+32 (0)70 23 33 13

Op stap in Tokyo met een Belg

Elke dag organiseert Connections stadswandelingen in het gezelschap van Nicolas Wauters, een jonge Belg die stapelverliefd werd op Tokyo. Te voet en met de metro neemt hij je mee op ontdekking doorheen de belangrijkste wijken. Hij leert je snel en eenvoudig oriënteren en navigeren door deze hectische metropool en boeit je met duizend-en-een knepen en anekdotes over de stad en haar inwoners.

EXCLUSIEF BIJ CONNECTIONS

Daguitstap.

Onderstaand schema is een voorbeeldschema, Nicolas haalt je ‘s ochtends af aan je hotel en overloopt en overlegt samen met jou de route die hij uitstippelde doorheen de stad. Alles wordt afgestemd op jouw wensen en aandachtspunten. 

Je start in de wijk Harajuku met een bezoek aan het Meiji-Jingu schrijn middenin een groot stadspark. Dan bewonder je de architecturale pareltjes en de luxeboetieks langs Omotesando Avenue en nip je thee in Sunny Hills, een spectaculair gebouw. Met de metro rijd je naar Shibuya voor lunch (optioneel). Aan de beroemde Shibuya Crossing neem je de tijd voor people-watching terwijl je het haast mechanische spektakel observeert van honderden voetgangers die het kruispunt in alle richtingen tegelijk  oversteken. Je ziet er het standbeeld van de trouwe Hachiko hond, en tal van modeboetieks, o.a. Tower 109. Daarna
verken je het zakelijke Shinjuku-district met salarymannen. Vanop de 45ste verdieping van het Metropolitan gebouw geniet je van een prachtig stadsuitzicht. In Akihabara, het district van de Otaku (of computer nerds) is het al elektronica en ICT wat de klok slaat. Lunaparken zijn er verschillende etages hoog! Je rondt je kennismaking met Tokyo af met een bezoek aan het heiligdom van Kanda Myojin.

Opmerking: afhankelijk van de weersomstandigheden en je interessesferen kan het wandelparcours wijzigen of aangepast worden.

Vanaf  €255 per groep
*
 
   


Nicolas Wauters
Onze ‘Connections insider’ in Tokyo

Hallo. Mijn naam is Nicolas; ik ben Belg, gevestigd in Tokyo. Het land van de rijzende zon verleidde me met van de videospelletjes en manga's die mijn jeugd beheersten. Van jongs af aan voelde ik de drang om Tokyo, het thuisland van mijn helden, te ontdekken. In 2010 werd die droom waar; het was het begin van een nieuw avontuur en een nieuw leven. Ik ontmoette er de ware liefde en mijn toekomstige echtgenote. Onze toewijding verlegde letterlijk grenzen en ik trok bij haar in Tokyo in. Sinds ik er woon, schuim ik alle niveau’s van deze intrigerende stad constant af te voet, per fiets of met de metro af. Deze wereldstad is mijn speeltuin. Elke dag opnieuw trek ik erop uit en leer ik anderen haar vele gezichten ontdekken.

Zo beleef ik mijn passie 200%. En hoewel mijn gewenning aan videogames en nieuwe technologieën duidelijk aan de basis lag van mijn geboeidheid; zijn het vandaag mijn liefde voor mijn vrouw in combinatie met Tokyo's animo, mijn passie voor fotografie en alle aspecten van het straatleven die mij in de ban houden. Tokyo is een magische stad die je met geen andere kan vergelijken: het levenstempo, de bouwstijlen, de inwoners, de tegenstellingen, de cultuur en de myriade aan specifieke kenmerken en aspecten die Tokyo doen schitteren.

Mijn grootste voldoening als gids is deel uit te maken van de verrukking en verwondering van reizigers die voor 't eerst door de straten van Tokyo slenteren. Heb je er zin in? Kom met me mee en laat me je voorstellen aan het Tokyo-van-mijn-hart.


Praktisch:

  • Vertrek: Elke dag 
  • Duur: van 9 u. tot 17 u.
  • Type: privéwandeling van max. 5 deelnemers
Vanaf  €255 per groep
*

Hoe reserveer je jouw stadswandeling?

Intereseerd? Neem dan contact op met ons Customer Service Center op het e-mailadres contactcenter@connections.be of telefonisch op het nummer 070 23 33 13.

Vragen?
Een professioneel team van reisexperts staat je graag te woord.