+32 (0)70 23 33 13
 • Windhoek
 • Otjiwarango
 • Etosha National Park
 • Twyfelfontein
 • Swakopmund
 • Sossusvlei
 • Aus
 • Fish River Canyon
 • Mariental
 • Windhoek

Namibië is een uitgestrekt land met heel wat bezienswaardigheden. De natuur toont zich hier in zoveel verschillende schakeringen dat je de tijd die je hier doorbrengt goed kan gebruiken. Geniet van een extra dag in Etosha National park en trek dieper naar het zuiden voor een bezoek aan de Fish River Canyon.

Individueel

Dag 1 - Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven word je begroet door onze plaatselijke vertegenwoordiger. Je neemt je voorafgeboekte huurwagen in ontvangst en rijdt naar je hotel. Je hebt nog heel wat dag over om Windhoek te ontdekken en er de sfeer op te snuiven.

Standard Hotel:  Olive Grove Guest house (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Windhoek > Otjiwarongo (290km/2u30)

Otjiwarango is een bruisend stadje waar de landbouwers uit de omgeving handel drijven en hun inkopen doen. Het wordt ook beschouwd als de cheetah hoofdstad van het land. Het Cheetah Conservation Fund ligt op 40 km buiten de stad.

Standard Hotel:  Waterberg Plateau Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Otjiwarango > Etosha NP Oost (270km/2u30)

Rijd rechtstreeks naar Etosha National Park. Ter plaatse betaal je de nodige park fees voor de duur van je verblijf in dit prachtige wildpark. Dit is het grootste wildpark van Namibië en hoort dankzij de lage begroeiing tot een van de beste plekken om de Big Five te spotten in zuidelijk Afrika.

Standard Hotel:  Mushara Bush Camp (Half board)
Categorie:

Dag 4 & 5 - Etosha National Park West (180 km/ 3u)

Vandaag doorkruis je het nationaal park van oost naar west en neem je je intrek in de volgende lodge. Vandaag en morgen geniet je van twee dagen ter plaatse om al het grote en kleine wild en met wat geluk ook de Big Five te spotten.

Standard Hotel:  Etosha Safari Camp (Breakfast)
Categorie:

Dag 6 & 7 - Etosha NP > Twyfelfontein (316 km / 3u30)

Wie dat wil kan onderweg het Versteende Woud (Petrified Forest) of de andere trekpleisters van Damaraland bewonderen. Je eindpunt vandaag is het Under the Stars Keyi Yovikamba Camp, op 18 km van Twyfelfontein. Dit tentenkamp, waar je twee nachten verblijft in half pension, is de perfecte uitvalsbais om de prachtige landschappen van Damaraland te verkennen.

Op zoek naar een idee voor vandaag, dag 7? Bewonder de meer dan 3000 jaar oude rotsschilderingen van Twyfelfontein, de verbrande berg (Burnt Montain) of de organ pipes uit vulkanisch gesteente.

Standard Hotel:  Under The Stars Kehi Yovikamba (Half board)
Categorie:

Dag 8 - Twyfelfontein > Swakopmund (336 km / 4u20)

Vertrek naar het dorpje Uis vanwaar je de 2573 metershoge Brandberg kan zien. Vervolgens ga je naar Henties Bay. Via Walvis Bay bereik je Swakopmund, een “gemütlich” stadje met Beierse accenten aan de Atlantische oceaan.

Standard Hotel:  The Delight (Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Swakopmund

In de voormiddag maak je een boottocht per catamaran en ga je op zoek naar pelikanen, zeehonden, dolfijnen en zelfs walvissen (juni-november). Rond de middag meer je aan in Walvis Bay waar je gids je opwacht met een 4x4. Aan de Walvis Bay Lagoon tref je flamingo’s aan en aan de Kuiseb River delta spot je allicht enkele springboks. Nadien gaat het verder naar Sandwich Harbour en via de moerassen en de duinen van de centrale Namibwoestijn keer je terug naar de Waterfront van Walvis Bay waar je je wagen hebt geparkeerd. Onderweg geniet je van een lunch met oesters en drankjes.

