+32 (0)2 550 01 00

Op stap in NY met een Belg

Samen met Patrick van Rosendaal en zijn team organiseert Connections dagelijks stadswandelingen in New York. Trakteer jezelf op een overgetelijke wandeling door Manhattan of Brooklyn! Wees er snel bij, het aantal deelnemers is beperkt!

Hallo,
Een stad ervaren alsof je er zelf woont, dat is mijn passie. In New York maakte ik hiervan mijn beroep: ik werd niet alleen stadsgids, ik richtte er ook het stadsgidsenbedrijf BE NY op. Ik neem je met veel plezier mee op sleeptouw doorheen de bekende en minder bekende wijken van dé mooiste stad ter wereld. Mijn ervaringen en tips vind je ondertussen ook terug in drie BE NY-boeken van mijn hand. Is het je eerste keer of ben je al een echte NY-lover? Al bekend met Manhattan maar toch wat koudwatervrees wanneer het Brooklyn betreft? Ik ga geen uitdaging uit de weg om je te bekeren tot een echte "Ultimate New York Lover". Je keer terug als een kenner.
-Patrick

Exclusieve Holiday Walk

Exclusieve Holiday Walk

Ben je op het briljante idee gekomen kerst en nieuw te vieren in New York? Reken dan maar op ons om het helemaal perfect te maken: elke stadswandeling met BE NY is een onvergetelijke ervaring.

Tijdens de feestdagen is New York een waar sprookjesland voor jong en oud. Zo overweldigend dat je niet weet waar te te begonnen, maar ons team zorgt ervoor dat je van al deze pracht en glitters niet hoeft te missen. De legendarische lichtshow op Saks Fifth Avenue, de grootste kerstboom van de stad met meer dan 50.000 lichtjes, de mooiste schaatsbanen, de waanzin van Times Square, het speelgoedpaleis voor jong en oud FAO Schwartz en de schittering van de Saint Patrick’s Cathedral. Je ziet ze allemaal op een ontspannen wandeling waarop onze gidsen je naast alle pracht en praal ook inwijden in het leven van de locals.

Op 25, 26, 29 december en 1, 2, 5 januari om 14u

va 59 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  In groep
Ontdek nu

Come as a Traveller, go as a New Yorker

First Time New York 

Net voor de eerste keer geland in de mooiste stad ter wereld? Dan zit deze tour je als gegoten. De gids leidt je langs de belangrijkste hotspots in het hartje van Manhattan. Plaats van afspraak is Times Square. Hier laat je je overweldigen door flitsende reclamepanelen. Je ontdekt ook het drukste kruispunt van New York... diep onder de grond, waar elk jaar bijna zestig miljoen metroreizigers passeren. Bryant Park, New York’s meest charmante parkje, ligt hier vlakbij, net als de imposante bibliotheek (een van de favoriete plekjes van Carrie uit Sex & The City).

Richt je blik omhoog naar de Empire State Building, de Chrysler Building, het mooie UN-gebouw... En ontdek met een handig trucje hoe je je voortaan kan oriënteren in de stad. De tour eindigt in Grand Central Station, waar de gids je laat kennismaken met een aantal betoverende hoekjes en meeslepende anekdotes.

va 60 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  In groep
Ontdek nu

From Hipster to Yuppie

Brooklyn & Downtown 

Rendez-vous in Williamsburg, Brooklyn’s meest trendy wijk, de place to be voor hipsters aller contreien, shopaholics, levensgenieters en bij uitbreiding iedereen die graag z’n ogen uitkijkt. Dit is de perfecte plek om even de duizelingwekkende wolkenkrabbers achter je te laten en Brooklyn beter te leren kennen. In deze kleurrijke buurt treffen we de mooi gerenoveerde pakhuizen van de hipster aan en nemen we je mee naar de gezelligste eco-winkels en vintage stores. Daarna vergapen we ons aan het adembenemende uitzicht op de skyline van Manhattan in het gloednieuwe Domino Park - ideale plek om selfies te nemen die heel Facebook én Instagramgroen zullen doen uitslaan van jaloezie. Onze vintage cowboy boots wisselen we dan om voor fancy business suits: de ferry brengt ons naar de overkant van de East River - de yuppies van Wall Street tegemoet. New York heeft inderdaad vele gedaantes en geen tour die dat beter laat zien dan deze. From hipster to yuppie in no time, hier kan het allemaal. En zelfs in beide richtingen: de tours op vrijdag vertrekken vanuit Downtown Manhatten, om nog een glimps op te vangen van de yuppies alvorens ze hun financiële winst (of verlies) gaan opbrassen in de lokale bars.

Dinsdag om 14 u - Nederlandstalige gids


va 60 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  In groep
Ontdek nu

From Old Warehouses to New Penthouses

Welkom in de industrial chique van de West Side. Op deze retail safari zul je naast enkele parels van experience stores, ontdekken hoe een ooit grijs en doorrookt stadsdeel nu de absolute favoriet is geworden van miljonairs en topmodellen. Op de laden van de oude vleeshuizen liggen ondertussen vooral topwerken van gerenommeerde schilders en onbetaalbare creaties van exclusieve designers. We nemen de trappen omhoog naar de High Line, het op één na bekendste park van Manhattan. Deze verhoogde spoorlijn - die op het nipperje van de sloophamer gered werd - is nu een wandeling waar de paradepaardjes van de bekendste architecten elkaar in sneltempo opvolgen. We verlaten het park ter hoogte van kunstmekka Chelsea en eindigen in het duurste vastgoedproject in de geschiedenis van de Verenigde Staten: Hudson Yards. Dit nieuwe stadsdeel is gloednieuw en serveert een smakelijke mix van duizelingwekkende wolkenkrabbers, de lekkerste eettenten en een waanzinnig kunstproject in de vorm van een reusachtige kebab. Betreed het shoppingcentrum op eigen risico, je zou je creditcard er wel eens kunnen verslijten. Ready, set? Go!

