+32 (0)70 23 33 13

Op stap in NY met een Belg

Patrick van Rosendaal, Connections exclusieve New York stadgids, is Belg, geboren en getogen, en weet met zijn Belgisch team ter plaatse dus beter dan wie ook in New York waar een Belg als goede bourgondiër cultuurfanaat en gastronomische genieter zoal zijn/haar hart aan verpatst.

The American Dream

Afstuderen aan de prestigieuze Vlerick business school was een eerste zet naar het verwezenlijken van twee jeugdpassies: professioneel reizen & werken en familiaal en in zijn eigen woorden 'een mooie familie' stichten. Het cultuur-avontuurlijke Parijs en Londen werden initieel topactieterrein vanwaaruit Patrick zijn geliefde zou volgen naar de Verenigde Staten. De relatie liep op de klippen en Patrick spoelde aan in New York, waar hij meteen opnieuw zijn hart verloor ditmaal aan de ontroerende, betoverende iron-Lady Liberty. Liefde was bikkelhard, maar werd passioneler met de dag en een passie moet je delen, dacht Patrick, maar hoe?

A shared passion, a common bond

Slagen in het examen als officiële stadsgids van New York was een mijlpaal. Patrick mocht zich nu als eerste Belg officieel stadsgids van The Big Apple noemen. Hij ging aan de slag bij de bekende Gray Line bussen van NYC en bij Bike and Roll, dé maatstaf voor begeleide fietstochten. Met deze ervaring en als officiëel erkend lid van GANYC, de prestigieuze beroepsvereniging voor NY stadsgidsen, werd het tijd om zelf de stap te zetten naar een eigen bedrijf. Patrick had immers tijdens de laatste drie jaar NYC van oost naar west en noord naar zuid bewandeld en met de vespa verkend en heel wat van haar mystiek ontrafeld. De tijd was rijp om die kennis te delen via zijn persoonlijk stadsgidsenbedrijf BE NY

Never give up on a dream

BE NY, wat staat voor Belgians in New York, is een alsmaar groeiend succesverhaal. Patrick maakte van de noodzaak om uit te breiden een deugd en bracht gelijkgezinden free-lancers op het toneel, die een voor een even verslingerd zijnn aan het intrigerende, bruisende leven, de ontzagwekkende architectuur en het ongelofelijk diverse karakter van Amerika’s grootste samenleving van NYC als Parick zelf. vandaag neemt het team van BE NY team jou op een verrassende manier mee naar bekende en minder bekende plekjes van de zo beroemde City That Never Sleeps. De 'hoo's en 'haa''s volgen elkaar op en worden aha's van besef die zich vastankeren in je geheugen. Want eigenwijs heeft Lady Liberty haar zinnen gezet op het charmeren van de wereld op een manier die smaakt naar meer; en precies dat brengt je BENY team geslaagd naar voor. Patrick gidst nog maar is vandaag ook een veelgevraagde gast in praat en reisprogramma's, zoals café Corsari, tvidwebttv, Vakantieland Vlaanderen,...

Azen troef: Onze vier populaire themaroutes:

New York intens beleven zoals een echte New Yorker in plaats van de klassieke toerist met de reisgids in de hand, dat is het uitgangspunt van elke stadsexploratie. Tijdens deze tocht krijg je beslist meer te zien dan wat de meeste bezoekers op meerdere dagen klaren zonder gids. Zonder te moeten gokken is elk van de routes een aas-kaart, onwaarschijnlijk leuk en boeiend! Van BE NY krijg je ook 101 tips die de rest van je verblijf een heel stuk makkelijker en aangenamer zullen maken. Kan je niet kiezen? Boek ze dan gewoon allemaal!

PS. En natuurlijk mag je Patrick en zijn team steeds uitdagen om jouw passie in New York in het neonlicht te plaatsen.  Dus, heb jij een onderwerp waar je passioneel over bent in New York, dan mag je dit zeker op voorhand al doorgeven. Een metropool als New York blijft verbazen! 

 

BENY Come as a Traveler, Go as a New Yorker

First Time New York 

Net voor de eerste keer geland in de mooiste stad ter wereld? Dan zit deze tour je als gegoten. De gids leidt je langs de belangrijkste hotspots in het hartje van Manhattan. Plaats van afspraak is Times Square. Hier laat je je overweldigen door flitsende reclamepanelen. Je ontdekt ook het drukste kruispunt van New York... diep onder de grond, waar elk jaar bijna zestig miljoen metroreizigers passeren. Bryant Park, New York’s meest charmante parkje, ligt hier vlakbij, net als de imposante bibliotheek (een van de favoriete plekjes van Carrie uit Sex & The City).

