+32 (0)2 550 01 00
 • Nairobi
 • Amboseli NP
 • Lake Naivashi
 • Masai Mara Game Reserve
 • Nairobi
Lake Navaisha, Masai Mara Game Reserve, de Big Five… Maak je droom werkelijkheid en vertrek op dit safari-avontuur. Je ontdekt de mooiste en indrukwekkendste fauna en flora van Kenia. Vervoer, check! Gids, check! Organisatie, check! Leuk logement, check! Dus: sit back en geniet van je safari!
Individueel

Dag 1 - Nairobi

Bij aankomst op de luchthaven van Nairobi word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die je vergezelt naar het hotel.

Standard Hotel:  Eka (Breakfast)
Categorie:
Comfort Hotel:  Eka (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Nairobi > Masai Mara Game Reserve (+/- 5u30)

Je reist verder naar het Masai Mara Game Reserve, één van de hoogtepunten van deze reis. Het reservaat grenst aan het Serengeti National Park in Tanzania en dankt zijn naam aan de Masai – de stam die hier woont – en de Mara, de rivier die hier stroomt. In de savanne, het woud en tussen de acacia’s voelen o.a. olifanten, giraffen, leeuwen, neushoorns, zebra’s, nijlpaarden en jachtluipaarden zich thuis. Bij aankomst in het hotel trek je in je kamer in en ga je meteen op een eerste safaritocht.

 

Standard Hotel:  Sentrim Mara (Full board)
Categorie:
Comfort Hotel:  Sopa Lodge (Full board)
Categorie:

Dag 3 - Masai Mara Game Reserve

Vroeg ’s ochtends vertrek je op een tweede safari. Op dit moment van de dag zijn de dieren het actiefst. Terug in het tentenkamp staat een uitgebreid ontbijt te wachten. Na een welverdiende siësta vertrek je voor een laatste geprogrammeerde safari.

Standard Hotel:  Sentrim Mara (Full board)
Categorie:
Comfort Hotel:  Sopa Lodge (Full board)
Categorie:

Dag 4 - Masai Mara Game Reserve > Lake Naivasha (+/- 6u)


Ontbijt. Lake Naivasha in de Great Rift Valley is je volgende bestemming. Een vogelparadijs bij uitstek. Je ziet er duizenden pelikanen en flamingo’s en als het meezit zelfs een zeearend, reiger en ijsvogel. Je logeert hier 2 nachten.
Standard Hotel:  Country Club (Full board)
Categorie:
Comfort Hotel:  Sopa Lodge (Full board)
Categorie:

Dag 5 - Lake Naivasha

Na het ontbijt is er is alvast een boottocht op het meer inbegrepen in het programma. Hoe je de rest van de dag doorbrengt , kies je zelf. Er zijn heel wat activiteiten mogelijk. Zelf winkelen in het dorp kan.

Standard Hotel:  Country Club (Full board)
Categorie:
Comfort Hotel:  Sopa Lodge (Full board)
Categorie:

Dag 6 - Lake Naivasha > Amboselli National Park (+/- 4u)

Na het ontbijt staat een rit naar het Amboseli Nationaal Park aan de grens met Tanzania en aan de voet van de indrukwekkende Kilimanjaro op je programma. Kuddes olifanten, zebra’s en gazellen, een solitaire neushoorn en talrijke vogelsoorten met als achtergrond de besneeuwde top van de beroemde vulkaan: het is een beeld dat je nog lang zal koesteren. 

De savanne is karig bezaaid met acacia’s en rond de waterholes, die ondergronds gevoed worden door het smeltwater van de Kilimanjaro, spot je haast keer op keer wildlife. Net de combinatie van deze wonderlijke natuurelementen maakt dit park uniek. In de namiddag verken je dit alles tijdens een safari

 

Standard Hotel:  Sentrim Camp (Full board)
Categorie:
Comfort Hotel:  Sopa Lodge (Full board)
Categorie:

Dag 7 - Amboseli National Park

Je dag begint met een heerlijk ontbijt. Dan vertrek je op safari in het spoor van de Big 5. Een picknicklunch is voorzien in het park. Rond 16u keer je terug naar je lodge om uit te rusten bij het zwembad of gewoon te genieten van het uitzicht op de machtige Kilimanjaro.

