+32 (0)70 23 33 13
 • Johannesburg
 • Cullinan
 • Louis Trichard
 • Great Kruger Park
 • Blyde Rivier
 • Hazyview
 • Swaziland
 • eSwatini
 • Maputaland
 • St.-Lucia Wetlands
 • Drakensberg

Wie heeft er nu nog nooit van mij gehoord. Casper Brits!? Echt? Ok, geen probleem. Ik zal me effe voorstellen, da’s makkelijk. Ik ben de perfecte reisbegeleider voor jong én oud. Maar vooral jong. Geloof me: kinderen vinden me gewéldig. Mijn missie: kinderen van alle leeftijden reiskriebels geven en hen van alles bijleren over het land dat je samen met mij bezoekt.
Ik ga mee op reis in de vorm van een boekje, boordevol wonderlijke weetjes en coole uitdagingen. Een boekje om te lezen, te delen, om in te schrijven en om reisherinneringen in op te slaan. Zo’n boekje dat je ook na de reis nog ‘ns doorbladert. Op dit moment kan ik al met jou en je gezin op pad door Zuid-Afrika. Ik ken dat land op mijn duimpje en zal jullie allemaal de reis van jullie leven bezorgen. Gezellig samen verhaaltjes maken en avonturen beleven. Heerlijk toch?

Individueel

Dag 1 - Johannesburg > Cullinan (105 km)

Hallo Zuid-Afrika! Na een lange vlucht over een heel continent (geen zorgen, ik ga jullie wel bezighouden met allerlei opdrachten en weetjes!) landen we in Johannesburg en vertrekken we meteen richting Cullinan. Jullie weten nu nog niet wie of wat Cullinan is, maar dat komen jullie allemaal te weten. En zo gaan jullie ook leren dat die iets met diamanten te maken had én dat we misschien zelf wel diamanten gaan vinden!
Je mag de mensen niks wijsmaken, Casper.
Ok, de kans is heel klein, maar we mogen dromen he!

Standard Hotel:  Zebra Country Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 & 3 - Cullinan > Louis Trichard (390km)

We laten Cullinan achter ons en trekken richting Louis Trichardt, en daar blijven we twee dagen.
Moeten we die kennen?
Ok, we trekken naar het stadje Louis Trichardt, maar je hebt gelijk, dat is genoemd naar een echte man. En in Louis Trichardt gaan we kennis maken met een echt township, een armer woongebied. Heel speciaal!
Is het daar dat je ook iets gaat vertellen over Madiba?
Yes, goed onthouden. Wie dat is, dat hou ik nog voor mezelf, maar Madiba is superbelangrijk in Zuid-Afrika. En die Madiba, die woonde ook in een township. Vandaar. In elk geval, in dat township gaan we zelf kunst leren maken. Ik heb daar trouwens een toffe uitdaging voorzien.
Een uitdaging?
Ja, ik heb de gewoonte om tijdens al mijn reizen uitdagingen te geven aan wie met mij meereist. Maar geen stress, ’t zijn leuke uitdagingen he, geen huiswerk of zo.

Standard Hotel:  Madi A Thavha Mountain Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 & 5 - Louis Trichard > Greater Kruger regio (245 km)

Een grote dag, want we rijden naar misschien wel het belangrijkste safaripark ter wereld om op zoek te gaan naar de Grote Vijf. Dat zijn vijf dieren: leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant. Kruger Park is zo ongelooflijk indrukwekkend dat één dag te weinig is, dus blijven we er iets langer.

Standard Hotel:  Rukiya Safari Camp (FULL BOARD n ACTIVITIES)
Categorie:

Dag - Greater Kruger Park > Blyde Rivier > Hazyview (100 km)

Ok, en jullie denken nu: ok, Kruger Park, da’s onwaarschijnlijk indrukwekkend en zo, is het dan geen goed idee om de reis daar te stoppen? Want wat kan dàt nog overtreffen? Wel, voor wie dat denkt heb ik vandaag de Panoramaroute voorzien. Vlam. Want de Panoramaroute, lieve vrienden, dat wordt wel eens de mooiste route ter wereld genoemd. Of tenminste toch ter Zuid-Afrika. Da’s dus een route met verschillende superindrukwekkende stops. Zo gaan we stoppen aan de prachtige Drie Rondavels – dat zijn reusachtige bergen in de vorm van een Afrikaans hutje, gaan we kijken naar waar de rivier zo sterk is dat ze gewoon perfect ronde gaten heeft geboord in stenen en gaan we met z’n allen turen door het Venster van God.
Wat moet ik mij dààr bij voorstellen?
Een indrukwekkend uitzicht over een prachtige vallei, maar wel eentje waar je wat geluk voor moet hebben, want soms beslist de natuur om dat venster te sluiten, en dan zie je niks.
Je praat in raadsels, Casper
Ja, ik kan toch niet alles hier gaan verklappen? Nee nee, je moet het zien om het te geloven.

