+32 (0)70 23 33 13

ASIAN DAY

Zondag 11 maart • Docks Dome Brussel

Topsprekers, een culinair podium, animatie en heel wat beleving, onze allereerste Asian Day staat garant voor een wel heel aangename kennismaking met alle moois en lekkers wat Azië te bieden heeft. Registreer je voor dit gratis evenement en doe heel wat inspiratie op. Wedden dat Azië op je lijstje met favoriete reisbestemmingen komt?

De parking is GRATIS. Deze staat duidelijk aangegeven. Vraag je ticket om gratis de parking te verlaten aan het onthaal.

SPEAKERS

Cath Luyten

Na haar eerdere succesvolle presentatie op onze AMERI-CAN DAY wisten we Cath Luyten opnieuw te strikken. Tijdens deze uiteenzetting heeft de presentatrice/journaliste het over haar omzwervingen door Bali. Drie weken trok ze er rond met man en kind en daar heeft ze heel wat over te vertellen

Nicolas Wauters

Deze fotograaf woont al een hele tijd in Tokyo en leidt daar wekelijks heel wat reizigers rond voor Connections. Hij vertelt ons dan ook met alle plezier over alle must sees in deze bruisende metropool. De nodige foto’s zullen uiteraard niet ontbreken, je kijkt dan ook je ogen uit.

Loic Van Impe

De jonge Loïc Van Impe wordt weleens vergeleken met Jeroen Meus en is een ster op YouTube. Deze kok met een eigen foodblog reisde zijn vriendin achterna naar Japan, leerde er de keuken kennen en laat ook jullie kennismaken met heel wat lekkers uit de Aziatische keuken. Het water komt je in de mond van zijn simpele, maar overheerlijke gerechtjes. Daarnaast vertelt hij natuurlijk ook over zijn indrukken en belevenissen in Japan.

Margaux & Steff

Peking Express met belangstelling gevolgd? Dan heb je vast Margaux en Steff gevolgd tijdens hun avonturen. Ze doorkruisten Vietnam en Laos en maakten daarbij heel wat mee. Hun spannende avonturen komen ze met plezier toelichten tijdens onze Asian Day. Een blik achter de schermen van de lokale bevolking, ver weg van de toeristische trekpleisters

Eva Daeleman

Je kent Eva Daeleman van radio of televisie, maar deze voormalige omroepster heeft ook een spirituele kant. Die kant van haarzelf ging ze verder uitdiepen in Bali, waar ze ook helemaal opging in yoga. Ondertussen is deze yogi en lifecoach terug in het land en spreekt ze geregeld over haar reizen en spiritualiteit. Zeker en vast de moeite waard om mee te pikken.

Tom van De Weghe

Deze VRT-correspondent is niet alleen thuis in Amerika, ook Azië heeft weinig geheimen voor hem. 5 jaar had hij zijn standplaats in Peking, van waaruit hij berichtte over de grote gebeurtenissen. Daarnaast schreef hij ook Lekkel, een boek waarin hij zijn culinaire ontdekkingsreis door 10 Aziatische landen beschrijft. Deze topspreker zal ongetwijfeld in de smaak vallen.

Sang Hoon Degeimbre

Dat we hier met een rasechte topper te maken hebben is wel duidelijk. Met zijn L’air du Temps kookt hij al jaren de sterren van de Aziatische hemel en werd hij ook al uitgeroepen tot chef kok van het jaar in 2016. Maar ook het kleinschalige concept SAN sloeg in als een bom. Deze kunstenaar met voeding en wereldreiziger komt met veel smaak vertellen over zijn reizen en de Aziatische keuken. Chef Sang Hoon zal geïnterviewd worden door Dries Tack van Gault&Millau.

Adriaan Evers

Met zijn reisorganisatie begeleidt Adriaan al jaren toeristen in Indonesië. De eilanden hebben dan ook geen geheimen voor hem. Met plezier komt hij zijn passie voor deze bestemming overbrengen op de aanwezigen.

Alain Ernotte

Al meer dan 20 jaar is Alain Ernotte een referentie als het over Indonesië gaat. Culturele reizen zijn helemaal zijn ding en geregeld trekt hij er dan ook met kleine groepjes op uit. Wil je de wortels van Indonesië doorgronden, dan is Alain de perfecte spreker en reisgezel.