Maandag om 14 u.. Nederlandstalige gids

va 60 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 tot 3 uur
 •  In groep
Ontdek nu

Bike & Discover the Hidden Spots of Central Park

Central Park, de groene long van Manhattan, herbergt een schat aan parels en onontdekte plekken. Al gehoord van Belvedere Castle, het Jacqueline Kennedy Onassis reservoir of de Bethesda Fountain? Deze prachtige plekjes ontdek je het best met de fiets. Bergop, bergaf. Met de wind in je haren voel je je ‘King of the World’. 
Dit is het autovrije deel van Manhattan, getooid met bloemenpracht en overschaduwd door hoge bomen. Een ideale plek om tot rust te komen terwijl de gids het decor tot leven wekt met verbijsterende weetjes en sappige anekdotes.

Elke zondag om 15u (niet in december, januari en februari) - Nederlandstalige gids • huurfiets inbegrepen

va 60 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  In groep
Ontdek nu

From Shopster to Mobster

SOHO, Little Italy, China Town 

Wie New York zegt, denkt meteen aan Times Square, het Vrijheidsbeeld en de Empire State Building. Misschien ging je al eens winkelen op Broadway of op ontdekkingstocht in Chinatown. Maar weet je waar de eerste pizzeria van de Verenigde Staten is, waarom de brandtrappen zo typerend zijn voor SoHo en waar de Chinezen het liefst gaan gokken? We nemen je mee langs de mooiste gietijzeren gebouwen en wagen ons een weg door het drukke Canal Street. Je ontdekt hoe locals shoppen en wat de nieuwste foodtrends zijn. Wat dacht je van verborgen restaurants of een winkel vollediggewijd aan rijstpap?
Bereid je voor op totaal verschillende culturen, keukens, bouwstijlen en shops in de wijken SoHo, NoLita, Little Italy en Chinatown. Kortom, na deze tour geen geheimen meervoor jullie, zelfs niet in de rechtszaal waar we eindigen zoals de échte mobsters… Benieuwd waarom? Boek dan zeker een tour.

Elke donderdag om 16u – Nederlandstalige gids 

va 60 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  In groep
Ontdek nu

From Yuppie to Hipster tour

Downtown & Brooklyn

Tijdens deze tour leer je dat New York héél veel gedaantes heeft. Je start in het financiële mierennest genaamd Wall Street. Daarna neem je de ferry naar Brooklyn (je vaart onder de Brooklyn Bridge, een avontuur op zich). In Williamsburg heb je een adembenemend uitzicht op de skyline van Manhattan. Brooklyn's meest trendy wijk, is dé place to be voor hipsters, shopaholics en levensgenieters, en bij uitbreiding iedereen die graag z'n ogen uitkijkt. Dit is de perfecte plek om kennis te maken met Brooklyn en heel even de duizelingwekkende wolkenkrabbers achter je te laten. Bij Mast Brothers proef je de lekkerste chocolade van de stad - een topadresje voor chocoholics! Je vindt hier ook de thuishaven van Brooklyn Sketch Book, een reizende expo met boekjes vol authentieke illustraties van doodgewone mensen. 

Op vrijdag om 14 u - Nederlandstalige gids

va 50 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  In groep
Ontdek nu

Holy Harlem

Verzamelen doen we op Times Square maar we brengen jullie in no time naar hartje Harlem. Ooit was dit een van de meest onveilige buurten van de stad maar vandaag tonen we je het tegendeel. Op ons pad liggen hemelse soulfood en zinderende jazz, een rijkdom aan cultuur en architectuur waar je stil van wordt. Of het nu muziek, mensenrechten, godsdienst, of gastronomie betreft: Harlem heeft zijn stempel gedrukt op alle aspecten van de samenleving. Niet alleen in New York maar in de hele wereld. Dit is terecht heilige grond voor de zwarte gemeenschap en cultureel erfgoed van onschatbare waarde. Hoorde ik daar trouwens een hallelujah? Je zal de Afro-Amerikaanse soul aan den lijve ondervinden tijdens de gospel in een van de honderden kerken die Harlem rijk is. Dans mee, zing mee, spring mee op goddelijke ritmes. Je zal genieten van dit Holy Harlem!

Elke zondag vanaf 9u - Nederlandstalige gids
va 67 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 à 3 uur
 •  In groep
Ontdek nu

Sunday Funday

Een dagtour doorheen Uptown Manhattan - van nine to five.
Nooit voorheen was je zondag zo leuk! Het BE NY-team neemt je de hele dag zorgeloos mee naar de beste plekjes van Uptown Manhattan. ‘s Morgens shaken we onszelf wakker op het ritme van de gospelkerken en verkennen we het centrum van Harlem, onvervalste hoofdstad van Black USA . Opgewarmd door de overmaat aan enthousiasme en harstocht die je hier aantreft, tonen we enkele trendy restaurants voor je lunch (niet inbegrepen). Op het ritme van de Uptown Funk trekken we daarna naar de groene long van Manhattan voor een fietstocht.

Heuvel op, heuvel af verkennen we plekjes waar zelfs New Yorkers geen weet van hebben. De magie van Belvedere Castle, het Jacqueline Kennedy Onassis reservoir en de Bethesda Fountain, met een prachtig uitzicht op de mooiste en oudste skyscrapers van de stad vanuit deze groene oase. Een onvergetelijke dag met de beste BE NY-stadsgidsen.

Elke zondag – 9u - 17u • Nederlandstalige gids

va 112 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  van 9 tot 5
 •  In groep
Ontdek nu

Waarom VOOR Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!