+32 (0)2 550 01 00

Coronavirus | Reisadvies Buitenlandse Zaken

Connections by your side!

UPDATE: 19 MAART

Beste reiziger,

Wij hebben op dit ogenblik zowat 3.500 reizigers succesvol kunnen bijstaan met de omboeking van hun reis sinds de start van de coronacrisis. Wij werken uitsluitend met onze eigen experten die de reisproblematiek kennen om je de best mogelijke begeleiding te kunnen bieden. Onze mensen werken onder druk gezien de grote complexiteit van de materie en de verscheidenheid aan voorwaarden per luchtvaartmaatschappij. De volledige organisatie is gemobiliseerd om onze experten over alle afdelingen heen bij te staan en de customer care naar de klanten te verhogen.

Als gevolg van de zeer recente communicatie van de overheid met betrekking tot de reissector en de voortdurend wijzigende modaliteiten bij een aantal luchtvaartmaatschappijen, is niet alleen het aantal nieuwe vragen van reizigers met geannuleerde vluchten exponentieel gegroeid maar is ook een belangrijk deel van onze acties en communicatie van de afgelopen dagen achterhaald en niet meer van toepassing. Deze niet-uniforme communicatie en richtlijnen van heel wat luchtvaartmaatschappijen remt een snelle en correcte behandeling van jouw reisdossier en dit kunnen wij niet accepteren.

Wij hebben daarom op basis van deze nieuwe info zonet een aangepast actieplan opgesteld dat we jou en al onze andere reizigers willen voorstellen. Tegelijkertijd is onze CEO op het allerhoogste niveau, bijgestaan door onze juristen, aan het pleiten om per onmiddellijk duidelijke, uniforme richtlijnen door de luchtvaartmaatschappijen voor onze reizigers te bekomen, die integraal beantwoorden aan de richtlijnen rond pakketreizen.

De enige manier om onze reizigers in deze omstandigheden op een kwalitatieve manier alternatieve reisvoorstellen te maken is door momenteel enkel te werken op basis van 1/ afreizen binnen de 48 uur en 2/ klanten die ter plaatse vast zitten. Een hoogstaande klantenzorg zit immers in ons DNA en daar wijken wij geen milimeter van af.

Mogen wij je daarom uitzonderlijk vragen ons de nodige extra tijd te geven? Door jouw begrip zullen wij al onze reizigers – en dus ook jou binnenkort – beter van dienst kunnen zijn. Want als er 1 reden is waarom wij momenteel hemel en aarde bewegen, is het omdat wij meer dan ooit beseffen hoe belangrijk onze reizigers voor ons zijn, of het nu gaat om pakketreizen, volledig uitgewerkte à la carte reizen, citytrips of flight only’s.

Alvast bedankt voor je begrip!

Warme groet,

In naam van het Connections’ team.

Ronny Bayens

Gedelegeerd bestuurder.


Connections volgt de reisadviezen uitgevaardigd door de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken nauwgezet op.

Actueel reisadvies Buitenlandse Zaken

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken beschikt over de meest actuele informatie inzake veiligheid en gezondheid op de verschillende bestemmingen. Voor het meest actuele reisadvies (met inbegrip van adviezen inzake veiligheid, lokale wetgeving en reisformaliteiten) kan u de volgende website consulteren :

http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Een reisadvies kan wijzigen, u wordt derhalve verzocht op geregelde tijdstippen na te gaan of er een wijziging van het reisadvies werd doorgevoerd.


Veel gestelde vragen

Op onderstaande site kan u de meest nuttige informatie vinden omtrent de actuele situatie wereldwijd, alsook een antwoord vinden op veelgestelde vragen.


Algemene hygiënische maatregelen

Enkele eenvoudige hygiënische maatregelen om de verspreiding van virussen in het algemeen (griepvirussen, coronavirussen,…) te vermijden:

  1. Was regelmatig je handen met water en zeep
  2. Raak zo min mogelijk je mond, neus of ogen aan
  3. Bedek je mond en neus met een wegwerpbare papieren zakdoek bij het niezen of hoesten
  4. Vermijd contact met zieke mensen.

Waarom VOOR Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!