+32 (0)70 23 33 13


Thai Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand, vliegt voornamelijk tussen Thailand en Europa. Daarmee is het dé maatschappij voor wie het prachtige Thailand wil ontdekken! Daarnaast vliegt Thai Airways naar een groot aantal Aziatische bestemmingen zoals Indonesië, China, India en Nepal. Met Thai Airways kun je naar in totaal 78 bestemmingen reizen. Dat doe je altijd in comfort: in elke klasse ben je voorzien van alle gemakken, inclusief een uitstekende service “with a smile”.


Goedkope vliegtickets met Thai Airways ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom Thai Airways?

Goede in-flight catering (beste Economy Class catering in 2014) - Aangesloten bij Star Alliance - Royal Orchid Plus frequent flyer voordelen - Zeer schone vliegtuigen dankzij "The Most Hygienic In-Cabin Environment Program", bekroond door de WHO - Vriendelijke crew (in 2014 verkozen tot beste staf) - Groot aanbod aan bestemmingen binnen Azië

Vluchten vanuit Brussel

Vanaf Bangkok Suvarnabhumi kun je het prachtige Thailand verkennen, of doorvliegen naar één van de vele andere bestemmingen in Azië! Thai Airlines vliegt 4 keer per week (dinsdag, donderdag, zaterdag, zondag) met een directe vlucht naar Bangkok.

Check-in

Via Thai Airways kun je vanaf 24 tot 1 uur voor vertrek van de vlucht online inchecken via de online check-in pagina op de Thai Airways website. Vul je achternaam in en je boekingsnummer, E-ticketnummer of frequent flyer programmanummer in en print je boarding pass. Binnen enkele minuten ben je helemaal klaar voor vertrek. Wanneer je via je mobiele telefoon incheckt ontvang je een Mobile Boarding Pass. Natuurlijk kun je ook gewoon inchecken via de incheckbalies op het vliegveld, indien je hier de voorkeur aan geeft.

FrequentFlyer

Bagage

Alle Thai Airways reizigers kunnen gratis ruimbagage meenemen, van Economy Class tot First Class. Per klasse zijn de volgende hoeveelheden bagage gratis toegestaan:

Royal First Class: maximaal 50 kg ruimbagage. Handbagage 1 tas van maximaal 56 x 45 x 25 cm.
Royal Silk Class: maximaal 40 kg ruimbagage. Handbagage 1 tas van maximaal 56 x 45 x 25 cm.
Premium Economy Class: maximaal 40 kg ruimbagage. Handbagage 1 tas van maximaal 56 x 45 x 25 cm.
Economy Class: maximaal 30 kg ruimbagage. Handbagage 1 tas van maximaal 56 x 45 x 25 cm.

FrequentFlyer

Naast de toegestane handbagage mogen de volgende zaken eveneens kosteloos meegenomen worden in de cabine: handtas of notebook van 37,5 x 25 x 12,5 cm of 75 cm (h + b + l) en 1,5 kg maximaal; krukken; camera en kant-en-klaar voedsel.

Deelnemers aan het Royal Orchid Plus frequent flyer programma mogen in veel gevallen meer bagage meenemen dan bovenstaande. In het overzicht van toegestane bagage op de website van Thai Airways staan de extra toegestane hoeveelheden per categorie vermeld.

Bagage voor kinderen

Voor kinderen die niet met een eigen stoel reizen mag 10 kg aan ruimbagage (23 kg op vluchten van en naar de US en Canada) meegenomen worden. Kinderen die in een eigen stoel reizen mogen dezelfde hoeveelheid hand- en ruimbagage meenemen als een volwassene. Daarnaast is in beide gevallen 1 inklapbare kinderwagen of buggy toegestaan.

Bijzondere bagage

Diverse soorten bijzondere bagage mogen, onder bepaalde voorwaarden, zonder extra kosten vervoerd worden. Dit geldt voor fietsen, bowlingspullen, visuitrusting, golfuitrusting, skiuitrusting, duikuitrusting en muziekinstrumenten. De betreffende items moeten dan wel binnen de grenzen van de gratis toegestane bagage vallen. Een exact overzicht van de regels en randvoorwaarden staat op het de website van Thai Airways.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen. Deze dienen verpakt te zijn in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen. Medicatie, babymelk of – voedsel en dieetvoeding zijn niet onderhevig aan deze eisen.

