+32 (0)70 23 33 13

DUBAI WORLD EXPO
Dompel je onder in een nieuwe wereld

Heen & terug 5 nachten 4 excursies Dagticket Expo 2020

va. €1299

Welkom in Dubai, de toeristische hotspot van de Perzische Golf die immer blijft verrassen. Dubai is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, het land van sjeiks en alle superlatieven. Deze modernistische en progressieve metropool verbindt het beste van de oosterse traditie met westers comfort. Dubai pakt uit met de grootste luchthaven ter wereld, de grootste winkelcentra, de mooiste auto's en -of course- de hoogste toren ter wereld. Verken met ons de rijzende ster aan het firmament van toeristische bestemmingen en laat je betoveren door de 1001 schatten van Dubai, waar niet alleen de zon schittert.


EXPO DUBAI 2020

Het emiraat Dubai, dat in amper 30 jaar uitgegroeid is tot een van de meest dynamische plekken op aarde, organiseert een jaar na de voorziene datum de grootste Wereldtentoonstelling in de geschiedenis. Exact 182 dagen lang wordt Dubai het centrum van de wereld en biedt het een unieke vitrine aan de 191 deelnemende landen. Op het programma: de nieuwste technologieën en 's werelds laatste uitvindingen, duurzaamheid en mobiliteit, dat alles in het teken van het centrale thema van de Expo 2020, "Connecting minds, creating the future". Met dit initiatief heeft Dubai zichzelf tot doel gesteld om partnerships en inspirerende ideeën te creëren die de wereld van morgen zullen smeden. Als officiële verkoper van "Dubai 2020" is de toegang tot dit grootse evenement dat je onder geen enkele omstandigheid mag missen uiteraard inbegrepen in deze prachtige reis.

DAG-AAN-DAG PROGRAMMA
Gebruik de knoppen om de andere dagen te bekijken

Dag 1: Brussel - Dubai

Vertrek in de namiddag vanuit Brussels Airport met bestemming Abu Dhabi waar je voor middernacht aankomt. Aan boord geniet je van het uitgebreide comfort van de uitmuntende luchtvaartmaatschappij Etihad. Onze sympathieke lokale gids wacht je op in de aankomsthal en begeleidt je aan boord van een luxueuze 5* bus naar het Metropolitan hotel in Dubai. Check-in en overnachting.

 

Dag 1: Brussel - Dubai

Vertrek in de namiddag vanuit Brussels Airport met bestemming Abu Dhabi waar je voor middernacht aankomt. Aan boord geniet je van het uitgebreide comfort van de uitmuntende luchtvaartmaatschappij Etihad. Onze sympathieke lokale gids wacht je op in de aankomsthal en begeleidt je aan boord van een luxueuze 5* bus naar het Metropolitan hotel in Dubai. Check-in en overnachting.

 

Dag 2: New en Old Dubai

Na een verkwikkend ontbijt neemt onze gids je mee op verkenning van New en Old Dubai. De bezienswaardigheden zijn te talrijk om op te noemen en reiken van de moderne jachthaven van Dubai Marina, langs het reuzenrad op Bluewaters Island, Palm Jumeirah, de koninklijke paleizen, de Madinat Jumeirah naar de oude wijk van Al Fahidi met zijn pittoreske steegjes, het Al Fahidi Fort en de Dubai Grand Mosque. We steken de Dubai Creek over aan boord van een abra, we verdwalen in de geurige en kleurrijke soeks en lunchen onderweg gezellig samen in het oude of in de nieuwe stadsgedeelte.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt & lunch

 

Dag 3 : Expo 2020

Ontbijt in je hotel. Vandaag staat de Expo 2020 op het programma. Onze gidsen zijn bijzonder goed geïntroduceerd bij de organisatie van deze wereldgebeurtenis en leiden je de hele dag rond langs de voornaamste en meest spectaculaire paviljoenen. Bezoek je favoriete landen en ontdek nieuwe oorden waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Deze wereldreis in één dag kan de manier waarop je de wereld ziet, volledig veranderen. Op het einde van de dag word je met de autocar terug naar je hotel gebracht.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

 
 

