+32 (0)2 550 01 00

Rondreizen Noord-Amerika | Epic Roadtrips

Sea to Sky Highway | The Great Parks of the West
- Vancouver › Lillooet

What’s in a name. Deze snelweg heeft heel wat namen, maar het komt erop neer dat deze machtige road de Stille Oceaan in Vancouver verbindt met de Coast Mountain Bergketen via Alaska. Zo ver rijd jij niet en toch mah je een dramatische route verwachten bezaaid met talloze prachtige vergezichten gekneld tussen water en rots. Je trekt van zeeniveau de bergen in: episch!

Ontdek meer

Alaska Highway | In the Footsteps of the Pioneers
- Dawson Creek › Delta Junction

De Alaska Highway is erkend als Event of National Historic Significance, aangelegd uit militaire noodzaak als bevoorradingsweg in een periode die teruggaat tot de Japanse aanval op Pearl Harbour. De route start in Dawson Creek, British Columbia en leidt via Whitehorse en Yukon naar het stadje Delta Junction in Alaska. Onderweg word je verwend door ruige vergezichten.

Ontdek meer

Klondike Highway | Yuko and Alaska Explorer
- Skagway › Dawson City

De Klondike Highway of Goldrush Highway, kronkelt zich vanuit Skagway in Alaska 24 kilometer richting het noorden door de White Pass in de Coast Mountains. Vervolgens pik je een stukje van de Alaska Highway mee om af te buigen en te eindigen in Dawson City.

Ontdek meer

Icefields Parkway | Essential West
- Vermilion Pass › Jasper

De Icefields Parkway geldt als een van wereld’s topritten en wordt vaak beschreven als de allermooiste. Deze dubbele rijstrook snijdt door het ruige landschap van de Canadese Rockies en strekt zich uit het eerste nationale park van Canada, Bannf, en zijn prachtige Lake Louise tot Jasper.

Ontdek meer

Chemin du Roy | Quebec, a playground for all
- Quebec City › Montreal

De ‘Chemin du Roy’ of koningsweg voert je langs tal van historische plaatsjes. Met onderweg bekende kleppers als Terrebonne, Trois-Rivières en Cap Santé, vertoef je al snel in Frans-Canadese sferen. De stop -en startplaats? Quebec City & Montreal. Beide meer dan een bezoekje waard.

Ontdek meer

Beartooth Highway | Forever West
- Red Lodge › Yellowstone

Deze must-see highway biedt een adembenemend uitzicht op de Absaroka en Beartooth Mountains. Varwacht hoge plateaus met talloze gletsjermeren, beboste valleien, watervallen en wilde dieren. De top van de Beartooth Pass in Montana bereikt een hoogte van 3,337 meter en kan in de winter gelsoten zijn wegens sneeuwval.

Ontdek meer

Highway 12 | Canyons and Valleys
- Bryce Cayon › Capitol Reef

In Utah vind je één van de mooiste wegen van de USA: de Scenic Byway 12, beter gekend als Highway 12. Deze tweehonderd kilometer lange weg slingert dwars door bossen, rode rotsen en kale maanlandschappen met diepe kloven en talrijke National And State Parks, canyons , wateravllen en trails.

Ontdek meer

The Overseas Highway | Essential West
- Florida City › Key West

Deze overzeese weg verbindt de Keys met elkaar en telt maar liefst 42 bruggen, van Key West naar Mile Florida City. Eigenlijk is het een voortzetting van de beroemde US route 1! Als je de weg van begin to einde zou rijden ben je zo’n 4 uur kwijt maar natuurlijk stop je langs de talrijke hoogtepunten.

Ontdek meer

Route 66 | The Mother Road
- Chicago › Santa Monica

De moeder aller highways: Route 66 werd voltooid in 1926!. Legendarischer maken ze ze niet. Vanuit Chicago werd deze weg (oorspronkelijk een karrenspoor) gebouwd om het westen van de USA te openen voor okies. Doorheen de jaren is de baan verhard maar vandaag zijn delen ervan in onbruik geraakt door de nabijelegen

Ontdek meer

Pacific Coast Highway | California Horizons
- Dana Point › Legget

Beleef de Californian Dream op de Pacific Coast Highway! Deze spectaculaire kustweg voert je over kronkelende wegen met diepe kliffen, groene glooiende heuvels en gezellige kustplaatsjes. Tip: deze sunny roadtrip onderneem je het best met een cabrio voor the real feeling!

Ontdek meer

Blues Highway | Sounds of the South
- Chicago › New Orleans

De Blues Highway of Route 61 voert je van country hoofdstad Nashville in Tennessee naar de broeierige jazz van New Orleans in Louisiana. Tussenin rijd je langs geboorte- en woonplaatsen van bekende muzikanten, tal van platenmaatschappijen en opnamestudio's. Een streepje muziek is hier nooit ver weg.

Ontdek meer

Hana Highway | Island Hopping Hawaii
- Kahului › Hana

De Hana Highway is 83 kilometer lang. Reken op 5 uur rijden one-way, want onderweg maken 617 haarspeldbochten en 59 bruggen je rit verbluffend boeiend. Gelukkig zijn er zwarte zandstranden, tropische regenwouden, indrukwekkende watervallen en ruige kliffen genoeg waar je even kan halt houden.

Ontdek meer

Blue Ridge Parkway | East Coast Explorer
- Great Smokey Mountains › Shenandoah

De Blue Ridge Parkway is een aaneenschakeling van prachtige uitzichten, bergen en de landelijke omgeving tussen (West)-Virginia en North Carolina. De Parkway verbindt het Shenandoah National Park met het Great Smoky Mountains National Park. Country roads, take me home!

Ontdek meer