+32 (0)70 23 33 13

Dankzij Connections kreeg ik de kans deze bestemming samen met enkele collega's te ontdekken. Je hoort al eens zeggen, 'Africa gets under your skin', en dat kan ik alleen maar beamen. Een schitterende natuur, wildlife in overvloed, een bijzonder (warm)hartige bevolking, dit is Afrika! We reden door de prachtige nationale parken en ontdekten de wilde dieren in hun natuurlijke habitat.  Geloof me, je voelt je heel erg klein wanneer er op een paar meter een kudde olifanten staat te baden! Wat me het meest is bijgebleven zijn de overnachtingen in de safaritenten.  Alle luxe van een hotelkamer en toch middenin de natuur. Gewapend beton maakt hier plaats voor een tenzeil en de charme van de meest ontwapenende glimlach van je gastheren. Fascinerend die kreten ‘s nachts in het wildreservaat. Wat was dat?... Een unieke ervaring!

  • Loop eens binnen in een school in Tanzania.  Een zeer confronterende en tegelijk hartverwarmende ervaring!   
  • Neem een water- en stofdichte tas mee op reis! Mijn Paradiver Duffel bag bleek ideaal.

In december 2013 maak ik voor de eerste keer een groepsreis naar Tanzania. Ik vul er mijn rugzak met onvergetelijke ervaringen en belevenissen die een-voor-een levensverhalen zullen worden. De eindeloze wijde vlakten van de Serengeti, de intense, megaheldere kleuren van de Ngorongo krater, en vooral ...mijn eerste safari. Het zijn momenten om nooit te vergeten. Ik slaap er in een tentje te midden van brullende leeuwen. Een familie olifanten komt op bezoek, evenals boomknabbelende giraffen en hongerige hyena’s. Een helse bange nacht, maar de experience of a lifetime! In Tanzania staat ook de beroemde Mount Kilimanjaro of het dak van Afrika. Je kan hem stil en ingetogen bewonderen als achtergrond op vele fotos of beklimmen met gids. Maar passief of actief wat je ook doet, je ervaart er dagelijks hun levensmotto hakuna matata of ‘pluk de dag’. Je slaat er babbeltjes met supergastvrije mensen met een hartverwarmende glimlach, stralende superwitte tanden en een zee van tijd. Je wordt er bij de hand genomen door lieve kindjes met twinkelende oogjes die je ‘mzungu’ noemen, een Bantu term voor mensen met Europese afkomst. Je bezoekt er een Masai dorp en springt lekker mee in hun traditionele dans. Combineer dit met de allermooiste, parelwitte stranden en een blauwer-dan-blauwe zee in het exotische kruideneiland Zanzibar en je bent op weg om jouw rugzak te vullen vol prachtige herinneringen. Tanzania heeft mij met open armen omarmd, verwarmd en laat me niet meer los!

  • Stap vroeg in de ochtend aan boord van een luchtballon, vlieg zachtjes over het Serengeti National Park en bewonder het animal kingdom in real time! Na die waanzinnig leuke ervaring geniet je onder een acaciaboom van een lekker ontbijtje.
  • Bezoek Stonetown op Zanzibar en drink een lekkere cocktail op een gezellige rooftop bar. Je wordt omringd door een azuurblauwe oceaan en wordt beloond met een magnifieke zonsondergang met een fantastisch uitzicht op de oude stad met zijn smalle kleine straatjes, huizen, winkels, bazaars en moskeeën.