+32 (0)70 23 33 13
 • Windhoek
 • Etosha National Park
 • Twyfelfontein
 • Swakopmund
 • Walvis Bay
 • Sesriem
 • Namib Desert
 • Windhoek

Namibië is beroemd om zijn indrukwekkende fauna, de uitgestrekte zandvlaktes en haar Skeleton coast, ontstaan door het woeste karakter van de Atlantische oceaan.

Namibia is trots op haar steeds bewegende hoge rode zandduinen, heeft het hoogste aantal cheetah's, een legendarische troep Etosha olifanten en de op één na grootste canyon in de wereld... en zo kunnen wij nog even doorgaan. Het land is verrassend, adembenemend en verscheiden en biedt naast diverse landschappen een waaier aan activiteiten die je nauwelijks ergens anders vindt. Het enige wat ontbreekt ..dat ben jij.

In dit minder bekende land van zuidelijk Afrika is de diversiteit aan woestijnlandschappen, de ene nog indrukwekkender dan de volgende, adembenemend. Aan het stuur van je auto, zwerf je kilometersver over uitgestrekte vlaktes zonder een levende ziel te ontmoeten. Dit wordt een zonnige reis rijk aan emoties waar je allicht zelfs delen van jezelf tegenkomt die voordien in de schaduw bleven. 

Individueel

Dag 1 - Windhoek > Otjiwarongo (290km/4u)

Bij aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door onze vertegenwoordiger. Je neemt je huurwagen in ontvangst en trekt meteen richting Otjiwarongo, waar je overnacht.

Standard Hotel:  C'est si bon hotel & Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Otjiwarongo > Etosha National Park Oost (330km/5u)

Rijd rechtstreeks naar Etosha National Park. Ter plaatse betaal je de nodige park fees voor de duur van je verblijf in dit prachtige wildpark. Dit is het grootste wildpark van Namibia en omdat er weinig hoge begroeiing is , een van de beste plekken om de Big Five te spotten in zuidelijk Afrika.

Standard Hotel:  Mushara Bush Camp (Half board)
Categorie:

Dag 3 - Etosha National Park Oost > West (180km/3u)

Vandaag doorkruis je het nationale van oost naar west en neem je intrek in je nieuwe lodge.

Standard Hotel:  Etosha Safari Camp (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 & 5 - Etosha National Park > Twyfelfontein (290km/4u30)

Als je dat wenst, kan je het versteende bos of andere hooggelegen gebieden van Damaraland bewonderen. Je bestemming is Under the Stars Keyi Yovikamba Camp, op 18 km van Twyfelfontein. Je verblijft twee nachten op basis van halfpension. Dit kamp is het ideale startpunt om de omliggende betoverende landschappen te verkennen.

Morgen wordt een rustdag ingelast. Maak wat tijd vrij voor een bezoek aan de meer dan 3000 jaar oude rotsschilderingen van Twyfelfontein, UNESCO werelderfgoed, de Brandberg en de Organ Pipes.

Standard Hotel:  Under The Stars Kehi Yovikamba (Half board)
Categorie:

Dag 6 - Twyfelfontein > Swakopmund (340 km/6u)

Onderweg tussen Twyfelfontein en Swakopmund, passeer je het dorpkje Henties Bay, bekend om zijn haaien, rock- en surfvissen. Iets verderop bereik je het kleine dorpje Uis vanwaaruit je een prachtig uitzicht hebt op de Brandberg (Burnt mountain) die met zijn 2.573 meter meteen ook de hoogste berg is van Namibië. De ongerepte pracht maakt dit gebied bijzonder populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Vaak tref je hier woestijnolifanten, kuddes zebra's en springbokken aan. Via Walvis Bay bereik je Swakopmund, een Beierse badplaats aan de Atlantische Oceaan, die de bijnaam 'de gemûtlige zomerhoofdstad' kreeg. Dat kan alleen goed nieuws zijn, toch? 

Standard Hotel:  The Delight (Breakfast)
Categorie:

Dag 7 - Swakopmund

In de voormiddag maak je een boottocht per catamaran en ga je op zoek naar pelikanen, zeehonden, dolfijnen en zelfs walvissen (juni-november). Rond de middag meer je aan in Walvis Bay waar je gids je opwacht met een 4x4. Aan Walvis Bay Lagoon tref je flamingo’s aan en aan de Kuiseb River delta misschien enkele springboks. Nadien gaat het verder naar Sandwich Harbour en via de moerassen en de duinen van de centrale Namibwoestijn keer je terug naar de Waterfront van Walvis Bay waar je je wagen hebt geparkeerd. Onderweg geniet je van een lunch met oesters en drankjes.

Standard Hotel:  The Delight (Breakfast)
Categorie:

Dag 8 - Swakopmund > Sesriem (300 km/4h)

Vandaag rijd je naar de Kuiseb, een uitgedroogde rivierbedding die een natuurlijke grens voor de woestijn vormt. Onderweg naar Solitaire kan je de Welwitshia vlakte en het maanlandschap bezoeken. Aankomst in Sesriem.

Standard Hotel:  Desert Quiver Camp (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Sesriem

Voor dageraad vertrek je naar Sossusvlei, de oudste woestijn ter wereld en bezoek je de beroemde Dune 45. De laatste 5 km kan je alleen per jeep rijden (extra, ter plaatse te betalen). Zo kom je in de ‘vallei van de dood’. Avondmaal in je lodge.

Standard Hotel:  Desert Quiver Camp (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - Sesriem > Windhoek ( 350km/5h)

Je rijdt verder naar Windhoek. Indien je tijd hebt, kan je halt houden op de markt van Okahandja om lokale producten en souvenirs te kopen.

Standard Hotel:  Olive Grove Guest house (Breakfast)
Categorie:

Dag 11 - Windhoek

Je rondreis in Namibië lopopt ten einde. Vertrek naar Windhoek luchthaven en inleveren van je huurwagen tenzij je de tijd hebt voor een paar extra dagen verblijf of je doorvliegt naar Kaapstad?

Otjiwarango: Cheetah Sanctuary

 
 Individueel

Sossuvlei Ballonvaart

 
 Individueel

Dolfijncruise in Walvis Bay

 
 Individueel

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina’s, dat geldig is tot minimaal 6 maanden na terugkeer geldig zijn. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.


 

 

 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen voor Namibië. De meest recent aangepaste informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

Geen tijdsverschil (zomer), + 1u (winter)

Valuta

Munteenheid

Namibian Dollar (NAD) is gelijkwaardig aan de Zuid-Afrikaanse Rand; 100 NAD/ZAR = 6.27 EUR & 1 EUR = 15,90 NAD (15/12/2017). 

Beide munteenheden worden aanvaard. 

Betalingswijze

De handigste manier van betalen in Namibië is met de kredietkaart of in Zuid- Afrikaanse Rand. Je kredietkaart is ook verplicht voor de huurwagen. 

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Windhoek 28 27 26 25 22 20 20 22 26 27 29 30

 

Wat is inbegrepen?

 • 10 nachten met ontbijt in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Dagexcursie (8u30 - 16u30) Marine Dune Day in Swakopmund op dag 7 inclusief drank, lunch en snacks

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht h/t, je huurwagen en de inkomgelden voor de nationale parken, brandstof, fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

Gezien de staat van de wegen in Namibië raden wij je sterk aan een Toyota Hilux 4x4 of vergelijkbaar te huren.Check ook even de luchtdruk in je reservewiel. Goed begonnen is half gewonnen!

Standard Prijs per persoon


TRNA0014


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!