+32 (0)70 23 33 13

Het is juni 2013. Ik reis met Connections naar Incredible India. Spoedig blijkt dat het die naam niet heeft gestolen. India is intens, indrukwekkend, immens, intensief, interessant, imposant en intrigerend! Hier schuilt een overvloed aan culturele schatten, treed je binnen in de wereld van de Maharadja’s en feeërieke forten of paleizen uit de sprookjes van duizend-en-een-nacht. Ik geniet van elk ogenblik, elke ontdekking. Kleuren, geuren en geluiden bombarderen mijn zintuigen. Mijn mond staat geregeld in vuur en vlam door het pikante en pittige eten. Ik kijk mijn ogen uit naar de vrouwen die gekleed zijn in prachtige, kleurrijke sari’s opgesmukt met bling bling sieraden. Het verkeer is er op zijn zachts gezegd ‘druk’ en toch lijkt het alsof de Indiers er structuur in zien. Vol bewondering kijk ik hoe de snel manoeuvrerende riksja’s, overbeladen fietsen, kleurrijk versierde bussen en vrachtwagens, zelfs boeren met paard en kar zich veilig een weg banen door wat voor mij pure chaos lijkt. Ook de treinen zijn overbevolkt en vaak zitten mensen gewoon op het dak. Wie het niet aan hun hart laat komen zijn de heilige koeien. Die stappen rustig door. In nauwe steegjes of brede boulevards geldt voor hen een wet: ze hebben altijd voorrang! En natuurlijk is er de Taj Mahal, het pronkstuk van India, gebouwd op basis van een prachtig liefdesverhaal met helaas droef einde en bezocht door miljoenen toeristen elk jaar opnieuw. Dit zijn maar een aantal van de vele beelden die op mijn netvlies gebrand blijven. India moet je beleven...je wordt er ongetwijfeld rijker van!

  • Zet Jaipur op je reisprogramma. Deze stad baadt in een roze gloed, want alle gebouwen zijn in het roze geverfd. Het Amberfort en de gevel van het Paleis der Winden of Hawa Mahal zijn pareltjes van bouwwerken en mijn favorieten.
  • Bezoek een Indiase bazaar. Je vindt er de perfecte souvenirs: handgeschilderde beeldjes, mooi geborduurde spiegeltapijtjes, prachtige zijden sjaals en talrijke specerijen om thuis na te genieten van de Indiase kleuren en geuren!