in een tamelijk aardse en zeer mooie omgeving en zijn bijzonder toegankelijk. In de namiddag bezoeken we Wat Rampoeng voor een meditatie-sessie, die uit twee delen bestaat: de rustige meditatie waarbij je je leert concentreren op één object om innerijk helemaal tot rust te komen en de vipassana die ja aan de hand van een bijzondere techniek jezelf leert kennen.

Dag 10 - Chiang Mai (B)

Uitstap  naar de Wat Lok Molee tempel, waar we opnieuw nieuwe technieken aanleren om te mediteren. In deze tempel ligt het stoffelijk overschot van de koningen van de Meng Rai dynastie, de stichters van de stad.

Dag - Chiang Mai > Nachttrein naar Bangkok

Vrije tijd. We maken nog een begeleide wandeling in het oude stadsgedeelte en op de befaamde avondmarkt van Chiang Mai vooraleer we de nachttrein naar Bangkok.

Dag 12 - Bangkok (B)

Aankomst in de ochtend en transfer naar ons hotel. Vrije dag in Bangkok

Dag 13 - Bangkok > Brussel

Vandaag vul je vrij in tot het tijdstip is aangebroken voor de transfer naar de luchthaven en onze vlucht naar Brussel.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij je terugreis. Bij aankomst in Thailand krijg je een gratis visum voor max.30 dagen. Voor je bezoek aan Angkor (Cambodja) voorzie je een recente pasfoto en 30USD voor het visum dat je ontvangt bij aankomst. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://diplomatie.belgium.be/nl

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.
 • Verzekeringen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Reizen op maat

  Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
  Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

  Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

  Gezondheid

  Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

  Tijdzone

  +6u (winter) en +5u (zomer)

  Valuta

  Munteenheid

  Thaise Baht; 100 THB = 2,54 EUR and 1 EUR = 39,29 THB (01/04/2016)

  Betalingswijze

  Op de meeste plaatsen kan je euro’s wisselen en worden kredietkaarten aanvaard. Je vindt ook overal bankautomaten.

  Klimaat

  Thailand heeft een tropisch klimaat dat beïnvloed wordt door moessonwinde. Je kan het land gedurende het hele jaar bereizen. Op het vasteland strekt het regenseizoen zich uit van mei tot oktober. Dan is het warmer en krijg je, meestal op het einde van de dag, hevige maar korte regenbuien. Op het eiland Koh Samui loopt het regenseizoen van november tot januari. In de winter kan het in het noorden ’s nachts fris zijn.


  Gemiddelde temperaturen (in °C):


  Bestemming J F M A M J J A S O N D
  Chiang Mai 28 31 34 36 33 32 31 31 31 31 29 27
  Bangkok 31 32 33 34 33 32 32 32 31 31 31 30
  Phuket 31 32 32 32 31 30 30 30 29 30 30 30
  Koh Samui 30 31 33 33 32 32 31 31 31 30 28 28
  Siem Reap 31 32 33 34 33 32 31 31 30 30 30 30
  L.Prabang 27 31 33 34 33 32 31 31 30 30 30 30

  Wat is inbegrepen?

  • Unieke afreisdatum van 02 November t/m 14 November 2019
  • Je vluchten h/t Brussel - Bangkok met Finnair
  • Luchthaven - hotel transfers bij aankomst en vertrek
  • 10 hotelovernachtingen met ontbijt (B)
  • 1 overnachting in de nachttrein Chiang Mai -Bangkok
  • 1 nacht aan boord van het vliegtuig tijdens je vlucht Brussel - Bangkok op dag 1
  • Busreis Bangkok- Chiang Mai & transport ter plaatse in de steden
  • Nachtreinreis Chiang Mai- Bangkok
  • Vlaamse begeleiding & vertaling Thais - Nederlands bij de monniken
  • De prijs is gebaseerd op twee samenreizenden die de kamer delen.

  Niet inbegrepen

  • Drie facultatieve uitstappen zoals vermeld in het programma
  • Lunch en avondmaal plus niet vermelde dranken
  • Persoonlijke onkosten en uitgaven; tips
  • Je reisverzekering
  • Toeslag 1-persoonskamer: €625

  Populaire tours

  27 Travel Shops
  27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!
  Customer Service Center
  +32 (0)70 23 33 13
  contactcenter@connections.be
  Vraag een offerte
  Jouw reis op maat.
  Maak een afspraak online
  Wanneer het jou uitkomt!