+32 (0)70 23 33 13
 • Saint-Denis
 • Hellbourg
 • Plaine des Cafres
 • Sud Sauvage
 • Cilaos
 • Saint Gilles les Bains

La Réunion is eigenlijk een schitterend en vrij compacte verzameling van verbazingwekkende sites met zowat een stukje van alles wat de natuur te bieden heeft: oerwoud, 3 grote keteldalen, lagunes, een actieve vulkaan, sprookjesachtige watervallen, knusse bergdorpjes en heel wat bijzondere zichtpunten. 
Deze selfdrive is ideaal voor wie houdt van flexibiliteit. Je hebt de keuze uit een tiental accommodaties en stelt zelf je eigen dag-aan-dagroute samen. Een week lang ontdek je de onberispelijke natuur van La réunion, de cirques, de vulkanen en de stranden van dit eiland.

Individueel

Dag 1 - Saint-Denis - Hellbourg (60km – 1u30)

Aankomst op de luchthaven van Saint-Denis, verwelkoming en afhalen van de huurwagen. Voor wie zin heeft om meteen de benen te strekken, is de stadsrondleiding ronduit een aanrader: kuieren door St Denis is als het verleden herbeleven. Deze tropische stad is nog steeds doordrenkt van koloniale invloeden en accenten. Vanuit de '' Rue de Paris '' en haar prachtig Creoolse huizen met balkons uit smeedwerk en veranda's versierd met witte lamsvellen bereik je de Grote Markt, die elke vergelijking met een exotische souk makkelijk doorstaat. Souvenirs, geborduurde tafelkleden, houten spelletjes… Je kent het beslist. En terwijl je naar je eindpunt schuimt, de Barachois kustweg, houd je even halt in "Vanilleraie" in Ste Suzanne (niet inbegrepen) waar de Bourbon-vanille nog steeds op een traditionele manier wordt geteeld en aan de grootste Tamil-tempel op het eiland, de Kolosse-tempel in St-André. Dan kom je in de natuur terecht nabij de cirque Salazie. Dit is het meest toegankelijke, het grootste en meest groene deel van het eiland; een constant ‘bewaterd’ landbouwgebied waar suikerriet, banaan, bamboe, groenten ...floreren. De klim naar Salazie verloopt via een langs een schilderachtig pad langs de rivière du Mât en smokkelt je binnen in een gigantische tuin van groen en watervallen met o.a. de ranke ‘Bruidsluier’.

Standard Hotel:  Alamanda
Categorie:

Dag 2 - Hellbourg - Plaine des Cafres (70km - 2u)

Na het ontbijt verken je de dorpskern van Hellbourg, een waar openluchtmuseum van Creoolse architectuur doorspekt met kleurrijke steegjes. Een bezoek aan het authentieke Folio House (niet inbegrepen) katapulteert je terug in de tijd naar het glorieuze verleden van de Gouverneurs. Je trekt er ook even op eigen houtje op uit; op schattenjacht naar verborgen hoekjes. Vroeg in de namiddag trek je naar de oostkust waar heel wat leuke plekjes zijn: de Cascades des Bassin la Mer & La paix, le Bassin Boeuf, enz. ... Dan wacht de Routes des Plains die zich kronkelt tussen uitbundige tropische planten. Een totaal verschillende leefwereld.

Standard Hotel:  Alamanda
Categorie:

Dag 3 - Plaine des Cafres - Sud Sauvage (105km - 3u30)

Op weg naar Piton de la Fournaise, een van de meest actieve vulkanen ter wereld, stop je even bij Nez de Boeuf, de Commerson-krater, aan het Plaine des Sables en Pas de Bellecombe. Hier kan je ervoor kiezen om óf naar de krater van Formica Leo te trekken óf naar de top van de Piton de La Fournaise ( 5 uur lopen h/t, niveau Medium+). Na deze geweldige etappe rijd je via de Route des Plaines naar het Wilde Zuiden. Wie is dapper genoeg om de geklasseerde hangbrug nabij Sainte Rose over te steken? Een historisch mo(nu)ment. In '' Grand Brûlé '' zie je met eigen ogen hoe opeenvolgende lavastromen zo’n 30 hectaren wonnen op de zee. Zin om rond te neuzen in het Jardin des Parfums et des Epices? Dit natuurlijk paradijs in midden in het bos van Mare Longue, op een 800 jaar oude lavastroom, is gratis toegankelijk. Plan een stop bij Saint Philippe - Cap Méchant met onvergetelijk uitzicht op de oceaan en de kust. Nergens steken de zwarte basaltrotsen scherper af tegen het intense blauw van de zee.

