+32 (0)70 23 33 13
 • Brussels
 • New York
 • Brussels

New York, ik kan daar over blijven vertellen, maar babbelen is niet genoeg, je moet het gewoon zélf beleven. En, geweldig nieuws, dat kan, met mij nog wel! Wat denk je, tripje naar New York? Op zoek naar een vlekje op een plafond, samen de lift nemen, kijken naar gebouwen en wandelen?

Klinkt geweldig, toch? Nee? Wacht maar, wie mij een beetje kent weet dat ik daar véél meer mee bedoel dan ik zeg. Dat vlekje is een geschiedenis van jewelste, die lift gaat naar de top van het hoogste gebouw van heel Amerika, die gebouwen ken je uit een hele hoop films en wandelen, dat gaan we toen langs een echt treinspoor, midden in de stad!

New York is fantastisch met superspectaculaire monumenten, het allerlekkerste eten, zalige mensen prachtige uitzichten en spannende verhalen achter elke straathoek. Ga mee, echt, op avontuur. Jullie zullen ’t jullie niet beklagen, ik beloof het.

Jullie vriend, Casper


va. €919
Prijs per persoon op basis van 4 samenreizenden die de kamer delen
Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel> New York

We zijn nog niet goed en wel geland of we gaan al opnieuw de hoogte in. Onze eerste wolkenkrabber van de reis, en wat voor één! Nog op het programma: een treinstation en een mega-indrukwekkend kruispunt met gigantische lichtreclames en winkels zoals je die nog nooit eerder zag. In New York is alles BIG, dat merken jullie snel.

Standard Hotel:  Belvedere
Categorie:
Superior Hotel:  50 Bowery
Categorie:

Dag 2 - New York

Het Vrijheidsbeeld in close-up, da’s voor vandaag, net als de hoogste toren van heel Amerika en een gebouw dat lijkt op een vlinder en een walvisgeraamte tegelijk. Yup, geloof het maar. Verder gaan we die dag op stap met een topgids van BENY voor spannende verhalen en mooie uitzichten. Maar geen zorg, ik ga niet weg. Ik ga gewoon lekker mee.

Standard Hotel:  Belvedere
Categorie:
Superior Hotel:  50 Bowery
Categorie:

Dag 3 - New York

Brooklyn, da’s een wijk in New York en die naam komt van een Nederlander die Breukelen heet. Patat, gratis geschiedenisles en we zijn nog niet eens in New York zélf. Alleszins, Brooklyn, da’s voor vandaag. We moeten daar een legendarische brug over waar ooit 21 olifanten, 7 kamelen en 10 dromedarissen over hebben moeten lopen. En da’s geen grap. Waarom, dat leg ik daar wel uit.

Standard Hotel:  Belvedere
Categorie:
Superior Hotel:  50 Bowery
Categorie:

Dag 4 - New York

Een gigantisch park in ’t midden van de stad, da’s Central Park, en je kan er uren rondwandelen of, waarom niet, fiétsen! Elke boom is er geplant en elk grassprietje gezaaid dus er is niks natuurlijk aan. Maar zwaar de moeite is het wél. De allerduurste gebouwen van de stad staan rond dit park, en ook daar vertel ik je ter plaatse iets over.

Standard Hotel:  Belvedere
Categorie:
Superior Hotel:  50 Bowery
Categorie:

Dag 5 - New York

Wie zin heeft een échte Space Shuttle te zien kan dat in New York. En je kan er meteen ook een vliegdekschip én een duikboot bezoeken. En weet je nog dat ik vertelde over dat hoge treinspoor? Dat staat vandaag ook op het programma, net als de beroemdste winkelstraat van Amerika, perfect om te zoeken naar het perfecte souvenir.

Standard Hotel:  Belvedere
Categorie:
Superior Hotel:  50 Bowery
Categorie:

Dag 6 - New York - Brussel

“Casper, is het nu al voorbij?” Ja, onze laatste dag, laat ons daar eerlijk over zijn: naar huis gaan hoort bij reizen. Vanmiddag stappen wij aan boord van de vlucht naar België die pas morgenvroeg in Brussel landt.

Dag 7 - Brussel

We zijn weer thuis maar geen zorgen, onze valies zit vol herinneringen en weetjes én een echt diploma. Daar mag ik nog niet veel over vertellen. Daarvoor moet je met mij naar New York.

Edge Observation Deck - vaste datum & flexibel tijdstip

 

Het zicht over New York vanop Edge staat vast en zeker op je to-dolijstje. Je weet wel al welke dag maar nog niet het exacte uur voor je bezoek? Met een Flex Pass moet je enkel de datum vastleggen, maar je kan aankomen op een uur naar keuze.

Opgelet: geen wijzigingen of terugbetalingen na boeking. Selecteer de correcte datum.

 Individueel
Ontdek nu

New York Empire State Building Observatory

 

De Empire State Building spreekt tot de verbeelding – denk maar aan Meg Ryan en Tom Hanks die elkaar hier ontmoetten in Sleepless in Seattle – en biedt fantastische uitzichten. Vanaf de Observatory op de 86ste verdieping sta je op 320 meter hoogte en heb je 360° uitzicht over New York City. Het wordt allemaal nog indrukwekkender als je weet dat deze wolkenkrabber op 410 dagen werd opgetrokken, tussen 1930 en 1931!

 Individueel
Ontdek nu

New York Helikopter tour - The New Yorker

 +/- 15 min.

Ervaar de opwinding van een 15’ durende vlucht en ontdek meer van de New Yorkse skyline. Vanachter de extra grote ramen heb je een prachtig zicht op Central Park, de Empire State Building, Chrysler en Rockefeller. Geniet ook van het uitzicht op Greenwich Village, Lady Liberty, het historische Ellis Island en South Street Seaport.

Kan ik goed zien vanuit de helikopter?

Zeker en vast! De nieuwe Bell 407 helikopters zijn speciaal ontworpen voor sightseeing. Dankzij de grote ramen kijk je 180° in het rond. Passagiers werden beperkt tot 6 personen zodat je comfortabele leren zitje ook voldoende beenruimte biedt.

Is het veilig?

Veiligheid komt voorop. Voor je opstijgt, krijg je een kort instructiefilmpje te zien. De helikopter zelf is uitgerust met het unieke ‘Terminal Collision Avoidance System’ dat de piloot een optimaal inzicht geeft in het luchtruim rondom de helikopter.

 Individueel
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,90 EUR & 1 EUR = 1.106 USD (18/09/2019)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • Rechtstreekse vlucht h/t met 23 kg bagage/pp
 • 5 nachten in vermelde hotels of equivalent
 • Transfer h/t tussen de luchthaven en je hotel
 • Wandeling begeleid door BE NY (niet op zondag)
 • 7 activiteiten aanbevolen door Casper Brits, te kiezen uit: Top of the Rock, One World Observatory, American Museum of Natural History, The Met, Guggenheim, MoMa, Intrepid Sea, Air & Spaceuseum, 1 dag fietshuur, National Geographic Encounter: Ocean Odyssey, Cruise op de Hudson, 9/11 Memorial & Museum, Madame Tussaud’s, Bronx Zoo, Luna Park Coney Island
 • 2 uur fietsverhuur
 • Persoonlijk Casper Brits Roadbook per kind

Niet inbegrepen

Optionele door Casper aanbevolen excursies die je ervaring nog intenser maken, fooien, maaltijden en drank evenals persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

Voor slechts € 44/pp supplement kan je 10 activiteiten kiezen uit de lijst die Casper Brits aanbeveelt.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!