+32 (0)2 550 01 00
 • Bangkok
 • Surat Thani
 • Elephant Hills Camp
 • Khao Lak

Avontuur, avontuur, en nog meer avontuur ... Weet je wat een tuk-tuk is, hoe het voelt om een olifant te lopen of te wassen, verfrissend een duik in kristalhelder water van een waterval kan zijn en hoe geweldig de glimlach is op de gezichten van Thaise mensen? In Thailand behandelen ze je als royalty, beste vrienden. Ga en ontdek dat je nooit meer hetzelfde zult zijn. Op een goede manier, dat is.

 


va. €799
Prijs per persoon op basis van 4 samenreizenden die de kamer delen.
Individueel

Dag - Bangkok

komen we aan na een lange vlucht en gaan we bekomen aan ’t zwembad van het hotel. Maar een beetje rondwandelen of shoppen kan natuurlijk ook. Belangrijk is dat we ons volledig klaarmaken voor grote avonturen, want geloof me: die komen er snel aan!

Standard Hotel:  LIT! (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Bangkok (B)

Zweven boven de grond en een taxi op het water. Zo beginnen we dag 2. Enfin, na een lekker ontbijtje natuurlijk. Daarna gaan we op zoek naar één van de allergrootste Boeddhabeelden van Thailand, en da’s dan nog wel van goud ook. Ik ga je daar trouwens ook een paar uitdagingen geven, maar dat zien jullie dan wel 😉 Verder die dag gaan we naar een markt die nooit sluit maar heerlijk ruikt. Yup.

Standard Hotel:  LIT! (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Bangkok (B-L)

zit ook goed vol met allerlei coole dingen. Weet jij waar in de grond je kokosnoten kan vinden? Nee? Nérgens, want die groeien aan bomen. En dat gaan jullie allemaal leren op een echte kokosnotenboerderij. Wel opletten dat er niks op je hoofd valt! Verder staat er nog een LEVENSGEVAARLIJKE markt op het programma (nu valt dat in ’t echt goed mee, maar het is wel iets ongelooflijk speciaals. Het is een markt waar je moet oppassen voor een passerende… nee. Dat hou ik nog geheim! 😊 Later staat er nog eens een tempel op het programma, maar dan wel eentje waar Thaise soldaten vroeger trainden. We eindigen met een rit op een longtailboot – en wat dat is, en waarom die zo heten, dat leg ik daar wel uit! – naar een drijvende markt. Dat hebben jullie goed gelezen. Daarna: terug naar Bangkok en de dag overlopen bij een Pad Thai. (Wat? Geen probleem, jullie zullen snel weten wat dat is!)

Standard Hotel:  LIT! (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Bangkok > Surat Thani (B)

De laatste dag Bangkok. Perfect om langs de gigantische shopping centers te wandelen of een dagje allerlei lekkers te eten aan de vele kraampjes langs de straten. ’s Avonds doen we weer iets geks: We gaan naar een hotel waar we één nacht slapen. En dat hotel rijdt. Op sporen. Hebben jullie ooit al ‘ns een nachttrein genomen? Dat moét je gewoon ‘ns gedaan hebben. En dan ’s ochtends wakker worden en in je pyjama door het raampje kijken naar de zon die opkomt. Ik heb er nu al zin in!

Standard Hotel:  Overnight train 2nd class Bangkok - Surat Thani
Categorie:

Dag 5 - Surat Thani > Khao Sok (L-D)

Op dag 5 gaan we voor de schok van ons leven: van het drukke Bangkok komen we in de woeste natuur van het Khao Sok nationaal park. We gaan er zelfs verblijven in een echt tentenkamp dat ‘Elephant Hills’ heet. Wie een beetje Engels kent weet dat dat ‘Olifantenheuvels’ wil zeggen. Drie keer raden welk dier we dààr gaan tegenkomen! En wassen! En eten geven! Olifantenverzorger, jullie lijken me daar geknipt voor 😉 Daarna komen we nog meer beestjes tegen tijdens een kanotocht op de Sokrivier, zoals echte avonturiers.

