+32 (0)2 550 01 00

Reizen is leven. Meer dan ooit willen we de wereld ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe culturen en betoverende plaatsen. Bij Connections zijn we al 35 jaar gepassioneerd door deze reislust, we zijn steeds op zoek naar de beste deals en de meest unieke ervaringen. De voorbije maanden is daar een extra uitdaging bijgekomen, we hebben hemel en aarde bewogen om voor jou de beste Covid-dekking op de markt uit te werken.

We zijn dan ook trots om je onze verschillende packs te kunnen voorstellen, exclusief bij Connections!
Het Covid Care Pack bestaat uit een uitgebreide bijstandsverzekering én een covid19-dekking die je kosten ter plaatse compenseert. Bijkomend kan je het Annulatie Pack boeken, hierin zit niet alleen een basis annulatieverzekering maar ook gratis annulatie van je reis bij een postieve Covid-test net voor afreis. En dan is er nog het Flexi-garantie Pack dat je de mogelijkheid biedt om je reis kosteloos te verplaatsen of, in geval van negatief reisadvies, je reis terugbetaald te krijgen.

Completer bestaat niet op de Belgische markt. Kies nu uit onze verschillende packs en vertrek zorgeloos op reis !

A/ Het COVID CARE PACK

Covid19-dekking en volledige bijstandsverzekering ter plaatse, ook voor rode zones. In tegenstelling tot heel wat andere organisaties is onze Protections bijstandsverzekering ook geldig in rode zones ! Dit pack geeft volgende garanties eens je ter plaatse bent

1/ Covid-19 dekking
 • Dekking van de kosten van een PCR corona-test op bestemming bij onverwachte symptomen die wijzen op Covid19 (indien medisch vereist)
 • Onbeperkte dekking van alle medische kosten n.a.v. een positieve COVID-test (inclusief de kosten van de PCR-tests) (tot 3 maanden verblijf in ziekenhuis)
 • Dekking van kosten van extra overnachtingen van de verzekerde, de verzekerde gezinsleden of een medeverzekerde reisgezel, indien je in quarantaine moet  (tot € 600 per persoon)
 • Dekking van kosten van niet-genoten nachten van de oorspronkelijke reis op de bestemming als gevolg van de quarantaine (tot € 500 per persoon)
 • Dekking van kosten van een nieuwe terugreis, indien je door quarantaine niet op de oorspronkelijke datum kunt terugreizen
 • Onbeperkte dekking van de medische repatriëring van jezelf, je verzekerde gezinsleden of een medeverzekerde reisgezel die alleen zou moeten voortreizen voor haar rekening (indien medisch vereist)

2/ Uitgebreide reisbijstandsverzekering
Je hebt een ongeval op reis, wordt ziek, je bagage raakt zoek of je maakt een valpartij met je gehuurde brommer. Kort gezegd beschermt je reisbijstandsverzekering je tegen een hele reeks ongemakken die op reis allemaal vervelend en duur zijn. We betalen je kosten terug tot een maximumbedrag!

Wat betalen we allemaal terug ?

Bij medische of persoonlijke problemen

 • je medische kosten (onbeperkt - vrijstelling: € 25);
 • je nabehandelingskosten na reisongeval (tot € 5.000);
 • je repatriëringskosten bij ziekte, ongeval of overlijden;
 • je kosten voor vervroegde terugkeer wegens dringende reden;
 • je extra kosten bij natuurramp, epidemie of terrorisme;
 • de kosten om je familie in het buitenland te logeren bij hospitalisatie;
 • de opsporings- en reddingskosten (tot € 12.500).

Bij een reisongeval
Je familie krijgt een vergoeding van € 12.500 bij overlijden. Jij krijgt een som tot € 25.000 bij blijvende invaliditeit na een reisongeval. Burgerlijke aansprakelijkheid We betalen de lichamelijke en materiële schade die je aan derden berokkend hebt terug tot € 125.000. Vrijstelling: € 125.

