+32 (0)70 23 33 13

Reizen met Air France met treinsegmenten

Je bent verplicht deze treinreis op datum en uur zoals gespecifieerd op je bestelbon uit te voeren. Daag je niet op voor deze treinreis, dan word je aanzien als ‘no show’ en worden automatisch alle hieropvolgende (vlucht-, trein- of bus-) segmenten geannuleerd en onbruikbaar verklaard.

Laatste datum van herziening: 03/11/2014

Reizen met Air France met treinsegmenten

Mijn ticket gaat vooraf door een treinreis met AF-code naar Parijs Charles de Gaulle (CDG). Wat moet ik doen?
Je eerste segment draagt een Air France (AF) vluchtnummer, maar eigenlijk reis je met de Tgv-trein vanuit het station Brussel-Zuid (ZYR) naar Parijs Charles de Gaulle (CDG).

Start je vluchtnummer met AF, dan bied je je aan de check-in balie van Air France aan in het station Brussel Zuid, dit op datum en uiterlijk 1 uur voor het vertrek van je treinreis, zoals bevestigd op je e-ticket. Je ontvangt zowel je treinkaartjes als je instapkaarten tot je eindbestemming.

Hoelang op voorhand kan ik mijn e-ticket met AF-treinreis inwisselen tegen een geldig treinkaartje?
Je kan dit niet op voorhand te doen. Je gaat gewoon met je print van je e-ticket uiterst 1 uur voor vertrek van je geboekte TGV trein naar de Air France balie in het station Brussel Zuid.

Hoelang op voorhand moet ik mij aanbieden bij de Air France balie in Brussel-Zuid (ZYR)?
Wees uiterst 1 uur voor het vertrek van de Tgv-trein aanwezig aan de Air France balie in het station Brussel-Zuid (ZYR), net alsof je dit in de luchthaven zou doen. Je ontvangt er meteen je treinkaartjes heen en terug én je instapkaart(en) tot aan je eindbestemming met Air France.

Wat gebeurt er met mijn bagage bij de AF- treinreis?
In Brussel-Zuid (ZYR) wordt je bagage voor jou gelabeld en neem je deze zelf mee aan boord van de trein. Bij aankomst in Paris Charles de Gaule moet je wel zelf je bagage van het treinperron naar de drop-off counter van Air France in de vertrekhal dragen. 

Reis je onder UU-vluchtnummer dan geeft je je bagage af aan de check-in balie in de luchthaven van Parijs, waar je ook je instapkaarten voor je vlucht(en) ontvangt.

Wat gebeurt er indien mijn AF - vlucht of trein te laat aankomt?
Laat ons meteen duidelijk stellen dat het hier uitsluitend gaat om je vlucht(en) of treinsegment(en) die vermeld staan op je e-ticket!

Mis je de aansluiting met je vlucht of trein, vermeld op je e-ticket, dan garandeert Air France en de SNCF je een plaats aan boord van de volgende beschikbare vlucht of Tgv-trein, zonder extra kosten.

Vragen?
Een professioneel team van reisexperts staat je graag te woord. 

Algemene informatie
Je bent steeds en uitsluitend aansprakelijk voor het inwinnen van bijgewerkte informatie omtrent je vereiste reisdocumenten en het tijdig aanschaffen hiervan.

Ga hierbij zeker de vervaldatum van je internationaal paspoort na (6 maanden geldigheid bij terugreis is dé veilige marge!) en check meteen ook het paspoort voor je baby(’s) en kind(eren).

Ga na of je visum(s) nodig hebt, online via VisumCentrale of via je Connections travel shop consulent(e). Hou hierbij niet alleen rekening met je eindbestemming maar ook met alle overstap- en/of landingsplaatsen op je reisroute.