Standard Hotel:  Le Vieux Cep
Categorie:

Dag 4 - Sud Sauvage - Cilaos (97km - 3u30)

’s Ochtends vroeg vertrek je naar het dorp Entre Deux, 400 m. boven zeeniveau, dat bekend staat om haar traditionele huizen met tuinen vol kleur. Perfect in balans tussen traditie en moderniteit wist Entre-deux haar authenticiteit en vakmanschap te vrijwaren. Maar vandaag staat vooral de spectaculaire Cirque de Cilaos in de kijker: een smalle bergweg met 400 bochten! Langzaam opent de kloof van de St Etienne rivier zich en komt het adembenemende berglandschap te voorschijn. Talloze stops langs het parcours laten je alle hoeken en kanten van dit natuurlijk meesterwerk zien: Peter Both, le Tunnel de Gueule Rouge, Palmiste Rouge, enz. De rest van de dag is gewijd aan het bezoek van de bergstadje Cilaos, de lokale borduurschool en La Roche Merveilleuse, een zichtpunt met wow-gehalte 11/10.

Standard Hotel:  Le Vieux Cep
Categorie:

Dag 5 - Cilaos

Na het ontbijt volg je de panoramische route naar Îlet de Bras Sec, een van de meest geïsoleerde dorpjes in het circus, omringd door wijngaarden en linzen. Proef vooral de streekspecialiteiten tijdens je lunch: de linze en de lekkere Cilaos-wijn. Even keer je naar het stadscentrum van Cilaos terug vooraleer je neervlijt aan de rand van de "mare à Jonk" om wat zonnestralen te tellen tegenover de Piton des Neiges OF voor een dag met atletisch gehalte (optioneel en met supplement). Je kan er begeleide trektochten maken, canyoning, mountainbiken, een touwenparcours in en tussen de bomen, enz.

Standard Hotel:  Le Puit des Français
Categorie:

Dag 6 - Cilaos - Saint Gilles les Bains (80km - 2u)

Lekker ontbijten in deze grootse omgeving om je energie op te krikken? Er zijn ergere dingen om je dag in te zetten, toch? Onderweg naar de westkust houd je halt aan de Étang salé om het kolkgat en het zwart-gouden zandstrand te ontdekken. Voel je vrij om het pittoreske vissersdorpje St-Leu en zijn lagune te verkennen en een bezoek te brengen aan het Stella Matutina Museum (een voormalige suikerrietverwerkingsfabriek), Kelonia (een schildpaddenboerderij) en de prachtige botanische tuin van Mascareignes. Saint Gilles les Bains is je eindbestemming.

Standard Hotel:  L'Ecrin
Categorie:

Dag 7 - Saint Gilles les Bains (70km - 2u30)

Vroeg uit de veren. Vandaag trek je naar het hart van La Réunion, St Gilles Les Hauts, tussenin suikerrietvelden, tamarindebomen enz. Je beklimt de +2000 m hoge Piton Maido piek van Mafate, het meest geïsoleerde eilandcircus, uitsluitend bereikbaar te voet of per helikopter. In La Petite France, bekend om de geraniumkwekerijen, bezoek je een plek waar etherische oliën nog artisanaal worden gedistilleerd. Ook het Musée de Villèle uit 1974, gevestigd in een is een groot koloniaal pand, is je aandacht meer dan waard. Centraal staat het verhaal van de familie Debassyn dat La Reunion tekende tijdens de 18e en 19e eeuw. Na de lunch rijd je richting Saint Paul, de bakermat van het eiland en de voormalige hoofdstad van Réunion. Pik vooral de prachtige markt aan zee mee (op vrijdag en op zaterdagochtend), maar ook de overdekte markt, de kustpromenade, de grot van de eerste Fransen die voet aan wal zetten en de maritieme begraafplaats om deze uitbundige dag sereen af te ronden.