Standard Hotel:  Sentrim Camp (Full board)
Categorie:
Comfort Hotel:  Sopa Lodge (Full board)
Categorie:

Dag 8 - Amboselli National Park > Nairobi (+/-4u) of strandverblijf

Na je ontbijt volgt je transfer naar Nairobi. Het is het eind van je rondreis. Heb je de tijd? Pik dan een mooie strandverlenging mee aan Diana Beach. Dat is tweemaal genieten. Wij nodigen je graag uit om je fotos en verhalen te delen op onze facebookpagina, instagram, op onze picwallpics.connections.be en in geuren en kleuren op thetravellinggeneration.be. Check it out!

Hotel & maaltijden

Keniaanse keuken is zeer divers en verschilt per regio (natuurlijke hulpbronnen) en vooral van de ene etnische groep (tradities) naar de andere. Twee gerechten komen overal voor:

 • ugali (een Swahili leenwoord) dat zoveel betekent als 'pap' en uitsluitend bestaat uit witte rijst. Een variant hierop is witte rijst met sorgo of kafferkoren (Mtama in Swahili).
 • Githeri (een Kikuyu leenwoord): een mengsel van maïs en bonen. Hierbij worden soms groenten, vlees of aardappelen toegevoegd (stamgebruik). Het geheel wordt gekookt of gestoomd in de typische sufuria.

(Wikipedia)

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby's en kinderen) hebben een internationaal digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat nog minstens 6 maanden geldig is na je terugreis. Je hebt een visum nodig. Je elektronische visumaanvraag voor Kenia doe je via de site www.ecitizen.go.ke aan de prijs van 50 USD plus 1 USD verwerkingskosten, uitsluitend betaalbaar met een kredietkaart. Voorzie een termijn van 7 dagen voor de aanschaf van je elektronisch visum.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 
 • De Belgische Ambassade bevindt zich in Nairobi in Limuru Road Muthaïga tel:+254/20/7122011.  Het consulaat in Mombasa kan je bereiken op het faxnummer +254/41/474236 of per e-mail consulbel@mombasa.be.

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Gezondheid: in Kenia worden malariaprofylaxe en bescherming tegen Hepatitis A, DTP en gele koorts sterk aanbevolen. Reis je met kinderen, informeer je tijdig. Meer info vind je op www.itg.be

Tijdzone

+2u (winter), +1u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Keniaanse Shilling (KSh of KES); 100 KES = 0.797 EUR (08/01/2018)

Betalingswijze

Breng vooral cash dollars mee, liefts kleine coupures. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. In de luchthavens en in de grote steden zijn ATM's.

Fooien

Het geven van fooien is gebruikelijk. In een restaurant geef je best een fooi van 10%, in de lodges 5 USD per dag, een portier maak je blij met 1 USD, ben je tevreden over je safarigids/chauffeur dan is 2 USD per dag een mooi richtbedrag.

Klimaat

Zowel in Kenia als Tanzania kan het hele jaar door gereisd worden. In april en mei kan regen het reizen avontuurlijker maken, vooral in het noorden. De droge periodes lopen van eind december tot half maart en van half juni tot half
oktober.

Gemiddelde temperaturen (°C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
Nairobi 20 20 21 20 19 17 17 17 18 20 19 19
Mombasa 27 27 28 27 26 25 24 24 25 26 27 27

Wat is inbegrepen?

 • 7 nachten in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Volpension van dag 2 tot 7
 • Transfers h/t naar/van de luchthaven van Nairobi
 • Vervoer per safariminibus met pop-up roof
 • 3 safari’s en 2 dagen toegang tot het Masai Mara Park
 • 3 safari’s en 2 dagen toegang tot het Amboseli National Park
 • 50cl water/pers. tijdens de safari's
 • Boottocht op Lake Naivasha (1u)
 • Begeleiding door een Engelssprekende chauffeur/gids (Franssprekend op aanvraag)
 • Prijs per persoon op basis van 4 personen

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht, drank bij de maaltijden en eventuele tips.

Moet je weten

In het algemeen worden safari’s in Kenia wordt gebruik gemaakt van een 4x4 jeep, met een ‘pop-up’-dak en een maximum van 7 passagiers. Het ‘pop-up’-dak opent 50 cm in de hoogte, waardoor alle inzittenden de wilde dieren perfect en in alle veiligheid kunnen bewonderen. De trajecten leg je af in een minibus.

‘Travel light’ is de boodschap! Voorzie een degelijke reistas (liever geen valies) en een handige dagrugzak. Hou er rekening mee dat het maximale toegelaten gewicht op binnelandse vluchten bedraagt slechts 15kg. 

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!