+32 (0)70 23 33 13
 • Hellbourg
 • Le Tampon
 • St-Philippe
 • Cilaos
 • St Louis
 • Ruisseau
 • St-Gilles

Dankzij deze selfdrive ontdek je dit eiland waar de natuur nog 100% van zijn glans en wild karakter heeft behouden terwijl je je onderdompelt in de Creoolse cultuur! Je overnacht in bed & breakfasts of in charmeverblijven en ontdekt naast de verbazingwekkende hotspots van dit land ook een selectie culinaire delicatessen, die je test met al je zintuigen. In het kort? Verwacht een totale onderdompeling.

Individueel

Dag 1 - Hellbourg (45 km - 60 min.)

Onthaal op de luchthavenvan Saint-Denis. Je neemt de huurwagen in ontvangst en rijdt richting Salazie. Intrek in je relais in HellBourg.

Hotel:  Relais des Gouverneurs
Categorie:

Dag 2 - Hellbourg > Le Tampon (97km - 2u)

Vandaag ontdek je de oostkust en bezoek je een vanilleplantage en een rumstokerij. daarna keer je op je passen terug naar de Plaine des Cafres. Installatie en overnachting in de Ferme du Pecher Gourmand, beroemd om zijn keuken en vrije loop pluimvee!

Hotel:  Ferme du Pecher Gourmand
Categorie:

Dag 3 - Le Tampon > St Philippe (105km - 3u30)

De vulkaan en de zuidkust centraal in je programma: wild, pittoresk en intens van kleur. Je bereikt het l'Ilet aux Palmistes in St-Philippe waar je de kans hebt om palmpitten te proeven in al zijn vormen, smaken en bereidingen.

Hotel:  Le Puit des Français
Categorie:

Dag 4 - St-Philippe > Cilaos (94 km - 3u)

Je zet je verkenning van het zuidelijke deel van het eiland voort. Vanochtend vertrek naar het dorp Entre Deux op 400 meter boven zeeniveau. Daarna bereik je het spectaculaire keteldal van Cilaos, waar je heel wat activiteiten kan doen. De stad verkennen, de regio uitpluizen, wijnproeven, wandelen, een bezoek brengen aanJardin des Parfums et des Epices en het huis van kurkuma. Keuze zat.

Hotel:  Case Nyala
Categorie:

Dag 5 - Cilaos

Linzevelden, chai en terroir zijn drie sleutelwoorden in Cilaos, en je heb een hele dag extra ter plaatse om al die heerlijke dingen uit te pluizen.Streekgerechten, here we come!

Hotel:  Case Nyala
Categorie:

Dag 6 - Cilaos > St-Louis (72km - 2u30)

Je neemt de weg terug naar de kust. Mis vooral het dorpje Entre Deux niet dat bekend staat voor haar endemische café Bourbon Pointu, mocht je in de heenreis hier niet halt gehouden hebben.

Hotel:  La Corbeille
Categorie:

Dag 7 - St-Louis > Bois de Nèfles (65km - 1u30)

Vandaag maak je kennis met de Creoolse keuken "chez Aliette et Paris", een kleurrijk personage. Je leert er hoe je een echte curry op houtvuur bereidt. Natuurlijk mag je hem ook proeven. Eeens thuis wachten je vrienden dus een aangename verrassing!  je overnacht in Bois de Nèfles.
Hotel:  Ruisseau
Categorie:

Dag 8 - Bois de Nèfles > Luchthaven (45 km - 1u)

Heerlijk ontspannen en genieten van alles wat het kleine dorpje St-Gillis te bieden heeft; dat is de boodschap want de transfer naar de luchthaven komt al maar korter bij.

Helivlucht 2 keteldalen

 25 min.

Gaat er iets boven een helikoptervlucht om alle verborgen hoekjes en kantjes van het eiland La Réunion te bewonderen? Met de blik van een arend verken je het Mafate en Salazie-circus vanuit een staalblauwe hemel net als de Trou de Fer-waterval en de fantastisch blauwe lagunes van de westkust.

Kindtarief (-12 jaar) : €170

 Individueel

Helivlucht Cilaos keteldal

 15 min.

Tijdens deze helikoptervlucht geniet je van verbluffende 180 ° zichten op de ongewone landschappen van het Cilaos keteldal.

 Individueel

Helivlucht De Vulkaan

 25 min.

De prachtige vulkaan van de Fournaise zien vanuit de lucht is een absolute must-do!  Je vliegt ook over het Plaine des Sables en de Rivière des Remparts. Klasseer deze maar bij 'echt wel onvergetelijk' !!!

Kindtarief (-12 jaar) : €160

 Individueel

Hotel & maaltijden

Typische termen:

 • pain bouchon: gevuld broodje
 • rhum arrangé : rum, fruit en kruiden
 • carri: een stoofpot van rundvlees of kip
 • rougail saucisse: een chutney die perfect bij worst past
 • civet zourite: inktvisschotel met wijn en ui
 • produits péï : plaatselijke producten
 • Typische uitdrukkingen:

 • Ladilafé: roddels
 • Craz un séga: een stapje in de wereld zetten en dansen
 • Les Zreilles: verwijzing naar de Fransen. Zij brachten steeds de handen naar de oren bij het luisteren naar het leuke, lokale taaltje.

Reisdocumenten

Reisdocumenten:

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby's en kinderen) kunnen het land binnen aan de hand van hun geldige Belgische ID-kaart. Je hebt GEEN VISUM nodig.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+3u (winter) en +2u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Euro

Klimaat

Réunion is voornamelijk aantrekkelijk voor toeristen door het tropische klimaat. De zomer in Réunion loopt van december tot en met maart. Dit is tegenovergesteld aan onze zomer want La Réunion ligt op het zuidelijk halfrond. De zomers zijn veel natter dan de wintermaanden. Langs de kust valt er in de wintermaanden ongeveer 150 tot 250 millimeter regen per maand maar vooral aan de vulkaan Piton de la Fournaise in het zuidoosten van het eiland is erg nat. Hier valt vaak 2 tot 3 keer zoveel regen in een maand als in België in een heel jaar. Het gebied hoort dan ook tot de natste gebieden ter wereld.

De temperaturen op Réunion liggen langs de kust overdag tussen de 15 graden in putje winter tot 31 graden tijens de zomermaanden. Landinwaarts daalt de temperatuur in rap tempo naar ongeveer 10 tot 15 graden op de hoogste toppen. Wie de natuur wil ontdekken moet wel voldoende warme kleding meenemen, want het temperatuurverschil tussen zeeniveau en 3000m hoogte bedraagt heel het jaar door 12 tot 15 graden.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
La Réunion 27 28 28 28 28 27 26 26 27 27 27 27

 

Wat is inbegrepen?

 • Onthaal op de luchthaven
 • Huurwagen (8x24u, Type A, type 2-deurs Twingo)
 • 7 overnachtingen met ontbijt in gastverblijven of karakterplekken
 • Diverse gastronomische ontdekkingen en bezoeken inbegrepen
 • Documentatie
 • Bijstand

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht h/t, de excursie per helikopter die je vooraf kan boeken, inkomgelden voor de nationale parken, brandstof, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

Dit dag-aan-dag programma is louter informatief en inspirationeel. Ste zelf je eigen reisroute samen en kies van een tiental overnachtingsplekken.

Standard Prijs per persoon


TRRE0001


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!