+32 (0)2 550 01 00
 • Los Angeles
 • Kingman
 • Grand Canyon National Park
 • Monument Valley
 • Bryce Canyon National Park
 • Las Vegas
 • Death Valley
 • Mammoth Lakes
 • San Francisco

Op reis naar Amerika, met mij? Wat een fantastisch idee! Dan kunnen we samen geweldige natuur ontdekken, in 't Engels 'Excuseer, zitten hier ook beren?' leren zeggen en gaan kijken waar de goudzoekers hun fortuin gingen zoeken. We gaan meer dan drie weken rondtrekken langs grote putten in de grond (Grand Canyon! Bryce Canyon!), maar ook langs zotte hamburgerrestaurants en straten in Los Angeles waar de sterren euh... sterren hebben. Nog op het programma: de grootste bomen ter wereld, een Eiffeltoren die niét in Parijs staat en echte indianen. En als je van film houdt, dan gaan we helemààl een toptijd hebben, want we starten onze reis in Hollywood! Ik beloof het, onze trip door Amerika wordt fantastisch. Met tips & tricks & weetjes en leuke uitdagingen. We gaan ons geen moment vervelen, daar in de USA. Ik kijk er NU al naar uit!
Jullie vriend, Casper.


va. €1568
Prijs per persoon op basis van 4 samenreizenden die de kamer delen
Individueel

Dag 1 > 3 - Los Angeles

Onze reis begint in Los Angeles, stad van de filmsterren. We gaan daar flaneren door Beverly Hills, op de Walk of Fame vol verwondering staren naar de sterren van de, euh, sterren en oog in oog komen met één van de oudste cinema’s van Amerika. Recht uit de tijd toen de acteurs en actrices nog niet konden praten! Natuurlijk gaan we ook naar ‘t strand : Venice Beach en Santa Monica: het is er prachtig! En in het Griffith Observatory (jullie komen snel te weten wat dat is! 😊) gaan we bewijzen dat de aarde draait. Huh ? Yup.

Standard Hotel:  Dunes Inn Sunset
Categorie:

Dag 4 - Los Angeles > Kingman

Ok, we laten de stad achter ons en trekken via een superberoemde weg – maar ik mag nog niet zeggen wélke weg! – het Amerikaanse binnenland in. We komen in écht goudzoekersgebied en bezoeken misschien wel een spookstad!

Standard Hotel:  BW Plus Kings Inn and Suites
Categorie:

Dag 5 & 6 - Kingman > Grand Canyon National Park

Een put in de grond waar je naar moet gaan kijken, dat klinkt saai, maar wàcht maar: de Grand Canyon moet je ab-so-luut gezien hebben! Gewoon van aan de rand of misschien wel per helikopter! Dat mogen jullie helemaal zelf kiezen. 

Standard Hotel:  Red Feather Lodge (Room only)
Categorie:

Dag 7 - Grand Canyon National Park > Monument Valley

Cowboys en indianen kennen we meestal uit de films, maar in het gebied van Monument Valley wonen échte Indianen van de Navajo stam. Zet je cowboyhoed op want waar we hier naartoe gaan lijkt ’t wel een échte Hollywoodfilm! .

Standard Hotel:  Monument Valley Inn
Categorie:

Dag 8 - Monument Valley > Bryce Canyon National Park

Ja, prachtige natuur boven de grond, dàt gaan we tot nu toe gezien hebben, maar wat denken jullie ervan om ONDER de grond naar allerlei prachtigs te gaan kijken? Dat gaan we doen in Antelope Canyon. Doe er trouwens de groeten aan de Dame in de Wind. Geen idee wie dat is? Wacht maar! Na Antelope Canyon kan je voor de selfie aller selfies gaan aan Horseshoe Bend, een superbekende plaats uit duizenden en duizenden magazines en fotoboeken.

Optioneel: Boek vooraf een bezoek aan de Antelope Canyon. Wow-factor 10!

Standard Hotel:  Bryce View Lodge
Categorie:

Dag 9 - Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon is opnieuw een uniek stukje natuur. Je loopt er tussen de hoge Hoodoos (De-excuseer-wat-precies? Ja, de Hoodoos. Nu al het grappigste woord van heel de reis!) en ziet er de mooiste en kleurrijkste rotsvormen! Probeer er zeker ook de zonsondergang mee te pikken aan Sunset Point! .

