+32 (0)70 23 33 13

HIGHER, BETTER, FASTER, STRONGER

De (vrij aangepaste) track van Daft Punk lijkt helemaal op maat van Dubai geschreven. Het dynamische emiraat en zijn buren sparen geld noch moeite om hun bezoekers te lokken en te verbluffen. Where East meets West. Het tweede grootste van de 7 Arabische Emiraten is een van de snelst groeiende en meest dynamische landen ter wereld. Ooit was dit een dorre woestijn met bedoeinen als enige inwoners en een havenstadje met faam voor haar parels. Vandaag heeft Dubai de rangen van de meest vermaarde zonnige vakantiebestemmingen vervoegd. Je hier vervelen is uitgesloten. Tijdens deze citybreak ga je op stap met Belgische gids Salua Daghay, een Belgische gids die al jaren in Dubai woont. Zij toont je de verborgen plekjes, de hoogtepunten en haar favoriete restaurants in deze bijzondere metropool. Na deze wandelingen heeft Dubai geen geheimen meer voor jou.

Hotel

Media One ****

Dit hippe en nieuwe 4* hotel is de ideale uitvalsbasis voor een citybreak naar Dubai. De locatie is alvast een topper. Het hotel ligt vlakbij JBR Beach aan de ingang van de iconische Palm. Zowel de Dubai tram als metro liggen op wandelafstand van het hotel zodat je je vlot naar alle wijken van de stad verplaatst. Het interieur en de sfeer van dit hotel is modern en eigentijds. Je merkt het cool en hip design zodra je binnenwandelt. Ook in je moderne en comfortabele kamer uitgerust met flatscreen tv, privé badkamer met bad en douche en een bureau wordt dit doorgetrokken. Na een dag in de stad kan je relaxen aan de rand van het zwembad. De poolside Coco lounge serveert cocktails en fingerfood. Voor wie eindeloos energie heeft is de fitness van het hotel. De vier restaurants en bars prijken in de top 20 van de spots to be in Dubai. De gastrobar Qwerty pairs food & beers, in Mr. Miyagi's geniet je van heerlijke Asian fusion en Café Bistro serveert een uitgebreid ontbijt en internationale keuken.

 
 


Op stap met Belgische gids

Dubai Marina & Palm Jumeirah

Vanuit je plek van afspraak wandel je samen met je gids naar de Marina Promenade met overdonderend zicht op honderden wolkenkrabbers. In deze futuristische buurt waan je je echt niet in Arabië: je ziet joggers, wandelaars en mensen die genieten van een koffie op een van de vele terrasjes. Tijd om het parcours van je wandeling nog effe naar specifieke wensen aan te passen, mocht je dat al willen. Langs een stukje van de 7km lange Dubai promenade zie je hoe schitterende jachten dobberen op het azuurblauwe water. Dan steek je de brug over naar het grootste residentiële complex met torens ter wereld: Jumeirah Beach Residence en de recente uitbreiding, The Beach. Je vindt er talloze winkeltjes, een publieke strand met watersporten als jetski, kajak, stand up paddling en ettelijke gezellige terrasjes en krijgt een bondig overzicht van de toekomstplannen: de Dubai Cruise Terminal, het Bluewaters Island met wat het zijn grootste reuzenrad ter wereld wordt, de Dubai Eye die op stapel staat voor eind 2018/beging 2019, enz. Het de Dubai Tram en Palm monorail bereik je de 5km lange stam van het wonderlijke Palm Jumeirah Island aflegt waar het fenomenale 5* hotel Atlantis The Palm zich bevindt. De rondleiding wordt afgerond op de Palm promenade.


De Al Fahidi Historische buurt & Soeks

Vanuit je plek van afspraak wandel je samen met je gids naar de oudste stenen buurt van Dubai, de historische wijk Al Fahidi. Je slentert hier door de smalle steegjes tussen de koraalstenen huizen met typische Arabische binnenkoer, die de laatste jaren vaak werden omgetoverd tot trendy kunstateliers, charmante boetiekjes vol artisanale producten. Kunstliefhebbers vermengen zich hier makkelijk met lokale kunstenaars, koffieliefhebbers voelen zich in hun nopjes in het koffiemuseum en wie dat wenst kan er een bezoek brengen aan het eerste opvangcentrum voor de getalenteerde mindervaliden van de stad. Net voorbij de oude muur van Dubai ligt het kunsthotel XVA, de place to be voor een frisse munt- en citroen limonade! Verder op je Dubai behind the scene programma staat het oudste postkantoor van Dubai, het Fahidi fort waarin het Dubai museum is gehuisvest, de Hindu tempel, de grote, maar ontoegankelijke moskee van Dubai, de Indische buurt en textielsoek en de Dubai Creek, de natuurlijke zee-inham die al sinds eeuw en dag de stad opdeelt in 2 buurten.


Onze Belgische gidsen

Salua Daghay

Salua Daghay werd geboren in België en studeerde quantum fysica aan de universiteit in Brussel. Tijdens haar studies organiseerde reeds vele evenementen voor de studentenverenigingen. Bijna 10 jaar geleden kwam zij dankzij een professionele keuze van haar man terecht in de Verenigde Arabische Emiraten. Ze begon haar carrière op het nieuwe Formule 1-circuit in Abu Dhabi maar werkte ook mee aan projecten als World Future Energy Summit, Art Dubai en de Belgian Week. Hierna richtte zij Unveil Arabia op om voornamelijk Belgische klanten te begeleiden in hun bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. Dankzij haar Marokkaanse roots heeft Salua een diepe kennis van de Arabische cultuur en taal. Vandaar dat zij de Arabische en de westerse cultuur perfect kan linken met mekaar en een goed inzicht kan bieden in beiden. Tijdens haar rondleidingen komen alle aspecten van cultuur en geschiedenis tot architectuur, innovatie en duurzaamheid aan bod. Dankzij de kennis en expertise van Salua kan ze klanten zoals Flanders Investment Trade en de ambassade rekenen, maar ook studenten van de Vlaamse universiteiten komen bij haar aankloppen voor een studiereis. Unveil Arabia was ook partner voor verschillende producties van VTM, Arte en TV5 Monde.

Mieke Festjens

Mieke Festjens groeide op in België maar na haar middelbare studies lonkte het buitenland al snel. Omzwervingen langs Australië, Groot-Brittanië en Oost-Europa brachten haar er toe om Toerisme- en Recreatiemanagement in Mechelen te studeren. Ook zij organiseerde evenementen voor studentenverenigingen. Sinds haar studie heeft ze enkel en alleen in toerisme in België gewerkt. Tot de kriebel voor het reizen weer begon op te spelen en ze in 2017 besloot om in Noorwegen te gaan gidsen. Daar leerde ze Salua kennen en sindsdien zijn Salua en Mieke een professionele tandem in de Verenigde Arabische Emiraten. Zowel Mieke als Salua volgden een officiële cursus georganiseerd door het departement van Toerisme in Dubai.

   

Vragen? Boeken? 

Neem contact op met ons Customer Service Center op 070 23 33 13, maak een afspraak met een mobile travel agent of spring even binnen in je favoriete travel shop.

  


*Algemene voorwaarden:  *Algemene voorwaarden: Onze prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en zijn exclusief dossierskosten vanaf €15 per persoon. De algemene voorwaarden zijn altijd van toepassing.

va. 999 *p.p.

Inbegrepen:

Vluchten Brussel - Dubai (met tussenstop)

4 nachten hotel met ontbijt

Twee halve dagen begeleide wandeling met Belgische gids

23kg bagage

Transfers h/t luchthaven - hotelWaarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
33 Travel Shops
33 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!