Suvarnabhumi Airport

De huidige thuishaven van Thai Airways, Bangkok Suvarnabhumi Airport is een van de nieuwste grote vliegvelden: de luchthaven is in 2006 geopend. Op Suvarnabhumi Airport heb je toegang tot allerhande diensten, van internetcafé en postkantoor tot sauna en spa. De Spa van de Thai Airways lounge op Suvarnabhumi Airport is (in 2015 benoemd tot beste lounge spa ter wereld.

FrequentFlyer

Suvarnabhumi Airport ligt ongeveer 25 km ten oosten van Bangkok centrum. Tussen de luchthaven en Bangkok centrum rijden treinen en bussen. De gemakkelijkste verbinding is via de trein: je bent dan binnen ongeveer 15 minuten al in Bangkok stad.

Op het vliegtuig

Tijdens je vlucht met Thai Airways kun je genieten van de Thaise gastvrijheid en de heerlijke Thaise keuken. Reis je Economy Class, dan heb je op intercontinentale vluchten meestal keuze uit een westers of een Thais hoofdgerecht. Je diner is hoe dan ook van goede kwaliteit: in 2014 won Thai Airways de Skytrax award voor beste Economy Class catering. Daarnaast heb je een comfortabele stoel met interactief televisiescherm dat toegang biedt tot een groot aanbod aan in-flight entertainment.

   

Naast Economy Class onderscheidt Thai Airways de Royal Silk Class (Business Class) en de Royal First Class. Als Business Class passagier heb je onder meer de beschikking over een stoel die tot comfortabel vlak bed (180 graden) of ligstoel (160 – 170 graden) omgetoverd kan worden. Via THAI Sky Connect kun je verbonden blijven met de wereld: je beschikt gedurende de hele vlucht over Wifi. Het summum van Thaise gastvrijheid ervaar je wanneer je Royal First Class vliegt: nadat je verwelkomd bent met een glas champagne kun je heerlijk bijkomen in je eigen semi-privé-suite, waar je getrakteerd wordt op de beste culinaire maaltijden. Even bijslapen is geen probleem: alle First Class zitplaatsen zijn uitgerust met een flat-bed zitplek. Tijdens je vlucht heb je beschikking over het nieuwe Audio-Visual On-Demand in-flight entertainmentsysteem (beschikbaar in de meeste vliegtuigen), met keuze uit honderden films, Tv-programma’s, muziek en meer.

Vloot

Thai Airways beschikt over 83 vliegtuigen, waaronder de nieuwe, moderne Boeing 787 (6 toestellen). Vanaf Brussel vliegt Thai Airways met de Boeing 777's. In 2017 verwacht de luchtvaartmaatschappij een nieuwer model van de Boeing 787 dreamliner aan de vloot te kunnen toevoegen, evenals een aantal Airbus A3500-900 modellen.

   

Frequent flyer voordelen

Thai Airways is lid van de Star Alliance, waarvan zij medeoprichter is. Vlieg je met Thai Airways, dan kun je dus als Star Alliance frequent flyer profiteren van diverse frequent flyer voordelen! Het eigen frequent flyer programma van Thai Airways heet Royal Orchid, en telt vier niveaus: Entry Level, Silver, Gold en Platinum. Via het programma kun je onder meer gebruik maken van ruimere bagageregelingen, prioriteit bij de afhandeling van je bagage, de check-in en het boarden (afhankelijk van je frequent flyer status). Op de Royal Orchid Plus pagina van de Thai Airways website vind je een overzicht van de voordelen per niveau.

FrequentFlyer

Awards

De Thaise gastvrijheid is ook bij Thai Airways aanwezig: in 2014 won de luchtvaartmaatschappij nog de Skytrax award voor de beste staf van Azië. In dat jaar werd ook de catering van Thai Airways' Economy Class bekroond met een award. In 2015 won Thai Airways onder meer de TTG Travel Awards 2015 voor “Best South-East Asian Airline” en de Skytrax award voor “World's Best Airline Lounges Spa Facility”.


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.