Dag 4: Downtown Dubai

Vrije voormiddag en de mogelijkheid om er op eigen houtje op uit te trekken, lekker te niksen aan het zwembad of een facultatieve uitstap te maken. Je kan op woestijnsafari of met de helikopter over het Emiraat vliegen. Na de middag trekken we samen naar Downtown Dubai. In deze hotspot vind je de hoogste toren ter wereld, één van de grootste winkelcentra ter wereld, het prachtige operagebouw en zoveel meer. Aan de indrukwekkende snelheid van 10m/s brengt de lift je naar de top van de wereld, op de 125ste verdieping van Burj Khalifa. Het internationaal geprezen architectonisch wonder biedt een 360° zicht over Dubai en zijn immer groeiende skyline. Nadien is het tijd om Dubai Mall te verkennen, ook voor de niet-shopaholics een absolute must. Je vindt er o.a. een gigantisch aquarium en een ijsschaatsbaan. Op wandelafstand bevindt zich het prachtige gebouw van de Dubai Opera. In de avond geniet je van het prachtige muziek-en fonteinspektakel aan de voet van Burj Khalifa, eventueel vanop één van de vele terrasjes of restaurants. Vrij diner in Downtown Dubai en terugkeer naar je hotel.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

 
 

Dag 5 : Dubai - Abu Dhabi

Als afsluiter van deze intense Emiratentrip staat een uitgebreid bezoek aan Abu Dhabi op het programma. De hoofdstad heeft een ietwat verfijnder toeristisch aanbod met een bijzondere aandacht voor kunst en cultuur. Onze gids leidt ons langs Yas Island met zijn F1 circuit, de prachtige Sheikh Zayed Moskee, Saadiyat Island en het Louvre Abu Dhabi met zijn spectaculaire architectuur van Jean Nouvel. Ook de wervelende vismarkt, de paleizen van de koninklijke familie, het exclusieve hotel Emirates Palace en de majestueuze Corniche van Abu Dhabi met prachtige zicht op de skyline van Abu Dhabi en talrijke andere highlights staan op het programma. Onderweg is een vrije lunch voorzien en dineren doen we samen in een gezellig restaurantje. Na het avondmaal check je in in je hotel op de internationale luchthaven van Abu Dhabi.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt & avondmaal

 
 

Dag 6: Abu Dhabi - Brussel

Gelet op het vroege vertrekuur kan je je voor je laatste overnachting geen gunstiger ligging inbeelden. Via een ondergrondse gang bereik je in enkele minuten de vertrekhal op de luchthaven, dit betekent dat je extra lang kan blijven slapen en goed uitgerust aan boord stapt van je vlucht naar huis. Ontbijt wordt aan boord van de vlucht geserveerd.

 
 

Uw verblijf
Metropolitan Hotel Dubai ****

Voor je verblijf kozen wij voor dit viersterrenhotel omdat het een unieke ligging geniet. Wil je alle uithoeken van dit uitgestrekte emiraat verkennen, dan kan je je geen beter vertrekpunt inbeelden. Je logeert in de ruime en mooie Premium kamer met alle moderne faciliteiten die onmisbaar zijn voor een zorgeloos verblijf. Het aanbod qua restaurants is gevarieerd, zo kan je Italiaanse keuken proeven in Don Corleone en kan je voor internationale keuken terecht in Al Safa. In de gezellige Britse pub Red Lion ben je aan het juiste adres voor een biertje en in Al Sheif kan je samen met de locals de shisha of waterpijp roken. Na de rijkgevulde dagen op verkenning in Dubai neem je een frisse duik in het zwembad op het dak. Geniet van een frisse cocktail in de pool bar Tropicana met zicht op Downtown Dubai. Je kan ook stoom afblazen in het wellness center of in de fitness.

 

Exclusief! Op stap met een officiële, Belgische gids

Onze Belgische gidsen die al jaren ter plaatse wonen nemen je mee naar alle bekende en minder bekende trekpleisters. Ze zijn officieel erkend door het Dubai Department of Tourism en staan garant voor een kwalitatieve begeleiding met waardevolle informatie en leveren heel wat weetjes

WAT IS INBEGREPEN