Standard Hotel:  Bryce View Lodge
Categorie:

Dag 10 - Bryce Canyon National Park > Las Vegas

Nog een dagje Bryce Canyon of – ook zéker de moeite – Zion National Park? Of liever recht naar de meer kleurrijke stad van allemaal: Las Vegas? Jullie kiezen!

Standard Hotel:  Gold Coast Hotel
Categorie:

Dag 11 - Las Vegas

Een dag om Las Vegas écht goed te ontdekken. En er valt véél te ontdekken! Of hebben jullie al ‘ns een rollercoaster in een hotel gezien? Een uitbarstende vulkaan? Fonteinen die meer dan 130 meter hoog kunnen spuiten? Ah kijk voila, veel werk voor de boeg dus! Gelukkig leg ik alles haarfijn uit én krijgen jullie van mij een mooi plannetje van de belangrijkste straat van heel Las Vegas: de Strip.

Standard Hotel:  Gold Coast Hotel
Categorie:

Dag 12 - Las Vegas > Death Valley

Vandaag gaan we naar één van de allerheetste plekken op aarde. Het is er droog, heet, uitgestrekt en heel héél bijzonder. En het heet ook ‘Death Valley’. Dat klinkt griezelig, en dat IS het ook! Haha ! Jullie ontdekken in mijn boek waar die naam vandaan komt. En ’t is ook nog een waargebeurd verhaal ! 

Standard Hotel:  The Ranch at Death Valley
Categorie:

Dag 13 - Death Valley > Mammoth Lakes

Afkoelen geblazen : van de droge hitte van Death Valley gaan we vandaag richting het paradijselijke water van Mammoth Lakes, aan de voet van de Sierra Nevada met haar besneeuwde bergtoppen! Zo schoon, en in die meren kan je leuk kanovaren. Het is maar een tip he! 😉

Standard Hotel:  Mammoth Mountain Inn (Room only)
Categorie:

Dag 14 - Mammoth Lakes > Yosemite National Park

 Vandaag bezoeken we één van de allermooiste nationale parken van Californië (en zien we misschien een echte beer!) Het is er zalig mooi en heerlijk rustig. Ideaal voor een wandeling én om een gedichtje te schrijven! (Wat? Huiswerk? Ja, maar ik leg het nog wel uit…) Oh, en als je El Capitan nog niet kent: ga zeker ‘ns goeiedag zeggen! Je kan ‘m niet missen: hij staat bijna loodrecht en is ongeveer 900 meter hoog. 😉 

Standard Hotel:  Southgate Hotel and Suites
Categorie:

Dag 15 - Yosemite National Park

 Een tweede dag in dit prachtige park, perfect om op zoek te gaan naar reuzenbomen. Klinkt als in een sprookje, maar ze bestaan écht. 

Standard Hotel:  Southgate Hotel and Suites
Categorie:

Dag 16 > 18 - Yosemite National Park > San Francisco

San Francisco ! De stad van Apple Computers, van Netflix, maar ook van lekker eten, mooie huizen en een superstrenge gevangenis op een eiland. Yes, en die gaan we nog bezoeken ook! 

We gaan er ook op zoek naar de zeeleeuwen én proberen misschien wel soep te eten uit een brood in plaats van uit een bord. Had ik al gesproken over de Geverfde Dames ? Die gaan we daar ook ontmoeten én we nemen de perfecte reisselfie bij de beroemdste brug ter wereld: de Golden Gate brug. 

Standard Hotel:  Fusion Hotel
Categorie:

Dag 19 - San Francisco

Vandaag eindigt deze ‘selfdrive’ (dat wil zeggen: zelf rijden he, dus zonder chauffeur), dus we laten de auto achter. En ofwel gaan jullie nog een paar dagen met een andere ‘selfdrive’ de buurt verkennen ofwel gaan we met het vliegtuig (dat is géén selfdrive he! Opletten!) terug naar huis. Sowieso met een valies vol herinneringen én een diploma op zak (maar daar mag ik eigenlijk nog niks over vertellen dus dat blijft tussen ons 😉) 

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,90 EUR & 1 EUR = 1.106 USD (18/09/2019)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • 18 nachten in 3-sterren hotels
 • 1 Casper Brits roadbook per kind

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, huurwagen en brandstof, eventuele optionele excursies die de beleving nog intenser maken en je ter plaatse bijboekt, fooien, alle niet vermelde maaltijden en persoonlijke uitgaven.

Standard Prijs per persoon


SD2LAX304


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!