+32 (0)70 23 33 13

SAMBA DO RIO
Heen & terug 7 nachten 23kg bagage Begeleide excursies

va. €999

Are you ready to Samba? Deze intensity break laat je op 10 dagen tijd het wervelende Rio De Janeiro ontdekken en heerlijk relaxen in het autovrije Paraty aan de Costa Verde. Een ideale combinatie van een kosmopolitische wereldstad en een zalige strandverlenging in een koloniale parel aan de kust. Starten doe je in Rio de Janeiro, een uitzonderlijke stad genesteld tussen de bergen en de oceaan. Hier vind je droomstranden en badplaatsen die getuigen van een rijke architecturale verleden: barokke kerken, prachtige herenhuizen, pleinen, monumenten en fonteinen. Met je gids bezoek je de iconische Cristo Redentor bezoekt en maak je een reis door de coulissen van een van de grootste carnavalscholen. Je hebt ook voldoende vrije tijd om de verschillende wijken van Rio zelf te ontdekken. Daarna gaat je reis verder in zuidelijke richting, naar Paraty. Daar is het tijd voor zon, relaxen en heerlijke slenteren in de autovrije straatjes. Een boottocht laat je de tropische eilanden in de baai ontdekken. Een echte intensity break dus!
Geniet van de zon, de samba, de bossa nova en de gastvrije en warmhartige locals.


DAG-AAN-DAG PROGRAMMA
Gebruik de knoppen onderaan om de andere dagen te bekijken

DAG 1 - 2: Welkom in Rio

Vandaag vertrek je vanuit Zaventem naar Rio de Janeiro.

Onthaal aan de luchthaven van Rio de Janeiro en transfer naar het hotel, het 4* hotel Mirador ligt op 600m van het legendarische Copacabana Beach,. Rest van de dag vrij om zelf op eigen ritme en uit eigen interesse op verkenning uit te trekken in de omgeving.

 

DAG 1 - 2: Welkom in Rio

Vandaag vertrek je vanuit Zaventem naar Rio de Janeiro.

Onthaal aan de luchthaven van Rio de Janeiro en transfer naar het hotel, het 4* hotel Mirador ligt op 600m van het legendarische Copacabana Beach,. Rest van de dag vrij om zelf op eigen ritme en uit eigen interesse op verkenning uit te trekken in de omgeving.

 

DAG 3: Corcovado

’s Morgens pikt je gids je op aan je hotel en neemt je mee naar de Corcovado. Je bereikt de top van deze 710m hoge berg in het centrum van Rio dankzij de kabeltram en roltrappen, ook al zullen je de beenspieren helemaal bovenaan effe moeten aan het werk zetten.. Focus op de beloning die je boven wacht: De iconische Cristo Redentor of Christus de Verlosser, dat in 1931 werd ingewijd. Van hieruit heb je een prachtig kijk op de verschillende wijken van de stad; een ideale oriëntatie voor de komende dagen.

 

DAG 4: Grande Rio

Vandaag breng je een uniek bezoek aan Grande Rio, een non-profit organisatie en Samba school die carnaval, kunst en dansen gebruikt voor interactie met maatschappelijk achtergestelde kinderen. Je brengt een begeleid bezoek aan de Academico de Grande Rio, een van de bekendste samabascholen van Rio de Janiro. Je ervaart het belang van carnaval en samba voor de Brazilianen en je leert alles over de bekende parade. Dit backstage bezoek is een unieke ervaring.

 
 

DAG 5: geniet, ontdek, wordt verliefd!

Geniet van een vrije dag in de stad. Ga flaneren op het strand van Copacabana, ontdek de muzikale wijk Lapa en ga met de kabelbaan de suikerberg op. Bestel ’s avonds een typische Picanha in een lokale Churrascaria (onze tip: Cruzeiro do Sul Churrascaria).

 
 

DAG 6: Rio › Paraty

Vandaag verlaat je de prachtige stad Rio en volg je de kustlijn in zuidelijke richting. Na 3 uurtjes rijden kom je aan in het gezellige stadje Paraty. Je verblijft in de zeer gezellige Pousada Condessa. De talrijke kleine “cobblestone”steegjes, de historische koloniale facades en romantische sfeer zullen je snel verliefd maken op dit charmante stadje.

 
 

DAG 7 - 8: Paraty

Vandaag maak je een boottrip in de baai van Paraty. De omgeving is een aaneenschakeling van prachtige exotische taferelen. Witte zandstranden, kleine eilandjes, tropische vissen, azuurblauwe zee en mooie vergezichten op de jungle van het vasteland. Kortom een heerlijk half dagje op zee om even uit te waaien en te genieten van het zonnetje en een plons in het water. Morgen op dag 8, vul je zelf naar wens je programma in.

 
 

DAG 9 - 10: Brussel

Transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor je terugvlucht naar Brussel. Wil je deze break verder uitbreiden? Graag de Iguassu Falls beleven? Een ontdekking van De wetlands van de Pantanal ontdekken? Of het zwoele Salvador de Bahia verkennen? Natuurlijk kan dat! Spring even binnen in je favoriete travel shop of maak een afspraak met een van onze MTA en het is zo in orde.

Je komt de volgende dag aan op Brussel Airport.

 

EXTRA INFORMATIE

Vermelde vanafprijs is geldig voor reizen gestart en voltooid tussen 3 mei en 30 juni 2020 met uitzondering van Corpus Christy periode van 11 t/m 14 juni 2020. Overige reisperiodes zijn mogelijk mits supplement.

Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!