Standard Hotel:  Elephant Hills (Full board)
Categorie:

Dag 6 - Khao Sok (B-L-D)

Wie is hier ooit al eens gewekt door een aap? Ik bedoel dan niet dat een aap je in je kamer zachtjes komt wakker schudden he, maar door het gebrul van apen. Niemand? Dan zou dat wel ‘ns het geval kunnen zijn op dag 6. We ontbijten gezellig in ons kamp en trekken dan naar de markt van het dorpje Takhun, waarna we nog eens een longtailboot (jaja, ik leg dat nog uit. Niet zo ongeduldig! 😉) nemen op het Cheow Larnmeer. En da’s er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Zo’n mooie natuur zie je bijna nergens meer. Lunchen doen we bij het rainforest camp waarna we genieten van een vrije namiddag. Tijd voor een duik in het meer? Waarom niet! In de late namiddag keren we terug naar het kamp om te eten en te dromen van proper gewassen olifanten.

Standard Hotel:  Elephant Hills (Full board)
Categorie:

Dag 7 - Khao Sok of Koh Samui (B-L)

Ok, avonturiers. Dag 7 is er eentje om in te kaderen. We gaan dan namelijk te voet de jungle door. Te VOET. En dan maar uitkijken naar allerlei geheimzinnige planten en exotische dieren. Sommige groot, sommige klein, sommige snoezig, sommige… iets minder snoezig 😉 Na de middag keren we terug naar het tentenkamp voor een laatste dag jungle. Want het einde van de vakantie is in zicht, en dat einde gaan we vieren in schoonheid: aan het strand!

Standard Hotel:  Mai Khao Lak (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 8 - 12 - Khao Lak of Koh Samui (B)

Bangelijk hotel, prachtig strand, niks te doen dan hangen, lezen, wandelen, rusten, genieten, spelletjes spelen en aftellen naar de volgende reis naar Thailand 😉

Standard Hotel:  Mai Khao Lak (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 13 - Khao Lak > Luchthaven (B)

De laatste dag beginnen we met een lekker ontbijtje en een ritje naar de luchthaven. Vervolgens nemen wij afscheid van elkaar, en beloven we plechtig elkaar snel terug te zien. Trouwens, naar huis gaan is ook weer niet ZO erg, want al die verhalen en avonturen moeten dringend gedeeld worden met de vriendjes en de familie thuis. Da’s ook belangrijk!

Ayutthaya & Bang Pa In

 Volledige dag

Vandaag reis je tussen de locals. Je gids ontmoet je in je hotel en neemt je mee per skytrain, taxi of metro naar het treinstation. Hier ga je aan boord van een lokale trein die richting het noorden rijdt. Na een klein uurtje kom je aan in Ayutthaya, gedurende 400 jaar de hoofdstad. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en omvat talrijke paleizen en tempels. Per fiets ga je van hoogtepunt naar hoogtepunt. Na deze verkwikkende fietstocht gaat het verder per tuk tuk richting het zomerverblijf van de Chakrikoningen.
Het prachtige paleis is een oase van rust. Na de lunch stap je over op een longtailboot en maak je een unieke tocht op de kanalen van Ayutthaya. Je vaart langs pittoreske plaatsen en prachtige tempels. Hou je fototoestel in de aanslag! In de late namiddag terugkeer naar Bangkok.

 Individueel
Ontdek nu

Bangkok per fiets

 1/2 dag (+/-4 uur)

Je fietstour begint 's ochtends, net als de stad ontwaakt en alle handelaars hun koopwaar naar de markt sjouwen. Fietsend langs kleine steegjes rij je voorbij kleurrijke tempels en door buurten weg van de toeristische paden. Je steekt de Chao Prayarivier over en zet je tocht door in de Thonburi-wijk. Deze 15 km lange rit is voor iedereen - ook kinderen - en wordt een hoogtepunt van je verblijf in de stad.

Voor onze begeleide uitstappen in en vanuit Bangkok werken we exclusief samen met een team jonge en enthousiaste lokale gidsen. Zij leiden jou met passie rond in hun stad. Ze gaan met je op stap en maken daarbij gebruik van het lokaal vervoer: metro, skytrain, taxi, tuk tuk, publieke boot... je volgt de locals in hun spoor. Bovenop interessante weetjes op de sites van de culturele hoogtepunten krijg je talrijke tips ‘n tricks, hun favoriete restaurants en bars en een kijk in het doen en laten van de Thai en hun samenleving.

