+32 (0)70 23 33 13

Ik ben al jaren fan van The States, een land zo groot(s) dat je er telkens weer iets helemaal nieuws ontdekt. De Westkust, het Midwesten en New York zijn al afgevinkt op mijn lijstje. Het Westen was voor mij de ideale mix van leuke steden en natuurpracht en perfect als eerste Amerikareis. Je legt heel wat kilometers af, dat is waar, en toch is het rijden op zich al een ongelooflijke beleving. Het landschap verandert trouwens continu. Zo ontdekte ik in het Midwesten een heel andere 'States'. Van ranches tot rodeo’s, hier ontmoet en praat je nog met echte Amerikaanse cowboys! Moeder Natuur doet trouwens niet onder op het vlak van authenticiteit. Denk maar aan Yellowstone, Grand Teton en de Badlands. Ook Mount Rushmore vond ik absoluut de tijd en moeite waard!

  • Bezoek The Wind Cave vlakbij Custer State Park, de langste grot ter wereld en de eerste grot die uitgeroepen werd tot ‘national park’. Uniek gewoon, net als de manier waarop de parkranger je erdoor begeleidt.
  • Reis je tussen juni en september? Woon dan zeker een rodeo bij en raak helemaal in de ban van de cowboysfeer!

Hoe vaak ik naar de USA ben geweest? Ik weet het eerlijk gezegd niet zeker. Ik ben ondertussen de tel kwijtgeraakt… Zie je, ik ben bij die gelukkigen die daar familie heeft wonen, en dus zijn de Verenigde Staten ook een beetje mijn ‘thuis’. Bij elk familiebezoek stond telkens weer een nieuwe regio of stad op mijn programma. Ik kan er geen genoeg van krijgen en wil er liefst zo snel mogelijk terug naartoe. Wat mij vooral aanspreekt is de grote variatie. De architecturale parels van bouwmeesters met naam-en-faam in Chicago, het romantische Art-Deco district in Miami Beach, de musea van New York en Washington, en natuurlijk … de schitterende stranden van Sanibel en Captiva Island, de onbeschrijflijk mooie nationale parken, de onvergetelijke zoutvlaktes en zinderende zandduinen van Death Valley – onder de zeespiegel, maar hot, hot, hot! - de watervallen van Yosemite (jo-sem-ie-tie) en oneindig gevoel van ruimte en vrijheid dankzij de onwaarschijnlijk weidse landschappen. Voeg daarbij the American Way of Life en wedden dat ook jij verknocht bent aan dit grootse land bij terugkeer van je reis?

  • Huur een fiets en cruise langs het strand van Los Angeles of schakel een versnelling hoger en leg de pittoreske 17-mile drive af tussen Monterey en Carmel-by-the-Sea ( met tussendoor fotostops en tijd voor een wandeling) of ontdek het stadcentrum van San Francisco, Chicago of New York vanop twee wielen.
  • Waag je aan een helicoptervlucht boven de Grand Canyon en New York. Net als ik, zal je woorden te kort schieten om dit te beschrijven.