+32 (0)70 23 33 13

Geniet van hierdie pragtige land. Zuid-Afrika, de regenboognatie is een ware smeltkroes van culturen en nationaliteiten. Voor mij gewoonweg het aards paradijs. Wat begon als een avontuur van zes maanden werd een verblijf van 3 jaar. Door mijn job als reisleidster heb ik in die tijd het land in al zijn verscheidenheid kunnen ontdekken. Drie jaar lang was Zuid-Afrika mijn ‘Thuis’. De hartelijkheid en zelfs de positieve nonchalance van de Zuid-Afrikanen mis ik nog tot op heden. Door Zuid-Afrika trekken is als reizen door verschillende continenten. Droom jij er niet van om bij dageraad gewekt te worden door de lokroep van een leeuw? Dit kan in het nog ongerepte noord en noord-oosten. Hier vind je o.a. het wereldberoemde Kruger National Park. Of in Hluhluwe – uitgesproken al sjloe-sjloe-ee – in de zuidelijke staat Kwazulu-Natal . En ook de West-kaap is heerlijk genieten: een zonsondergang vanop Signal Hill of boven aan de Tafelberg, zonnen op het parelwitte stranden van Camps Bay, heerlijke wijnen met leuke namen proeven in Franschoek of Stellenbosch of vooral smullen van de beruchte braai’s , Potjiekos of Voëlstruis. Ek wens julle reeds 'n fyn reis!

  • Bezoek een township en vorm je eigen beeld van dit veelbesproken stukje Zuid-Afrika.
  • Tijdens het walvisseizoen ( juni - november ) kan je in Plettenberg Bay een boottocht maken op zoek naar de walvissen. In Hermanus kan je ze zien vanop de wal.

Zuid-Afrika zal me altijd bij blijven als mijn eerste verre reis, nog een laatste keer als 18-jarige mee met de ouders op reis. Maar wat voor een reis was het! Alles van de prachtige natuur en de dieren wilden we vastleggen op foto: de walvissen in Hermanus, de pinguïns aan de Kaap, kuddes olifanten in Addo Elephant, de struisvogels in Oudtshoorn en de Big Five in het Krugerpark. Eten bij Mama Africa , wijnproeven in Stellenbosch, Paarl en Franschhoek, crayfish eten langs de westkust, bush braaien in het Kruger Park… het zijn slechts een paar van de vele culinaire hoogstandjes. Met tientallen foto’s, een koffer vol souvenirs en een hoofd vol herinneringen vloog ik naar huis!

  • Robbeneiland bij Kaapstad waar Nelson Mandela gevangen zat, bezorgt je kippenvel, en je hebt van hieruit een schitterend zicht op de Tafelberg.
  • Trek op safari in het Krugerpark en geniet er na van een heerlijke bush braai (BBQ)