Richt je blik omhoog naar de Empire State Building, de Chrysler Building, het mooie UN-gebouw... En ontdek met een handig trucje hoe je je voortaan kan oriënteren in de stad. De tour eindigt in Grand Central Station, waar de gids je laat kennismaken met een aantal betoverende hoekjes en meeslepende anekdotes.

va 50 p.p.
Wat is inbegrepen?
  •  2 - 3 uur
  •  Individueel
Ontdek nu

BENY From Hipster to Yuppie Tour

Brooklyn & Downtown 

Williamsburg, Brooklyn’s meest trendy wijk, is dé place to be voor hipsters, shopaholics en levensgenieters, en bij uitbreiding iedereen die graag z’n ogen uitkijkt. Dit is de perfecte plek om kennis te maken met Brooklyn en heel even de duizelingwekkende wolkenkrabbers achter je te laten. Bij Mast Brothers proef je de lekkerste chocolade van de stad - een topadresje voor chocoholics! Je vindt hier ook de thuishaven van Brooklyn Sketch Book, een reizende expo met boekjes vol authentieke illustraties van doodgewone mensen.

In Williamsburg heb je een adembenemend uitzicht op de skyline van Manhattan. Geen betere plek om de ferry te nemen naar Downtown Manhattan (je vaart onder de Brooklyn Bridge, een avontuur op zich) en het financiële mierennest genaamd Wall Street in te duiken. Tijdens deze tour leer je dat New York héél veel gedaantes heeft. From hipster to yuppie in no time, hier kan het allemaal.

va 50 p.p.
Wat is inbegrepen?
  •  2 - 3 uur
  •  Individueel
Ontdek nu

BENY Bike & Discover the Hidden Spots of Central Park

CENTRAL PARK Fietstour

Alsof deze gigantische groene long van New York zo nog niet straf genoeg is, herbergt het park ook nog een hoop pareltjes. Al gehoord van Strawberry Fields, Belvedere Castle en The Shakespeare Garden? De beste manier om al deze prachtige plekjes in Central Park te ontdekken, is met de fiets! Fietsen in New York is supertrendy, en met de wind in je haren voel je je ‘the king of the world’. Onderweg vertelt de gids je een aantal sappige anekdotes die verbonden zijn met het mooiste park ter wereld.

va 60 p.p.
Wat is inbegrepen?
  •  2 - 3 uur
  •  Individueel
Ontdek nu

BENY From NY Lover to NY Addict

SOHO, Little Italy, China Town 

Wie New York zegt, denkt meteen aan Times Square, het Vrijheidsstandbeeld, en de Empire State Building. Maar buiten deze must-sees heeft de stad nog heel wat meer te bieden. Heb je de eerste stappen in New York achter de rug? Dan is deze rondleiding zeker iets voor jou. Misschien ging je al eens winkelen in SoHo of op ontdekkingstocht in China Town.

Maar weet je ook waar je cronuts, rauwe krokodillenpoten, of echte cowboy boots kan kopen? Waar je gratis van steengoede live-muziek kan genieten? Of waar je een van de grootste verzamelingen snoepgoed vindt? En wat dacht je van een verborgen, hip restaurant of een winkel die helemaal gewijd is aan rijstpap? Bereid je voor op totaal verschillende cultuur, architectuur, winkels en restaurants in de wijken SoHo, NoLIta, Little Italy, China Town en de Lower East Side. De inwoners van deze wijken gaven met hun gewoontes, tradities en ideeën mee vorm aan de meest diverse metropool die onze samenleving ooit gekend heeft.

Het is de wereld in het klein, en net dat maakt deze stad zo groot. Diversiteit geldt hier als drijvende kracht en bindende factor. In die verscheidenheid vind je New York op zijn best.

va 50 p.p.
Wat is inbegrepen?
  •  2 - 3 uur
  •  Individueel
Ontdek nu

BENY From Hipster to Yuppie Tour

Downtown & Brooklyn

Tijdens deze tour leer je dat New York héél veel gedaantes heeft. Je start in het financiële mierennest genaamd Wall Street. Daarna neem je de ferry naar Brooklyn (je vaart onder de Brooklyn Bridge, een avontuur op zich). In Williamsburg heb je een adembenemend uitzicht op de skyline van Manhattan. Brooklyn's meest trendy wijk, is dé place to be voor hipsters, shopaholics en levensgenieters, en bij uitbreiding iedereen die graag z'n ogen uitkijkt. Dit is de perfecte plek om kennis te maken met Brooklyn en heel even de duizelingwekkende wolkenkrabbers achter je te laten. Bij Mast Brothers proef je de lekkerste chocolade van de stad - een topadresje voor chocoholics! Je vindt hier ook de thuishaven van Brooklyn Sketch Book, een reizende expo met boekjes vol authentieke illustraties van doodgewone mensen. 

va 50 p.p.
Wat is inbegrepen?
  •  2 - 3 uur
  •  Individueel
Ontdek nu

Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
32 travel shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!