Standard Hotel:  Aha Casa Do Sol & Resort (DBB)
Categorie:

Dag 7 - Hazyview > Swaziland (260 km)

Vandaag verlaten we Zuid-Afrika en gaan we een ander land in: eSwatini, een land dat voor een groot stuk boenk in Zuid-Afrika ligt. Het is klein en het lijkt heel hard op Zuid-Afrika, maar ’t is wel écht een ander land, met officiële grenzen, een andere munt en zo! Het is ook een land met prachtige natuur, en die gaan we samen ontdekken.

Standard Hotel:  Mlilwane Wildlife Sanctuary (Breakfast)
Categorie:

Dag 8 & 9 - eSwatini > Maputaland (270 km)

Zwembroek klaar? Duikbril? We verlaten eSwatini en keren terug naar Zuid-Afrika en gaan richting Maputaland.
Is dat weer een ander land?
Nee, da’s een regio in Zuid-Afrika met een prachtige kust waar we ons gewéldig gaan amuseren. Je kan er zelfs zwemmen met dolfijnen!

Standard Hotel:  Kosi Forest Lodge (FULL BOARD n ACTIVITIES)
Categorie:

Dag 10 & 11 - Maputaland > St-Lucia Wetlands (240 km)

Na Maputaland gaan we nog meer naar beneden in Zuid-Afrika, maar we blijven ’t bij water houden, want op het programma staan nu de wetlands. En als je wat Engels begrijpt, dan weet je dat dat wil zeggen: natte landen. Waterachtige gebieden waar gigantisch veel verschillende diersoorten leven. Hier gaan we onder andere oog in oog komen met nijlpaarden en krokodillen komen. Enfin, niet van héél dichtbij, gelukkig, maar toch. Oh, en we gaan er leren wie de Townies zijn, maar dat hou ik nu nog voor mezelf.

Typisch.

Standard Hotel:  Forest Lodge St Lucia (Breakfast)
Categorie:

Dag 12 & 13 - St-Lucia Wetlands – Drakensberg (500 km)

De voorlaatste halte op onze reis. We laten het water achter ons en trekken de bergen in. En wàt voor bergen! Drakensberg is een machtig gebied met bergtoppen die doen denken aan de rug van een draak.
Ah, komt daar de naam vandaan?
Waarschijnlijk wel! Het is er prachtig mooi en dat gaan we samen ontdekken, mét een professionele gids.
Een andere gids dan jij, bedoel je?
Ja, ik kan niet "alles" doen he.

Standard Hotel:  The Cavern Drakensberg Resort & Spa (FULL BOARD n ACTIVITIES)
Categorie:

Dag 14 - Drakensberg > Johannesburg (350 km)

We trekken terug naar het noorden, ontdekken er de pure schoonheid van het bekendste township ter wereld en we slapen in Johannesburg.

Standard Hotel:  Safari Club (Breakfast)
Categorie:

Dag 15 - Johannesburg

Een droevige dag, want vandaag nemen we afscheid van het prachtige land dat Zuid-Afrika is en kijken goed na of we onze rugzak voldoende hebben volgepropt met verhalen en herinneringen!

Klinkt goed, toch? Zijn we weg?

Wat is inbegrepen?

 • 14 overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • De vermelde maaltijden en activiteiten
 • Een interactief reisboek van Casper Brits
 • Dag 3: Elim Arts & Culture Tour
 • Dag 11: Hippo Croc Boat Cruise

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, huurwagen en brandstof, eventuele optionele excursies die de beleving nog intenser maken en je ter plaatse bijboekt, fooien, alle niet vermelde maaltijden en persoonlijke uitgaven.

Standard Prijs per persoon


TRZA0055


35 Travel Shops
35 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!