+32 (0)2 550 01 00
Kenia

Het mooiste wildavontuur van je leven beleef je in Kenia. In de loop der jaren is Kenia één van de meest geprezen safaribestemmingen geworden door zijn vele wereldberoemde natuurparken.

Je vindt hier een bonte verzameling van adembenemende landschappen: woestijnen, vogelrijke meren, wilde dieren en savanne. Kenia is Afrika ten voeten uit.

Hotel & maaltijden

Keniaanse keuken is zeer divers en verschilt per regio (natuurlijke hulpbronnen) en vooral van de ene etnische groep (tradities) naar de andere. Twee gerechten komen overal voor:

 • ugali (een Swahili leenwoord) dat zoveel betekent als 'pap' en uitsluitend bestaat uit witte rijst. Een variant hierop is witte rijst met sorgo of kafferkoren (Mtama in Swahili).
 • Githeri (een Kikuyu leenwoord): een mengsel van maïs en bonen. Hierbij worden soms groenten, vlees of aardappelen toegevoegd (stamgebruik). Het geheel wordt gekookt of gestoomd in de typische sufuria.

(Wikipedia)

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby's en kinderen) hebben een internationaal digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat nog minstens 6 maanden geldig is na je terugreis. Je hebt een visum nodig. Je elektronische visumaanvraag voor Kenia doe je via de site www.ecitizen.go.ke aan de prijs van 50 USD plus 1 USD verwerkingskosten, uitsluitend betaalbaar met een kredietkaart. Voorzie een termijn van 7 dagen voor de aanschaf van je elektronisch visum.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 
 • De Belgische Ambassade bevindt zich in Nairobi in Limuru Road Muthaïga tel:+254/20/7122011.  Het consulaat in Mombasa kan je bereiken op het faxnummer +254/41/474236 of per e-mail consulbel@mombasa.be.

Gezondheid

Gezondheid: in Kenia worden malariaprofylaxe en bescherming tegen Hepatitis A, DTP en gele koorts sterk aanbevolen. Reis je met kinderen, informeer je tijdig. Meer info vind je op www.itg.be

Tijdzone

+2u (winter), +1u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Keniaanse Shilling (KSh of KES); 100 KES = 0.797 EUR (08/01/2018)

Betalingswijze

Breng vooral cash dollars mee, liefts kleine coupures. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. In de luchthavens en in de grote steden zijn ATM's.

Fooien

Het geven van fooien is gebruikelijk. In een restaurant geef je best een fooi van 10%, in de lodges 5 USD per dag, een portier maak je blij met 1 USD, ben je tevreden over je safarigids/chauffeur dan is 2 USD per dag een mooi richtbedrag.

Klimaat

Zowel in Kenia als Tanzania kan het hele jaar door gereisd worden. In april en mei kan regen het reizen avontuurlijker maken, vooral in het noorden. De droge periodes lopen van eind december tot half maart en van half juni tot half
oktober.

Gemiddelde temperaturen (°C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
Nairobi 20 20 21 20 19 17 17 17 18 20 19 19
Mombasa 27 27 28 27 26 25 24 24 25 26 27 27

Hoogtepunten

Masai Mara Game Reserve
 • Een van de meest gerenommeerde reservaten. Staat in verbinding met het Serengeti Nationaal Park in Tanzania.
 • Park met grootste diversiteit aan dieren.
 • Wereldberoemd voor de jaarlijkse migratie van zebra’s en gnoes vanuit de Serengeti.
Lake Naivasha
 • Kenia's grootste zoetwatermeer.
 • Ideale uitvalsbasis om Hell's Gate te ontdekken.
Amboseli nationaal park
 • Grenst aan Tanzania, aan de voet van de Kilimanjaro.
 • Het landschap bestaat uit vlakke savanne, begroeid met acacia's.
 • Unieke belevenis: je ziet hier neushoorns, olifanten en vogels tegen een besneeuwde achtergrond.
Standverblijf
 • Prachtige zandstranden in het noorden en zuiden.
 • Ideaal om te ontspannen aan het einde van je reis
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!