+32 (0)2 550 01 00

New York naar het museum

In New York komen je ogen niets te kort. De kunstcollecties in deze stad zijn een streling voor het oog. Er zijn honderden musea. Ga naar het Museum of Modern Art om te genieten van ‘Sterrennacht’ van Vincent Van Gogh of Andy Warhols ‘Campbell's Soup Cans’. In The Met vind je kunst van de voorbije 5000 jaar en het Guggenheim is alleen al een bezoek waard voor het gebouw en het Intrepid Museum neemt je mee voor een tocht door de geschiedenis van de marine luchtvaart

New York 9/11 Memorial Museum

De New Yorkers waren vastberaden: 9/11 zou nooit vergeten worden en de plek waar het allemaal gebeurde moest een plaats worden waar de hele wereld naar toe zou kunnen gaan om de slachtoffers te herdenken. En er zou een toren gebouwd worden nog groter en hoger dan de WTC torens, want Amerika krijg je niet klein.

The National September 11 Memorial bestaat uit twee reflecterende waterbekkens en zijn elk bijna een hectare groot. Ze hebben de grootste kunstmatige watervallen in Noord-Amerika. De waterbekkens bevinden zich exact op de plekken waar de Twin Towers stonden. In de bronzen rand van de waterbekkens vind je de namen van alle personen die bij de aanslagen in 2001 en 1993 stierven.

The National September 11 Memorial Museum heeft een Historical Exhibition in 3 delen: de dag zelf, ervoor en erna.

De Memorial Exhibition vertelt het verhaal van de slachtoffers en de overlevenden via gesproken getuigenissen, authentieke voorwerpen. Je daalt af naar het archeologische hart van de vroegere Twin towers en komt voorbij de trappen waarlangs honderden mensen ontsnapten. In the Foundation Hall zie je ‘The Last Column’, de laatste overblijvende muur van het WTC.

va 22 p.p.
Wat is inbegrepen?
  •  
  •  Individueel
Ontdek nu

New York Guggenheim

Het Guggenheim van architect Frank Lloyd Wright is één van de vele iconische gebouwen van Manhattan en zorgt voor een unieke museumbelevenis. Via de verdiepingen, die in spiraalvorm zijn opgetrokken, ga je helemaal op in de geweldige tentoonstellingen die hier worden georganiseerd.

va 23 p.p.
Wat is inbegrepen?
  •  
  •  Individueel
Ontdek nu

New York The Museum of Modern Art (MoMa)

Moderne en hedendaagse kunst van zowel grote namen als minder bekende maar indrukwekkende kunstenaars. Laat deze mix aan kunstwerken samenkomen in een fantastisch nieuw gebouw in hartje Manhattan en voilà: dat is het Museum of Modern Art.

  • Gratis t/m 16 jaar!

Openingstijden (onder voorbehoud): 

Heel het jaar door - 12u - 18 u

va 23 p.p.
Wat is inbegrepen?
  •  
  •  Individueel
Ontdek nu

New York Intrepid Sea, Air & Space Museum + Space Shuttle Pavillion

De Intrepid was een vliegdekschip van de Amerikaanse Marine. Het werd o.a. in de Tweede Wereldoorlog ingezet en speelde bovendien een belangrijke rol in het NASA ruimteprogramma bij het ophalen van de ruimtecapsules. Op het vliegdekschip staat een bijzondere collectie, van oude vliegmachines tot supersonische vliegtuigen. Zo staat er bijvoorbeeld het snelste (niet meer vliegende) passagiersvliegtuig ter wereld, de Concorde. Maar ook een unieke onderzeeboot is voor het publiek opengesteld. 

va 25 p.p.
Wat is inbegrepen?
  •  
  •  Individueel
Ontdek nu

Waarom VOOR Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!