Standard Hotel:  The Delight (Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - Swakopmund > Sossusvlei (300 km / 4u)

Je maakt opnieuw een lange maar zeer mooie rit door de woestijn. Onderweg kan je de Welwitshia vlakte en het maanlandschap bewonderen. Via het dorpje met de toepasselijke naam Solitaire bereik je de Namib Desert Lodge. Je verblijft dan ook twee nachten in Sossusvlei.

Standard Hotel:  Namib Desert Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 10 & 11 - Swakopmund > Sossusvlei (300 km / 4u)

Voor het ochtendgloren op dag 11 rijd je naar de duinen van de oudste woestijn ter wereld. Je bezoekt de beroemde Dune 45 die zo populair is dat je er liefst als eerste arriveert. De laatste 5 km kan alleen per jeep worden overbrugt (extra's ter plaatse te betalen). Bezoek ook Dodevlei of de ‘vallei van de dood’ voor je terukeert naar je lodge.

Standard Hotel:  Namib Desert Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 12 - Sossusvlei > Aus (415 km / 5u30)

Aus grenst aan het Namib- en Naukluftpark en dankt zijn faam voornamelijk aan de diversiteit aan vogelsoorten die je er aantreft en aan de verzameling planten en bloemen afkomstig van de Karoo, de woestijn en de Nama Karoo. 

Standard Hotel:  Klein Aus Vista (Breakfast)
Categorie:

Dag 13 & 14 - Aus > Fish River Canyon (285 km / 3u30)

De tweede grootste canyon van Afrika en derde grootste ter wereld is de hoofdreden waarom je je naar deze afgelegen, onherbergzame streek begeeft. De 650 kilometerslange Fish River heeft door de eeuwen een diepe kloof in de zwarte kalksteen en zandstenen gehouwen. Dit wil je verder exploreren, toch? Informeer in je lodge naar begeleide wandeltochten voor je extra dag morgen.

Standard Hotel:  Canyon Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 15 - Fish River Canyon > Mariental (385 km / 4u30)

Je rijdt terug naar het noorden tot in Mariental, een welvarend stadje aan de grens van de Kalahari, waar alles draait rond landbouw.

Standard Hotel:  Kalahari Anib Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 16 - Mariental > Windhoek (308 km / 3u)

Vanuit Mariental rijd je opnieuw op asfalt. Onderweg kan je in Okahandja of aan een van de talrijke kraampjes langs de weg.nog de laatste souvenirs en lokale producten kopen. In Windhoek lever je de huurwagen in en stap je aan boord van je vlucht huiswaarts of naar je volgende bestemming.

Otjiwarango: Cheetah Sanctuary

 
 Individueel

Sossuvlei Ballonvaart

 
 Individueel

Dolfijncruise in Walvis Bay

 
 Individueel

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina’s, dat geldig is tot minimaal 6 maanden na terugkeer geldig zijn. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.


 

 

 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen voor Namibië. De meest recent aangepaste informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

Geen tijdsverschil (zomer), + 1u (winter)

Valuta

Munteenheid

Namibian Dollar (NAD) is gelijkwaardig aan de Zuid-Afrikaanse Rand; 100 NAD/ZAR = 6.27 EUR & 1 EUR = 15,90 NAD (15/12/2017). 

Beide munteenheden worden aanvaard. 

Betalingswijze

De handigste manier van betalen in Namibië is met de kredietkaart of in Zuid- Afrikaanse Rand. Je kredietkaart is ook verplicht voor de huurwagen. 

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Windhoek 28 27 26 25 22 20 20 22 26 27 29 30

 

Wat is inbegrepen?

 • 15 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig met ontbijt
 • Verblijf in Kehi Yovikamba – Under the Stars in half pension
 • Dagexcursie (8u30-16u30) Marine Dune Day in Swakopmund op dag 9 met drankjes, lunch en hapjes

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht h/t, je huurwagen en de inkomgelden voor de nationale parken, brandstof, fooien en persoonlijke uitgaven.

Standard Prijs per persoon


TRNA0015


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!