+32 (0)2 550 01 00

Japan Rail Pass

Net zoals de Sony walkman of de instant noedels, ramen, prijkt de Shinkansen of ‘bullet train’ bovenaan de lijst van de meest spectaculaire Japanse innovaties. De hogesnelheidstrein is jouw beste optie om verschillende steden van het uitgestrekte land in een minimum van tijd te combineren. Indien je tijdens je reis minstens 2 treinritten maakt, kan je met de Japan Rail Pass een flinke duit besparen.
De Japan Railpass is inbegrepen in al onze Essential Japan packages en is ook los verkrijgbaar bij Connections. We geven je op deze pagina’s graag wat meer inzicht in het hoe, wat en waarom van de railpass.

De pass is alleen voor buitenlandse toeristen beschikbaar en je dient hem vooraf te reserveren, ter plaatse is dit niet meer mogelijk.


 

Prijzen

Prijzen in euro onder voorbehoud van de koerswijziging van de Yen. (16/08/18)

 

Green class (1ste)

Ordinary class (2de)

 

Volwassene

kind*

Volwassene

Kind*

1 week

370

185

277

139

2 weken

600

300

442

221

3 weken

780

390

566

283

*Kind = 6-11 jaar, onder 6 reist een kind gratis zonder stoelreservatie

Boek je Japan Rail Pass online en klik op het tarief dat overeenstemt met je voorkeur.
Bij de reservatie van een Japan Rail Pass dient men steeds alle namen in te geven zoals deze in het paspoort vermeld staan.


Omruilen

Indien je de JR pass boekt bij Connections krijg je een omruilvoucher met een informatieboekje. Met deze voucher kan je je (binnen de 3 maanden) bij een omruilpunt in Japan aanmelden waarna je de effectieve JR-pass krijgt. Je kan zelf de startdatum op dat moment kiezen (min. 30 dagen later). Indien je 1 van onze packages boekt wordt dit samen onze lokale vertegenwoordiger gedaan.

Geldigheid

  • De JR-Pass is geldig op alle JR treinen in heel Japan (shinkansen, express, lokaal)*
    (uitgezonder de Shinkansen 'Nozomi' en 'Mizuho').
  • De JR-Pass is geldig op de Tokyo Monorail, specifieke treinen van Aoimori Railways en de lokale JR bussen.
  • De JR-Pass is geldig op de JR Miyajima ferry.

Hoe te gebruiken

In het station begeef je je naar de toegangspoort van het perron van je gewenste trein. Daar laat je je JR-Pass aan de controleurs zien die je zullen doorlaten. (Je kan je ticket niet scannen.)

Als je een trein neemt buiten de piekperiodes en buiten het hoogseizoen, is het vrij zeker dat je een zitplaats hebt en hoef je dus over het algemeen niet te reserveren. Je hoeft enkel je JR-pass
 te tonen en vervolgens kan je gaat zitten op een vrije plek van je keuze.

Als je toch een zitplaats wenst te reserveren, kun je je wenden tot de reserveringsloketten in de stations. Met je JR-pass kun je zonder extra kosten een zitplaats reserveren.

Reservaties zijn niet mogelijk op de lokale treinen.

De JR-pass kan 24 uur en 7 dagen per week gebruikt worden gedurende het hele jaar. Let wel dat het moeilijk is om zonder plaatsreservatie te reizen tijdens de piekperiodes:

28/12 – 06/01
27/04 – 06/05
11/08 – 20/08

In deze periodes raden we dan ook aan dat je vanaf de activatie van je JR-pass je stoelen vastlegt voor de treinen die je wenst te nemen. Dit kan enkel ter plaatse gebeuren na activatie.

Green Class

Indien je voor de green class kiest kun je in de Green Car Wagon reizen van alle Shinkansen treinen en enkele andere hogesnelheidstreinen. Dit is vergelijkbaar met onze eerste klas. De stoelen zijn breder en er is meer beenruimte. De prijs-kwaliteitsverhouding is bijzonder gunstig voor deze comfortabele manier van reizen. Het is zeker een goed idee om deze pas te kopen als je van plan bent in Japan te reizen tijdens de piekperiodes (zie hierboven) De Green Cars zitten meestal minder vol en er is doorgaans meer plaats voor iedereen. Indien je reist met een green class is het echter wel verplicht je stoelen vooraf te reserveren. Als je dit niet doet, kan je bij aanmelding zien of er nog plaats is in de green class of anders ook nog steeds in de ordinary class reizen zonder stoelreservatie.

Hoe reserveer je jouw Japan Rail Pass?

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met ons Customer Service Center op het e-mailadres contactcenter@connections.be of telefonisch op het nummer 070 23 33 13.