+32 (0)2 550 01 00

CONNECTIONS AMERI-CAN DAY

ZONDAG 7 OKTOBER - DOCKS DOME BRUSSEL

In de ban van Noord-Amerika of interesse in dit prachtige continent? Wel, op zondag 7 oktober dompelen wij je er helemaal in onder. Tijdens onze eerste AMERI-CAN DAY laten we je gratis proeven van de sfeer en watertanden naar meer.

SPREKERS

Tom Waes

Creatieve duizendpoot Tom Waes is in Vlaandern niet alleen een bekend tv-gezicht, hij verdiende ondertussen ook zijn strepen als regisseur, acteur en presentator. Deze Antwerpse durf-al werd vooral bekend sinds hij in 2008 zijn eigen tv-programma Tomtesterom kreeg en nadien ook 3 seizoenen het excentrieke reisprogramma Reizen Waes presenteerde, waarin hij gevaarlijke of opmerkelijke plaatsen bezocht. Tom neemt je mee van oost naar west door de staten North Dakota, Montana en Idaho helemaal tot in de staat Washington. Verwacht je aan een boeiend reisverhaal doorspekt met sappige anekdotes en gebracht zoals enkel Tom dat kan.

Moora Van der Veken

Deze Belgische actrice is amper 26 en kan al een mooi palmares voorleggen. Ze begon haar carrière in de dansschool van Studio 100 en werd vervolgens bekend bij de Vlaamse jeugd als Merel in de populaire telenovelle Amika. Daarna maakte ze de overstap naar de bekende televisieserie Thuis, waarin ze de rol van Olivia Hoefkens speelt. Moora houdt van reizen. Ze reist vooral om inspiratie op te doen en door alleen te reizen voelt ze absolute vrijheid. “Op reis kan ik mijn puurste zelf zijn”. Tijdens de Ameri-Can Day vertelt ze honderduit over haar reis naar Hawai en geeft ze tips hoe je dat in je eentje doet.

Casper Brits

Casper is zonder twijfel de jongste van de hoop, maar vergis je niet: hij trekt al een hele tijd de wereld rond. Zijn missie: kinderen leren dat op reis gaan meer is dan aan een zwembad liggen. Dat is ontdekken, beleven, jezelf uitdagen en heel veel plezier maken, samen met je ouders. Je eigen rugzak vullen met machtige indrukken en de gekste verhalen. Casper is een vlotte kerel die over alles kan praten zonder dat het saai wordt. (maar pas op: als hij op dreef is kan je hem maar moeilijk tegenhouden). Kom hem dus beter leren kennen en ga vanaf volgend jaar gewoon samen met hem op reis. Naar de USA Westcoast bijvoorbeeld !

Jeroen Turelinckx

Drie jaar geleden maakte Jeroen de beslissing om naar Montréal te verhuizen. Eentje die zijn leven compleet op zijn kop zette en een grote indruk op hem maakte. Sindsdien zie je zijn ogen oplichten als je de stad vernoemt. Jaarlijks brengt hij een bezoek aan de stad om zijn liefde met bekende plaatsen te vernieuwen en de nieuwe hotspots te verkennen. Hij laat je maar al te graag even proeven van de diversiteit in Montreal en neemt je mee op sleeptouw door en rond de stad.

Leentje De Leeuw

Een reportage in 2013 als journaliste in Chicago bleef bij Leentje op verschillende vlakken nazinderen en enkele trans-atlantische vluchten later liet ze samen met haar zoontje Leon België definitief achter zich om naar de Windy City te verhuizen. Torenhoge wolkenkrabbers, hippe bars en restaurants en heel wat culturele pareltjes. Chicago heeft het allemaal en Leentje De Leeuw - onze Belgische gids in Chicago - is perfect geplaatst om er je alles in geuren en kleuren over te vertellen. Net zoals ze reeds vele Connections klanten ter plaatse alle hoekjes van de stad liet zien neemt ze jou op de Ameri-Can Day mee naar deze bijzondere plaats in de States.

Patrick van Rosendaal

Patrick, dé Belgische gids van New York, verloor zijn hart aan de Big Apple. Deze passie deed hem kiezen voor een job als stadsgids. Met BE NY bezorgde hij al tienduizenden toeristen een onvergetelijke ervaring. Deze meester-verteller neemt je mee op een onvergetelijke tocht door the city that never sleeps !

Peter van Berkel

Peter van Berkel is van Nederlandse origine maar woont al jaren in Florida. Met zijn bedrijf in de States verzorgt hij jaarlijks de vakantie van duizenden Connections klanten. Hij kent de USA als zijn broekzak en als Euopeaan weet hij perfect wat jij belangrijk vindt voor een onvergetelijke experience. Niet te missen voor wie alles over Florida te weten wil komen.

Seba & Weking

Deze 2 vrienden uit Antwerpen liepen gedurende bijna 2 jaar elke dag om beurten een marathon door Noord-, Midden en Zuid-Amerika voor het goede doel. Bijna 25.000 km afzien, maar ook fantastische avonturen. Na een wekenlange kampeerrit doorheen Canada trokken Weking en Seba op 1 juni 2017 hun loopschoenen aan in Prudhoe Bay, het meest noordelijke punt van de VS. Wat volgde was een opeenvolging van prachtige landschappen, een poema en boze indianen, yoga sessies in de natuur, indrukwekkende nationale parken, de Dalton highway in Alaska en een ontmoeting met de lokale beren.

Wouter Deboot

De man die voor Iedereen Beroemd dwars door Amerika fietste kwam na 6.800 km op zijn tweewieler tot de conclusie “Een Amerikaan vertelt zijn verhaal, take it or leave it”. Hij sprong op het strand van Astoria op de fiets, reed door natuurreservaten en doorkruiste via de TransAmerica Bycicle Trail het hele land tot aan de Atlantische Oceaan. “De gewone Amerikanen maken het land buitengewoon”. Overal waar Wouter kwam ontmoette hij mensen die moedig en hoopvol zijn, zelfs als alles tegenzit. Zij houden een land overeind dat wij, Europeanen, eigenlijk helemaal niet kennen. Come and listen !

PROGRAMMA

DOCKS DOME BRUSSELS

Trein

Het station van Schaarbeek ligt op 10 minuten wandelen

Tram & Bus

Tramlijnen 3 en 7 van de MIVB bedienen Docks Dome, op de verdiepingen 0 en +1. Tram 3 stopt aan de halte ‘Docks Bruxsel’ (aan de ingang ‘Werkhuizenkaai’). Tram 7 stopt aan de halte ‘Docks Bruxsel’ (aan de hoofdingang).

Buslijnen 47, 57 en 58 van de MIVB bedienen Docks Dome. Bus 47 stopt aan de halte ‘Van Praet’ (op 100-tal meter van de hoofdingang). Bus 57 stopt aan de halte ‘Van Praet’ (op 100-tal meter van de hoofdingang). Bus 58 stopt aan de halte ‘Docks Bruxsel’ (aan de hoofdingang).

Auto

Strombeek Bever, Laken, Jette, Neder-Over-Heembeek, Haren, Evere, Machelen, Zaventem, Vilvoorde en Brussel centrum liggen op slechts 10 minuten rijden van Docks Bruxsel. Antwerpen, Mechelen, Aalst, Waterloo en Leuven liggen slechts op 30 minuten rijden.