+32 (0)70 23 33 13

Op stap in NY met een Belg

Samen met Patrick van Rosendaal en zijn team organiseert Connections dagelijks stadswandelingen in New York. Trakteer jezelf op een overgetelijke wandeling door Manhattan of Brooklyn! Wees er snel bij, het aantal deelnemers is beperkt!

Hallo,
Een stad ervaren alsof je er zelf woont, dat is mijn passie. In New York maakte ik hiervan mijn beroep: ik werd niet alleen stadsgids, ik richtte er ook het stadsgidsenbedrijf BE NY op. Ik neem je met veel plezier mee op sleeptouw doorheen de bekende en minder bekende wijken van dé mooiste stad ter wereld. Mijn ervaringen en tips vind je ondertussen ook terug in drie BE NY-boeken van mijn hand. Is het je eerste keer of ben je al een echte NY-lover? Al bekend met Manhattan maar toch wat koudwatervrees wanneer het Brooklyn betreft? Ik ga geen uitdaging uit de weg om je te bekeren tot een echte "Ultimate New York Lover". Je keer terug als een kenner.
-Patrick

BENY Come as a Traveler, Go as a New Yorker

First Time New York 

Net voor de eerste keer geland in de mooiste stad ter wereld? Dan zit deze tour je als gegoten. De gids leidt je langs de belangrijkste hotspots in het hartje van Manhattan. Plaats van afspraak is Times Square. Hier laat je je overweldigen door flitsende reclamepanelen. Je ontdekt ook het drukste kruispunt van New York... diep onder de grond, waar elk jaar bijna zestig miljoen metroreizigers passeren. Bryant Park, New York’s meest charmante parkje, ligt hier vlakbij, net als de imposante bibliotheek (een van de favoriete plekjes van Carrie uit Sex & The City).

Richt je blik omhoog naar de Empire State Building, de Chrysler Building, het mooie UN-gebouw... En ontdek met een handig trucje hoe je je voortaan kan oriënteren in de stad. De tour eindigt in Grand Central Station, waar de gids je laat kennismaken met een aantal betoverende hoekjes en meeslepende anekdotes.

va 50 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  Individueel
Ontdek nu

BENY From Hipster to Yuppie Tour

Brooklyn & Downtown 

Williamsburg, Brooklyn’s meest trendy wijk, is dé place to be voor hipsters, shopaholics en levensgenieters, en bij uitbreiding iedereen die graag z’n ogen uitkijkt. Dit is de perfecte plek om kennis te maken met Brooklyn en heel even de duizelingwekkende wolkenkrabbers achter je te laten. Bij Mast Brothers proef je de lekkerste chocolade van de stad - een topadresje voor chocoholics! Je vindt hier ook de thuishaven van Brooklyn Sketch Book, een reizende expo met boekjes vol authentieke illustraties van doodgewone mensen.

In Williamsburg heb je een adembenemend uitzicht op de skyline van Manhattan. Geen betere plek om de ferry te nemen naar Downtown Manhattan (je vaart onder de Brooklyn Bridge, een avontuur op zich) en het financiële mierennest genaamd Wall Street in te duiken. Tijdens deze tour leer je dat New York héél veel gedaantes heeft. From hipster to yuppie in no time, hier kan het allemaal.

va 50 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  Individueel
Ontdek nu

BENY Bike & Discover the Hidden Spots of Central Park

CENTRAL PARK Fietstour

Alsof deze gigantische groene long van New York zo nog niet straf genoeg is, herbergt het park ook nog een hoop pareltjes. Al gehoord van Strawberry Fields, Belvedere Castle en The Shakespeare Garden? De beste manier om al deze prachtige plekjes in Central Park te ontdekken, is met de fiets! Fietsen in New York is supertrendy, en met de wind in je haren voel je je ‘the king of the world’. Onderweg vertelt de gids je een aantal sappige anekdotes die verbonden zijn met het mooiste park ter wereld.

va 60 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  Individueel
Ontdek nu

From Shopster to Mobster

SOHO, Little Italy, China Town 

Wie New York zegt, denkt meteen aan Times Square, het Vrijheidsstandbeeld, en de Empire State Building. Maar buiten deze must-sees heeft de stad nog heel wat meer te bieden. Heb je de eerste stappen in New York achter de rug? Dan is deze rondleiding zeker iets voor jou. Misschien ging je al eens winkelen in SoHo of op ontdekkingstocht in China Town.

Maar weet je ook waar je cronuts, rauwe krokodillenpoten, of echte cowboy boots kan kopen? Waar je gratis van steengoede live-muziek kan genieten? Of waar je een van de grootste verzamelingen snoepgoed vindt? En wat dacht je van een verborgen, hip restaurant of een winkel die helemaal gewijd is aan rijstpap? Bereid je voor op totaal verschillende cultuur, architectuur, winkels en restaurants in de wijken SoHo, NoLIta, Little Italy, China Town en de Lower East Side. De inwoners van deze wijken gaven met hun gewoontes, tradities en ideeën mee vorm aan de meest diverse metropool die onze samenleving ooit gekend heeft.

Het is de wereld in het klein, en net dat maakt deze stad zo groot. Diversiteit geldt hier als drijvende kracht en bindende factor. In die verscheidenheid vind je New York op zijn best.

va 50 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  Individueel
Ontdek nu

BENY From Yuppie to Hipster tour

Downtown & Brooklyn

Tijdens deze tour leer je dat New York héél veel gedaantes heeft. Je start in het financiële mierennest genaamd Wall Street. Daarna neem je de ferry naar Brooklyn (je vaart onder de Brooklyn Bridge, een avontuur op zich). In Williamsburg heb je een adembenemend uitzicht op de skyline van Manhattan. Brooklyn's meest trendy wijk, is dé place to be voor hipsters, shopaholics en levensgenieters, en bij uitbreiding iedereen die graag z'n ogen uitkijkt. Dit is de perfecte plek om kennis te maken met Brooklyn en heel even de duizelingwekkende wolkenkrabbers achter je te laten. Bij Mast Brothers proef je de lekkerste chocolade van de stad - een topadresje voor chocoholics! Je vindt hier ook de thuishaven van Brooklyn Sketch Book, een reizende expo met boekjes vol authentieke illustraties van doodgewone mensen. 

va 50 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  Individueel
Ontdek nu

BENY Christmas Walk

Exclusieve Christmas in NY wandeling met BE NY

Patrick van Rosendaal neemt je op 24, 25, 28 december of 2 januari mee voor een exclusieve Christmas in NY wandeling. Hij toont je oogverblindende etalages en adressen waar je de volgende dagen zeker teruggaat voor je kerstkadootjes. De beroemde kerstboom aan het Rockefeller Center mag niet ontbreken.

va 50 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  Individueel
Ontdek nu

Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
32 travel shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!