Bij problemen met je bagage
Wordt je bagage beschadigd, gestolen of gewoon niet afgeleverd? Dan storten we je tot € 1.875 (vrijstelling: € 50). Je krijgt ook tot € 375 om noodzakelijke spullen te kopen als je koffers 12 uur op zich laten wachten.

Compensatie bij repatriëring
Als je vroeger moet terugkeren door een repatriëring, krijg je een waardebon tot € 2.500. Daar kan je later opnieuw mee op reis gaan. Je repatriëringskosten zelf zijn natuurlijk ook gedekt (zie hierboven).

Bij forse vertragingen
We geven je een compensatie als je vliegtuig veel te laat aankomt. Bij 12 uur vertraging is dat € 50. Vanaf 24 uur vertraging is dat € 100.

Van toepassing op alle groene, oranje en rode bestemmingen! (niet van toepassing op bestemmingen verboden door buitelandse zaken: vb. Syrië, Noord-Korea, ...)

B/ Het ANNULATIE PACK

Zonder probleem annuleren, óók in geval van een positieve Covid-test net voor afreis. Bij te boeken voor een fee van slechts 4,9% op de reissom.

Dit pack geeft volgende garanties vóór afreis

1/ terugbetaling positieve Covid19-test voor afreis
Test je positief op corona net voor je reis en kan je niet vertrekken? Geen probleem, dankzij je annulatieverzekering krijg je je reissom (exclusief kosten) terugbetaald!

2/ uitgebreide annulatieverzekering
Je haalt je vakantie niet en vraagt ons om je reis te verzetten of je vluchten en hotels te annuleren en je terug te betalen. We verzetten je reis kosteloos of we betalen je geboekte reis terug tot € 10.000 (of € 3.500 als je een jaarcontract hebt). Je vrijstelling bedraagt € 50.

Wat zijn geldige redenen voor annulering ?

 • ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je partner, reisgezel, familielid in de tweede graad, gastheer of beroepsvervanger. Ook chronische of al bestaande ziektes zijn gedekt als er geen medische tegenindicatie bestond bij het boeken van je reis
 • verwikkelingen tijdens de zwangerschap
 • ontslag wegens economische redenen of een nieuwe arbeidsovereenkomst van minimum 6 maanden
 • ernstige schade aan onroerende goederen
 • herexamens
 • echtscheiding of feitelijke scheiding
 • internationaal erkende epidemie, natuurramp of daad van terrorisme (uitgebreide waarborgen)

Naast bovenstaande verzekeringen kan je ook de flexi-garantie van Connections reserveren voor meer flexibiliteit te garanderen bij de reservatie van je samengestelde Connections reis. (Niet van toepassing op enkel vluchtreservaties)

C/ FLEXI-GARANTIE

Omboeken van je reis vooraf en terugbetaling in geval van reisverbod. Bij te boeken voor € 20 per persoon (Europa) of € 35 per persoon (World)

Dit pack geeft volgende garanties vóór afreis

1/ Omboek-garantie
Je mag je reis zonder extra kosten omboeken naar een andere periode. Dit kan tot 30 dagen voor vertrek en is dus altijd zonder administratieve kosten. Een eventueel prijsverschil tussen het oorspronkelijk geboekte pakket en de nieuwe boeking wordt verrekend.

2/ Cashback-garantie
Geldt er een reisverbod voor jouw bestemming? Of kun je niet reizen doordat het land van bestemming jou door Corona niet toelaat? Dan zorgen wij voor de volledige terugbetaling van je reissom (exclusief kosten).

Samengevat

 • COVID CARE PACK, bij te boeken voor € 2 / dag (Europa - min. € 20 p.p.) of € 4,50 / dag (World – min. € 35 p.p.)
 • ANNULATIE PACK, bij te boeken voor 4,9% van de reissom
 • FLEXI-GARANTIE, bij te boeken voor € 20 per persoon (Europa) of € 35 per persoon (World) (*Enkel van toepassing op samengestelde reizen, niet geldig voor enkel een vliegticket)

Waarom VOOR Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!