+32 (0)2 550 01 00
De nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal is TAP. Deze vliegtuigmaatschappij heeft zijn thuisbasis in Lissabon. Vanuit deze hub vertrekken dan ook veruit de meeste TAP vluchten. De luchtvaartmaatschappij ontstond in 1945 en vliegt ondertussen op tal van bestemmingen in Europa, Afrika, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Bijzonder is nog dat elk TAP toestel de naam van een bekende Portugees/Portugese draagt.

Goedkope vliegtickets met TAP Portugal ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom kiezen voor TAP?

TAP Portugal heeft een ontzettend goede reputatie en de cabin crew draagt vriendelijkheid zeer hoog in het vaandel. De luchtvaartmaatschappij hanteert ook scherpe tarieven, dus TAP vliegtuigtickets zijn vaak voordelig. Verder kan je kiezen uit een waaier aan TAP vluchten.

Lissabon als hub

De Europese hub van TAP Portugal is gevestigd in Lissabon, maar ook vanuit Brussels Airport biedt de vliegtuigmaatschappij heel wat bestemmingen aan. Zo zijn er TAP vluchten naar meer dan 8 Europese bestemmingen vanuit Brussels Airport. De vluchten van TAP zijn vaak zeer voordelig geprijsd. TAP draagt duurzaam vliegen hoog in het vaandel op dit vlak zetten ze internationaal de toon.

Check-in

TAP biedt heel wat mogelijkheden wat inchecken voor TAP vluchten betreft. Zo heb je de mogelijkheid tot online inchecken, maar ook automatisch inchecken is mogelijk. TAP neemt dan alles in handen om je volledig te ontzorgen.

Op sommige luchthavens zijn er ook self-service check-ins te vinden, wat ook een vlotte manier is om je TAP vliegtuigtickets te bekomen.

Bagage

Op TAP vluchten mag je gratis handbagage meenemen. Dit met een maximale afmeting van 55 x 40 x 20 cm. In Economy Class mag deze handbagage maximaal 8 kg wegen, in Business Class zijn 2 stuks van elk 8 kg toegestaan. Ook een bijkomende hand- of computertas zijn toegestaan.

Afhankelijk van je vlucht of TAP vliegtuigticket is er ook gratis bagage voor in het ruim toegestaan. De bagage mag een maximaal gewicht van 23 kg hebben. Indien dit het geval is zijn er geen bijkomende kosten aan verbonden.

Passagiers met Executive of Top Executive tickets mogen 2 stuks bagage meenemen, samen mogen deze 32 kg wegen.

Bagage voor kinderen

Naast de eigen handbagage mogen TAP reizigers een babytas van maximaal 10 kg vervoeren.

Bijzondere bagage

Indien je muziekinstrumenten mee aan boord wil nemen, dan dien je hiervoor een extra zetel te reserveren. Het gewicht is gelimiteerd tot 75 kg. Ook in het bagageruim kan je het instrument vervoeren, dit mits het instrument is ingepakt. Alle info vind je op de website van TAP.

Sportmateriaal kan een onderdeel zijn van de gratis bagage in het bagageruim. Dit tot een maximaal gewicht van 23 kg en met een maximale afmeting van 158 x 62 cm. Indien je al andere bagage in het ruimt hebt, kan het materiaal mee op de TAP vlucht tegen een meerprijs. Deze tarieven kan je op de website van TAP vinden.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen mogen in een container van maximaal 100 ml in de handbagage vervoerd worden. Dit in één transparante, hersluitbare zak van maximaal 20 cm x 20 cm. De zak moet in de handbagage passen en moet bij de veiligheidscontrole apart worden gescreend.

Babyvoeding en vloeibare medicijnen zijn toegestaan.

Op het vliegtuig

De maaltijden op TAP vluchten zijn van uitstekende kwaliteit en aangepast aan het tijdstip waarop je vliegt. Dit zowel in Economy Class als in Business Class. Naast deze maaltijden is er ook steeds een UP Magazine aan boord, terwijl ook vaak een digitale service voorzien is om kranten te downloaden op je tablet of smartphone. Afhankelijk van je TAP vliegtuigticket is deze optie beschikbaar of niet. Verder is er op een aantal vluchten ook Onair WiFI beschikbaar, hiermee is TAP wereldwijd een voorloper.

Vloot

De TAP vloot omvat zowel toestellen van Airbus, Embraer en ATR, waarvan de meeste zijn uitgerust met zowel Business- als Economy Class. TAP bedient meer dan 79 bestemmingen in 29 landen.

Frequent Flyer Programma

Sinds 2006 maakt TAP Portugal deel uit van de Star Alliance, de grootste alliantie van vliegtuigmaatschappijen ter wereld. Zelf hebben ze het Victoria programma in het leven geroepen waarmee je vanaf de eerste vlucht Air Miles kan verzamelen. Alle informatie over dit programma kan je op de website van TAP vinden.

Awards

TAP Portugal wist al heel wat awards in de wacht te slepen. Zo won het onder meer in 2013 de award voor ‘Best Airline in Europe’ van het magazine Global Traveler. Dit is slechts één van de vele prijzen die de luchtvaartmaatschappij al in de wacht wist te slepen.


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.