+32 (0)70 23 33 13

Twee jaar geleden nam ik deel aan een begeleide reis door Sri Lanka, een land met een gevarieerd aanbod aan natuur, cultuur en stranden. Bij de vele culturele hoogtepunten op het programma stond een bezoek per fiets aan de oude Koningsstad, Polonnaruwa en de beklimming van de Leeuwenrots in Sigiriya. Apetrots dat wij het ontelbaar aantal treden hadden overwonnen, konden wij met volle teugen genieten van het 360° schitterend panoramisch zicht over de streek. In Kandy’s zeer populaire ‘ Temple of the Sacred Tooth’ waren wij net op tijd voor het bijwonen van de processie van tientallen, in prachtige gewaden uitgedoste olifanten, omringd door muzikanten en dansers, een mooi schouwspel. Dambulla hoort eveneens thuis op je reisroute. Hier tref je de Gouden tempel aan, die bestaat uit 4 te bezoeken grottempels met authentieke wandschilderingen en Boeddha beelden. Indrukwekkend Unesco werelderfgoed. Maar ook qua natuur onderscheidt Sri Lanka zich: de ongerepte stranden van Trincomalee en het Pigeon Island National Park waar het heerlijk snorkelen is, het Minneriya National Park waar je met de 4x4 een namiddag olifanten spot, of de theevelden van Nuwara Eliya. En heb je zin en tijd dan combineer je je Sri lanka reis met een paar dagen aan het strand van de Malediven.

  • Bezoek een van de vele theeplantages en kruidentuinen.
  • Origineel geschenk nodig? Blocnote's, agenda's, fotokaders ... van olifantenmest. Bijzonder en geurloos!

Met hoge verwachtingen en nood aan vakantie vlogen mijn vriend en ik naar dit pareltje in de Indische Oceaan. We hebben alles gezien: de oude hoofdsteden, de parelwitte stranden, de prachtige landschappen tijdens de treinrit naar Ella én de olifanten tijdens de safari’s! Wat me altijd bij zal blijven is onze nachtelijke beklimming van Adam’s Peak, in de voetsporen van de pelgrims om de zon te zien opkomen, een letterlijk hoogtepunt! En dat maken wij ook samen van jouw reis.

  • De beklimming van Sigiriya Rock is zeker de moeite waard! Verschrikkelijk veel trappen; een test voor het uithoudingsvermogen. Maar geslaagd, net als het uitzicht daarboven!
  • Huur een fiets in Polonnaruwa en ga de uitgestrekte site verkennen. Eeuwenoude ruïnes en beelden midden in de natuur