Standard Hotel:  Le Relais des Cimes
Categorie:

Dag 8 - Saint Gilles les Bains - luchthaven (50km - 1u)

Geniet nog een laatste paar blikken over de lagune voor je richting luchthaven rijdt en je huurwagen inlevert.

Helivlucht 2 keteldalen

 25 min.

Gaat er iets boven een helikoptervlucht om alle verborgen hoekjes en kantjes van het eiland La Réunion te bewonderen? Met de blik van een arend verken je het Mafate en Salazie-circus vanuit een staalblauwe hemel net als de Trou de Fer-waterval en de fantastisch blauwe lagunes van de westkust.

Kindtarief (-12 jaar) : €170

 Individueel

Helivlucht Cilaos keteldal

 15 min.

Tijdens deze helikoptervlucht geniet je van verbluffende 180 ° zichten op de ongewone landschappen van het Cilaos keteldal.

 Individueel

Helivlucht De Vulkaan

 25 min.

De prachtige vulkaan van de Fournaise zien vanuit de lucht is een absolute must-do!  Je vliegt ook over het Plaine des Sables en de Rivière des Remparts. Klasseer deze maar bij 'echt wel onvergetelijk' !!!

Kindtarief (-12 jaar) : €160

 Individueel

Hotel & maaltijden

Typische termen:

 • pain bouchon: gevuld broodje
 • rhum arrangé : rum, fruit en kruiden
 • carri: een stoofpot van rundvlees of kip
 • rougail saucisse: een chutney die perfect bij worst past
 • civet zourite: inktvisschotel met wijn en ui
 • produits péï : plaatselijke producten
 • Typische uitdrukkingen:

 • Ladilafé: roddels
 • Craz un séga: een stapje in de wereld zetten en dansen
 • Les Zreilles: verwijzing naar de Fransen. Zij brachten steeds de handen naar de oren bij het luisteren naar het leuke, lokale taaltje.

Reisdocumenten

Reisdocumenten:

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby's en kinderen) kunnen het land binnen aan de hand van hun geldige Belgische ID-kaart. Je hebt GEEN VISUM nodig.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+3u (winter) en +2u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Euro

Klimaat

Réunion is voornamelijk aantrekkelijk voor toeristen door het tropische klimaat. De zomer in Réunion loopt van december tot en met maart. Dit is tegenovergesteld aan onze zomer want La Réunion ligt op het zuidelijk halfrond. De zomers zijn veel natter dan de wintermaanden. Langs de kust valt er in de wintermaanden ongeveer 150 tot 250 millimeter regen per maand maar vooral aan de vulkaan Piton de la Fournaise in het zuidoosten van het eiland is erg nat. Hier valt vaak 2 tot 3 keer zoveel regen in een maand als in België in een heel jaar. Het gebied hoort dan ook tot de natste gebieden ter wereld.

De temperaturen op Réunion liggen langs de kust overdag tussen de 15 graden in putje winter tot 31 graden tijens de zomermaanden. Landinwaarts daalt de temperatuur in rap tempo naar ongeveer 10 tot 15 graden op de hoogste toppen. Wie de natuur wil ontdekken moet wel voldoende warme kleding meenemen, want het temperatuurverschil tussen zeeniveau en 3000m hoogte bedraagt heel het jaar door 12 tot 15 graden.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
La Réunion 27 28 28 28 28 27 26 26 27 27 27 27

 

Wat is inbegrepen?

 • Onthaal op de luchthaven
 • Huurwagen (8x24u, Type A, type 2-deurs Twingo)
 • 7 overnachtingen met ontbijt in geselecteerde hotels
 • Documentatie

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht h/t, de excursie per helikopter die je vooraf kan boeken, inkomgelden voor de nationale parken, brandstof, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

Dit dag-aan-dag programma is louter informatief en inspirationeel. Ste zelf je eigen reisroute samen en kies van een tiental overnachtingsplekken.

Standard Prijs per persoon


TRRE0002


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!