+32 (0)2 550 01 00
La Réunion

La Réunion: welkom bij ons thuis, welkom bij u thuis

Het île Bourbon kreeg in 1793 zijn huidige naam: La Réunion, het ‘Eiland met de Duizend Gezichten.’ Samen met de Mauritius- en de Rodrigueseilanden vormt het de archipel van de Mascareignes. Vanuit de lucht is la Réunion een kleine, groene stip tussenin Mauritius en Madagaskar, maar wel een dot met ongeëvenaarde klasse. Je kan er leven als een god in Frankrijk en fun beleven als een kid creole, heupzwierende ritmes inbegrepen. Het binnenland is er verbluffend ongerept en prijkt op de UNESCO werelderfgoedlijst maar ook de helblauwe kusten en lagunes langs de 207 kilometer lange kustlijn met mooie stranden dienen er voor geen euro aan onder te doen. En niet alleen de natuur is hier oneindig grandioos.

Voor foodies is La Réunion een gastronomisch paradijs want de Réunionnais zijn net als de Belgen Bourgondiërs. De porties zijn groot en de ingrediënten supervers. Aperitieven met een rum arrangé gevolgd door de traditionele carri of een gigantische keuze aan zeevruchten en vis; hoe kan het ook anders op een eiland. Je vindt er vanillekwekerijen, rumdistillerijen en produits péï (streekproducten). Voor wie sportief is aangelegd staat La Reunion garant voor pure adrenaline: van 40 m onder het zeeniveau tot 3000 m. erboven. Raften op de Marsouins rivier, duiken en snorkelen naar scheepswrakken of zelfs diepzeeduiken of hengelen heel het jaar door, canyoning, hiking, mountainbiken, paardrijden, noem maar op. Ben je eerder het far niente type dan is dit tropische eiland vooral synoniem met genieten van de Creoolse gastvrijheid en joie de vivre.

Overal klinkt muziek gemaakt met in hoofdzaak percussie en kayamb – een instrument dat eveneens op de UNESCO werelderflijst staat. Hier kent iedereen iedereen wat leidt tot heel wat feestgevier bij een aantal verfrissende Dodopintjes terwijl de laatste roddels of ladilafé je er om de oren vliegen in een typische camion bar. Wat kan het leven toch heerlijk simpel zijn en uitbundig tegelijkertijd.


La Réunion: Bienvenue chez nous, bienvenue chez vous!
La Réunion: Bienvenue chez nous, bienvenue chez vous!

Hotel & maaltijden

Typische termen:

 • pain bouchon: gevuld broodje
 • rhum arrangé : rum, fruit en kruiden
 • carri: een stoofpot van rundvlees of kip
 • rougail saucisse: een chutney die perfect bij worst past
 • civet zourite: inktvisschotel met wijn en ui
 • produits péï : plaatselijke producten
 • Typische uitdrukkingen:

 • Ladilafé: roddels
 • Craz un séga: een stapje in de wereld zetten en dansen
 • Les Zreilles: verwijzing naar de Fransen. Zij brachten steeds de handen naar de oren bij het luisteren naar het leuke, lokale taaltje.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

Reisdocumenten:

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby's en kinderen) kunnen het land binnen aan de hand van hun geldige Belgische ID-kaart. Je hebt GEEN VISUM nodig.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+3u (winter) en +2u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Euro

Klimaat

Réunion is voornamelijk aantrekkelijk voor toeristen door het tropische klimaat. De zomer in Réunion loopt van december tot en met maart. Dit is tegenovergesteld aan onze zomer want La Réunion ligt op het zuidelijk halfrond. De zomers zijn veel natter dan de wintermaanden. Langs de kust valt er in de wintermaanden ongeveer 150 tot 250 millimeter regen per maand maar vooral aan de vulkaan Piton de la Fournaise in het zuidoosten van het eiland is erg nat. Hier valt vaak 2 tot 3 keer zoveel regen in een maand als in België in een heel jaar. Het gebied hoort dan ook tot de natste gebieden ter wereld.

De temperaturen op Réunion liggen langs de kust overdag tussen de 15 graden in putje winter tot 31 graden tijens de zomermaanden. Landinwaarts daalt de temperatuur in rap tempo naar ongeveer 10 tot 15 graden op de hoogste toppen. Wie de natuur wil ontdekken moet wel voldoende warme kleding meenemen, want het temperatuurverschil tussen zeeniveau en 3000m hoogte bedraagt heel het jaar door 12 tot 15 graden.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
La Réunion 27 28 28 28 28 27 26 26 27 27 27 27

 

Hoogtepunten

 • Cirque de Cilaos
 • Het keteldal van Cilaos wordt gedomineerd door de Piton des Neiges (3071m hoog en is de hoogste top van de Indische Oceaan. De toppen, circussen en slopen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In het circus, de canyons en diepe ravijnen vormen de ‘pitons’ (peiken) een spectaculair landschap. Het Creoolse dorp staat bekend om zijn heilzame thermale baden, smakelijke linzen, kwaliteitswijn en authentieke gastronomie.

 • Cirque de Mafate
 • Het Mafate Circus, een bekende plaats in Réunion, is het bewoonde hart van het nationale park van Réunion en UNESCO-werelderfgoed. Moeilijk toegankelijk - Maïdo is het enige punt dat bereikbaar is via de weg - is het een klein paradijs voor doorgewinterde wandelaars met talrijke kilometers bewegwijzerde paden.

 • Cirque de Salazie
 • Het circus van Salazie is in haar geheel geregistreerd als UNESCO werelderfgoed en enkel bereikbaar via een enkele bochtige weg die leidt naar de kloof van de Mast rivier. Dit zeer vochtige gebied is een echte groene oase en biedt prachtige watervallen, waarvan de mooiste allicht de 'Veil of the Bride' is.

 • Piton de la Fournaise
 • De Piton de la Fournaise is zonder twijfel het toeristische hoogtepunt van het eiland. De vulkaan ligt in het hart van het Nationaal Park, reikt 2362m boven de zeespiegel en is nog steeds actief. De beste tijd voor een bezoek is van mei tot november.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!