Edwin Briels

Deze Nederlander ruilde al meer dan 10 jaar geleden de windmolens voor de pagodes in Myanmar. Zijn liefde voor dit relatief onbekende land met een bewogen geschiedenis is enorm. Hij ontvangt er reizigers met open armen en brengt ze in contact met de gastvrije bevolking. Na de uiteenzetting van Edwin, weet je al een heel stuk meer over dit schitterende land.

Frank Bosteels

Samen met een team enthousiaste collega’s stelt Frank Bosteels al vele jaren reisprogramma’s voor Connections samen. In de hoedanigheid van travel designer maakte hij al ontelbare reizen naar het Aziatische continent, maar ook voor de eigen vakantie staan deze bestemmingen steevast op zijn programma. Tijdens zijn presentaties vertelt hij je hoe je best je volgende reis aanpakt. Hoe plannen? Wat mag je niet missen? Je verneemt het allemaal op 11 maart en krijgt meteen zin om te vertrekken.

Ismatullah Dehkanov

Bergen en kleine dorpjes ontdekken, al van bij zijn geboorte zijn passie. Ondertussen is Ismatullah al meer dan 20 jaar aan de slag in de reissector. Hij gaat bij voorkeur van de gebaande paden en kent Centraal-Azië en de Kaukasus op zijn duimpje. Avontuur, cultuur en archeologie combineren is het liefste wat hij doet. Deze reisexpert neemt je mee naar de nieuwe bestemming van de zijderoute bij Connections.

Oleg Shafranov

Een 10-tal jaar geleden belandde Oleg in Vietnam en hij bleef er hangen. Het optimisme, het contrast tussen tradities en moderniteit en de keuken, het zijn maar enkele redenen waarom Oleg er zijn hart verloor. Oleg runt momenteel een reisagentschap in Vietnam en is dan ook perfect geplaatst om je enthousiast te maken over deze bestemming. Maar Oleg is niet enkel thuis in Saigon, ook Cambodia, Laos en Myanmar zijn geen onbekend terrein voor deze expert.

Michael Faes

Na een aantal jaren in Azië te hebben doorgebracht, keerde Michael Faes terug naar België en kwam hij logischerwijs in de reissector terecht. Vandaag de dag stelt hij het merendeel van de reizen van Connections samen, waarbij Azië natuurlijk de nodige aandacht krijgt. Plan je binnenkort een reis naar Azië? Michael geeft je een waaier aan tips en zet je op weg naar de route die perfect bij je past.

Glenn Casaer

Deze Japanoloog was eerder aan de slag als leraar in China om vervolgens als reisleider ook nog Thailand, India, Korea en Taiwan te doorkruisen. Ondertussen organiseert hij samen met zijn Thaise echtgenote kookworkshops in België. Niemand beter om gepassioneerd over heel wat landen in Azië te vertellen dan Glenn dus.

PROGRAMMA

DOCKS DOME BRUSSELS

Auto

Strombeek Bever, Laken, Jette, Neder-Over-Heembeek, Haren, Evere, Machelen, Zaventem, Vilvoorde en Brussel centrum liggen op slechts 10 minuten rijden van Docks Bruxsel. Antwerpen, Mechelen, Aalst, Waterloo en Leuven liggen slechts op 30 minuten rijden.
Gratis parkeerticket te verkrijgen op het event

Tram & Bus

Tramlijnen 3 en 7 van de MIVB bedienen Docks Dome, op de verdiepingen 0 en +1. Tram 3 stopt aan de halte ‘Docks Bruxsel’ (aan de ingang ‘Werkhuizenkaai’). Tram 7 stopt aan de halte ‘Docks Bruxsel’ (aan de hoofdingang).

Buslijnen 47, 57 en 58 van de MIVB bedienen Docks Dome. Bus 47 stopt aan de halte ‘Van Praet’ (op 100-tal meter van de hoofdingang). Bus 57 stopt aan de halte ‘Van Praet’ (op 100-tal meter van de hoofdingang). Bus 58 stopt aan de halte ‘Docks Bruxsel’ (aan de hoofdingang).

Trein

Het station van Schaarbeek ligt op 10 minuten wandelen