 In groep
Ontdek nu

Phuket's zeekraters en James Bond Island vanuit Phuket

 Volledige dag (+/- 8 uur)

Tijdens deze uitstap wacht je een fijn avontuur en een onvergetelijke dag voor groot en klein. In de baai rijzen talrijke kalksteenrotsen uit de zee. Sommige zijn tot 300 meter hoog. Eenmaal op volle zee neem je per koppel plaats in een opblaasbare kano met een roeier. Je vaart een grot in en arriveert in een lagune, omringd door hoge rotsen. Je vaart er door een mangrove, observeert slingerapen en luistert naar de vogels... op volle zee. Je bezoekt zo 2 plaatsen. Na de heerlijke lunch aan boord vaar je naar het eiland Lawa waar je kan zwemmen, kanovaren of zonnebaden.

 In groep
Ontdek nu

De Phi Phi eilanden vanuit Phuket

 Volledige dag (+/- 8 - 9 uur)

Vanuit Phuket vertrek je met een speedboot naar Phi Phi Don waar je van het parelwitte strand kan genieten, zwemmen of snorkelen. Nadien vaar je naar Phi Phi Lee, het strand van een andere kaskraker uit Hollywood, The Beach, ook gekend voor zijn grotten met zwaluwnesten.

 In groep
Ontdek nu

De Similan eilanden

 Volledige dag

Vanuit Phuket is de Similan archipel onbetwistbaar één van de mooiste plekjes om te bezoeken. Boven of onder water, wat je ziet is adembenemend. Gedurende enkele uren ontdek je 5 van de 9 Similan eilanden. Zwemmen in het kristalheldere water, zonnebaden op het witte zand, lunch op het strand of snorkelen, dat is je programma voor vandaag ! De dappersten kunnen klauteren tot het uitzichtpunt om het schitterend zicht op de archipelago te bewonderen en foto’s te maken die meerdere jaloerse blikken zullen opleveren.

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij je terugreis. Bij aankomst in Thailand krijg je een gratis visum voor max.30 dagen. Voor je bezoek aan Angkor (Cambodja) voorzie je een recente pasfoto en 30USD voor het visum dat je ontvangt bij aankomst.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+6u (winter) en +5u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Thaise Baht; 100 THB = 2,79 EUR and 1 EUR = 35,60 THB (01/05/2019)

Betalingswijze

Op de meeste plaatsen kan je euro’s wisselen en worden kredietkaarten aanvaard. Je vindt ook overal bankautomaten.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat dat beïnvloed wordt door moessonwinde. Je kan het land gedurende het hele jaar bereizen. Op het vasteland strekt het regenseizoen zich uit van mei tot oktober. Dan is het warmer en krijg je, meestal op het einde van de dag, hevige maar korte regenbuien. Op het eiland Koh Samui loopt het regenseizoen van november tot januari. In de winter kan het in het noorden ’s nachts fris zijn.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Chiang Mai 28 31 34 36 33 32 31 31 31 31 29 27
Bangkok 31 32 33 34 33 32 32 32 31 31 31 30
Phuket 31 32 32 32 31 30 30 30 29 30 30 30
Koh Samui 30 31 33 33 32 32 31 31 31 30 28 28
Siem Reap 31 32 33 34 33 32 31 31 30 30 30 30
L.Prabang 27 31 33 34 33 32 31 31 30 30 30 30


Wat is inbegrepen?

 • 11 nachten met ontbijt 
 • 1 nacht aan boord van de nachttrein van Bangkok naar Surat Thani, in 2de klas, in slaapwagon met airco 
 • Alle vermelde transfers en maaltijden (B=ontbijt; L= lunch; D= avondmaal) 
 • Inkomgelden van de vermelde bezoeken met Engelssprekende gids 
 • Persoonlijk Casper Brits Roadbook per kind

Niet inbegrepen

 • Je internationale vlucht.
 • Drank bij de maaltijden.

Moet je weten

Vanaf 31/05/2020 logeer je van dag 7 t/m 12 in Koh Samui THAI HOUSE BEACH**** in plaats van in Khao Lak Mai Khao Lak****

Kom alles te weten over je accomodatie in onze online Thailand brochure.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!