+32 (0)2 550 01 00

Japan Rail PassBespaar op je treinreizen in Japan met een Japan Rail Pass. Als je in Japan twee of meer treinritten maakt, kan je met de Japan Rail Pass een flinke duit besparen. Maar let op! De pass is alleen beschikbaar voor buitenlandse toeristen. Bovendien moet je het ticket vooraf te reserveren, ter plaatse is dit niet meer mogelijk.


PRIJZEN

Green class (1ste klasse)
1 week €349
2 weken €565
3 weken €734


Ordinary class (2de klasse)
1 week €261
2 weken €416
3 weken €532

PRAKTISCH

We sturen je bestelling per post op. In dit pakket zit een informatieboekje en een voucher. In Japan ga je dan met je voucher naar een kantoor van Japan Rail (JR). Je kiest er zelf de start datum en daar krijg je je effectieve Rail Pass.

Welke Japan Rail Pass moet ik nemen?

Als je voor de Green class kiest, kan je in de Green Car Wagon reizen van alle Shinkansen treinen en enkele andere hogesnelheidstreinen. Dit is vergelijkbaar met onze eerste klas. De stoelen zijn breder en er is meer beenruimte. De prijs-kwaliteitsverhouding is heel gunstig voor deze comfortabele manier van reizen. Het is zeker een goed idee om deze pas te kopen als je van plan bent in Japan te reizen tijdens de piekperiodes (zie hieronder) De Green Cars zitten meestal minder vol en er is doorgaans meer plaats voor iedereen. Als je reist met een green class is het echter wel verplicht je stoelen vooraf te reserveren. Als je dit niet doet, kan je bij aanmelding zien of er nog plaats is in de green class of anders ook nog steeds in de ordinary class reizen zonder stoelreservatie.

Waar kan ik mij Japan Rail Pass gebruiken?

  • Je ticket is geldig op alle JR treinen in heel Japan (shinkansen, express, lokaal) uitgezonderd de Shinkansen 'Nozomi' en 'Mizuho'
  • De Japan Rail Pass is ook geldig op de Tokyo Monorail, specifieke treinen van Aoimori Railways en de lokale JR bussen
  • Je JR-Pass is geldig op de JR Miyajima ferry

Hoe gebruik ik mijn Japan Rail Pass?

In het station ga je naar de toegangspoort van het perron van je gewenste trein. Daar laat je je JR-Pass aan de controleurs zien die je zullen doorlaten. (Je kan je ticket niet scannen.) Als je een trein neemt buiten de piekperiodes en buiten het hoogseizoen, is het vrij zeker dat je een zitplaats hebt en hoef je dus over het algemeen niet te reserveren. Je hoeft enkel je JR-pass te tonen en vervolgens kan je gaat zitten op een vrije plek van je keuze.

Als je toch een zitplaats wenst te reserveren, dan kan je je wenden tot de reserveringsloketten in de stations. Met je JR-pass kan je zonder extra kosten een zitplaats reserveren. Reservaties zijn niet mogelijk op de lokale treinen. De JR-pass kan 24 uur en 7 dagen per week gebruikt worden gedurende het hele jaar. Let wel dat het moeilijk is om zonder reservatie te reizen tijdens de piekperiodes:

  • 28/12 – 06/01
  • 27/04 – 06/05
  • 11/08 – 20/08

In deze periodes raden we dan ook aan dat je vanaf de activatie van je JR-pass je stoelen vastlegt voor de treinen die je wenst te nemen. Dit kan enkel ter plaatse gebeuren na activatie.


  

Vragen? Boeken? 

Neem contact op met ons Customer Service Center op 070 23 33 13 of spring even binnen in je favoriete travel shop.