Japan Rail Pass

Japan Rail Pass

vanaf 375

Net zoals de Sony walkman of de instant noedels ramen, prijkt de Shinkansen of ‘bullet train’ bovenaan de lijst van de meest spectaculaire Japanse innovaties.

De hogesnelheidstrein is je beste optie om verschillende steden van het uitgestrekte land in een minimum van tijd te combineren. Indien je tijdens je reis minstens 2 treinritten maakt, kan je met de Japan Rail Pass een flinke duit besparen.

Na je boeking krijg je een omruilvoucher met een informatieboekje. Met deze voucher kan je je (binnen de 3 maanden) bij een omruilpunt in Japan aanmelden waarna je de effectieve JRPass krijgt. Je kan zelf de startdatum op dat moment kiezen (max. 30 dagen later). De pass is alleen voor buitenlandse toeristen beschikbaar.

Geldigheid
  • De JRPass is geldig op alle JR treinen in heel Japan (Shinkansen, Express, lokaal)* (uitgezonderd de Shinkansen ‘Nozomi’ en ‘Mizuho’).

  • De JRPass is geldig op de Tokyo Monorail, specifieke treinen van Aoimori Railways en de lokale JR bussen.

  • De JRPass is geldig op de JR Miyajima ferry.

Train_station_sign_2.jpg
Bullet_Train_Mount_Fushi.jpg

Hoe te gebruiken

In het station begeef je je naar de toegangspoort van het perron van je gewenste trein. De controleurs laten je door op vertoon van je JRPass. (Je kan je ticket niet scannen.) Als je een trein neemt buiten de piekperiodes en buiten het hoogseizoen, is het vrij zeker dat je een zitplaats hebt en hoef je over het algemeen niet te reserveren.

Je hoeft enkel je JRPass te tonen en kan vervolgens gaan zitten op een vrije plek van je keuze. Als je in de green class reist is reservatie verplicht! Als je toch een zitplaats wenst te reserveren, kan je je wenden tot de reserveringsloketten in de stations. Met je JRPass kan je zonder extra kosten een zitplaats reserveren. Reservaties zijn niet mogelijk op de lokale treinen.

De JRPass kan 24 uur en 7 dagen per week gebruikt worden gedurende het hele jaar. Tijdens piekperiodes is het zeer moeilijk is om zonder plaatsreservatie te reizen. In deze periodes raden we aan de zitplaatsen voor de treinen die je wenst te nemen vast te leggen. Dit kan enkel ter plaatse gebeuren na activatie van je JRPass. (meer info in je reiswinkel)

GREEN CLASS

Indien je voor de green class kiest kan je in de Green Car Wagon reizen van alle Shinkansen treinen en enkele andere hogesnelheidstreinen*. Dit is vergelijkbaar met onze eerste klas. De stoelen zijn breder en er is meer beenruimte.
De prijskwaliteitsverhouding is bijzonder gunstig voor deze comfortabele manier van reizen. Het is zeker een goed idee om deze pas te kopen als je van plan bent in Japan te reizen tijdens de piekperiodes (zie hierboven). De Green Cars zijn meestal minder snel volzet. *De aanwezigheid van de Green Car wagons hangt af van de configuratie van de trein

Meer dan 100 Travel Designers over heel België staan voor je klaar

Elk jaar opnieuw begeleiden wij onze Travel Designers naar alle uithoeken van de wereld om jou nog beter te kunnen adviseren bij het samenstellen van je reis.

Peru, Thailand, New York, Zuid-Afrika... geen bestemming is hen vreemd. Ontdek hier wie ze zijn en feel free om hen te contacteren!

Waarom kiezen voor Connections?

Omdat wij reizigers zijn, net als jij. Steeds op zoek naar verrassende ervaringen, boeiende ontmoetingen en nieuwe horizonten. Omdat we 100% Belgisch zijn en je steeds verder helpen in je eigen taal. Omdat wij er onze persoonlijke missie van maken jou verder te laten reizen dan je ooit gedacht had. Want het leven is intenser als je reist, echt reist!

Meer over Connections

The twinkle in the eye

Verwacht bij ons geen eenheidsworst. We gaan steeds op zoek naar die extra ingrediënten die jouw reis bijzonder maken. We zweren bij intense ervaringen.

Meer dan 100 travel designers over het hele land

Onze kennis en ervaring vind je in onze reiswinkels over heel België, steeds bij jou in de buurt. Onze Travel Designers ontvangen je met open armen.

+35 years on the road

We zijn al even onderweg. Reizen met Connections is kiezen voor ‘peace of mind’. Alles piekfijn geregeld, een uitstekende service, zekerheid en betrouwbaarheid.

Steeds aan jouw zijde

We zijn er als je ons nodig hebt! Bereikbaar via onze website, onze reiswinkels, ons customer service center, op de luchthaven en via onze mobile travel agents.