+32 (0)2 550 01 00

Rondreizen Afrika & Midden-Oosten | Epic Roadtrips

Skeleton Coast Drive | Namibia Explorer
Namibië - Swakopmund › Terrace Bay

De desolate Skeleton Coast drive begint net ten noorden van Swakopmund en loopt 459 km langs de kust naar de Ugab River en het begin van het Skeleton Coast National Park. Het meest iconische beeld van de Skeleton Coast is dat van een eindeloze, verlaten kustlijn met her en der een scheepswrak. Spooky!

Ontdek meer

Spreetshoogte Pass | Namibia XL
Namibië - Solitaire › Rehoboth

Deze smalle steile bergweg en speelterrein voor de ervaren chauffeur is een unieke onverharde weg doorheen het Namib Spreetshoogte Nature Reserve. Bovenaan de pas heb je een onvergetelijk uitzicht op de Namib, kustwoestijn in zuidelijk Afrika. Het woord Namib zou afgeleid zijn uit het Khoekhoegowab en duiden op een 'uitgestrekte vlakte'.

Ontdek meer

Chapman's Peak Drive | From North to South
Zuid-Afrika – Hout Bay › Noordhoek

De Chapman's Peak Drive baant zich een weg tussen de woeste golven van de westkust en de uitlopers van de Tafelberg. De kustweg wordt vaak vermeld als een van de meest spectaculaire oceaan-knuffelende routes ter wereld. Slechts 16 km lang en toch talloze parkeerplaatsen waar je de oceaan, de zeezoogdieren en Hout Bay kan bewonderen. Vanuit deze vissershaven maak je een boottocht naar Seal Island.

Ontdek meer

Garden Route | From North to South XL
Zuid-Afrika – Mossel Bay › Stormsrivier

De Garden Route volgt de groene Indische oceaan en de machtige bergketens die parallel lopen aan de kust. Het is een opeenvolging van ruige, steile hellingen, bergen en rivieren die soms via het strand in de oceaan stromen. De weg is goed onderhouden en bezaaid met tal van interessante haltes zoals Plettenberg, Knysna-lagune en Mosselbaai, evenals een waardevolle omweg naar Oudtshoorn.

Ontdek meer

Cape Route 62 | Best of the West
Zuid-Afrika – Port Elizabeth › Kaapstad

De iconische Route 62 is een heerlijke baan die je doorheen de vruchtbare wijnstreek leidt net buiten Kaapstad naar de woestijnachtige delen van de kleine Karoo tot in Addo Nationaal Park. Onderweg passeer je typische dorpen zoals Robertson, bekend om zijn raspaarden en wijnen, Montagu en zijn verkwikkende warmwaterbronnen en Swellendam en zijn karakteristieke Cape-Dutch gevels.

Ontdek meer

Sani Pass | Fauna & Flora
Zuid-Afrika – Underberg › Mokhotlong

Via de Sani Pass bereik je het dak van Zuid-Afrika. Het is een kronkelende, dramatische weg naar de grensovergang met Lesotho. Op deze bergpas bevind je je vaak middenin de wolken. Maar wanneer deze wegtrekken, heb je een prachtig uitzicht op de pieken van de Drakensbergen.

Ontdek meer

Panorama Route | From North to South
Zuid-Afrika – Sabie › Three Rondavels

Deze route voert je dwars door provincie Mpumalanga. Denderende watervallen, groene valleien, iconische berglandschappen en gigantische kloven wachten je op langs de Panoramaroute, die je op geen enel ogenblik de indruk geeft dat ze haar naam gestolen heeft.

Ontdek meer

Muscat sur Coast Road | A Taste of Oman
Oman – Muscat › Sur

De hoofdroute naar Sharqiya volgt de nieuwe kustweg van Ruwi in het zuiden van Muscat naar Quriyat en Sur, met de Arabische Golf aan de ene kant en de ruige toppen van de oostelijke Hajar aan de andere kant. Een heerlijke dramatische combo van land & water op deze must drive route in Oman.

Ontdek meer