+32 (0)2 550 01 00
Tanzania

Jambo, Jambo Bwana, Habara Gani, Mzuri Sana, Wageni, Mwakari-Bishwa, Kenia yetu, Hakuna Matata ... Welkom in Tanzania, het grootste land in Oost-Afrika net ten zuiden van de evenaar. De oorsprong van Tanzania gaat terug tot 1964 toen het ontstond uit de unie van twee onafhankelijke landen, Tanganika en Zanzibar. Een land van kampioenen, van superlatieven, van baanbrekend natuurbehoud; Tanzania is de thuisbasis van de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro) en het diepste meer (Tanganyika-meer), van het wereldwijde wonder van de Serengeti en de migratie van dieren, van het levendige Lake Manyara en de adembenemende Ngorongoro-krater, de grootste intacte caldera ter wereld. Op de vruchtbare vulkanische hellingen van Mount Meru en de Kilimanjaro worden koffie, maïs, bananen en groenten verbouwd die je aantreft en proeft op de kleurrijke en bruisende, lokale markten. Met meer dan 4 miljoen wilde dieren in de periferie heeft Tanzania de grootste concentratie dieren per vierkante kilometer ter wereld. En als we het hebben over dieren in het wild, 38% van de oppervalkte van et land is ingenomen door 17 nationale parken, 13 natuurreservaten en 38 beschermde gebieden. De Big Five, zebra's, gnoes, giraffen, nijlpaarden, gazellen of springbokken, apen en kudu en een groot aantal diverse vogelsoorten.

Toch is niet alleen het wild in overvloed aanwezig. In totaal leven er in Tanzania 162 verschillende stammen, elk uniek. En dan is er ook nog Zanzibar. Een paradijselijk eiland vlak voor de Afrikaanse kust, een eiland van specerijen en exotische aroma's, van Sultanpaleizen en slavenhandelaren die het eiland in de geschiedenisboeken plaatsten, van glanzende witte stranden en vurig rode zonsondergangen. De ideale plek om te ontspannen na de opwinding van de safari's op het vasteland. Tanzania behoort tot de meest gastvrije landen van Afrika: het deelt zelfs zijn volkslied8 vergelijk het maar met dat van Zuid-Afrika en Zambia! Mungu ibarika Afrika.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts. 

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat nog minstens 6 maanden geldig is na je terugreis. We raden reizigers aan om vooraf online een e-visum aan te vragen op www.immigration.go.tz voor alle reizen, met onmiddellijke ingang vanaf 16/08/2019. Je kan bij aankomst in Tanzania een Visa-on-Arrival verkrijgen afgeleverd door de luchthaven authoriteiten (immigratie) maar reken dan op een procedure die ongeveer 2 uur in beslag zal nemen.  Een visum voor Tanzania kost USD$ 50. (prijzen onder voorbehoud). Voor wie graag zeker speelt kan je het visum ook voor vertrek afhalen bij de respectievelijke ambassade of het consulaat.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

 • Hou voor je terugvlucht uit Zanzibar rekening met een vertrektaks van 27USD (prijs onder voorbehoud) 

Gezondheid

Malariaprofylaxe en bescherming tegen Hepatitis A en DTP is sterk aanbevolen. De meest up-to-date en volledige informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

+2u (winter)  +1u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Tanzaniaanse shilling (TSh ou TZS); 1 EUR - 2.646,5 TZS & 10000 TZS = 3.80 EUR (21/12/2017) - ook gebruikt in Zanzibar

Betalingswijze

Breng cash dollars ( kleine biljetten) mee. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. In de luchthavens en in de grote steden zijn ATM’s.

Fooien

Het geven van fooien is gebruikelijk. In een restaurant geef je best een fooi van 10%, in de lodges 5 USD per dag, een portier maak je blij met 1 USD, ben je tevreden over je safarigids/chauffeur dan is 2 USD per dag een mooi richtbedrag.

Klimaat

Zowel in Kenia als Tanzania kan het hele jaar door gereisd worden. In april en mei kan regen het reizen avontuurlijker maken, vooral in het noorden. De droge periodes lopen van eind december tot half maart en van half juni tot half
oktober.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Arusha 19 19 19 19 16 14 14 15 16 18 18 18
Zanzibar 28 28 28 27 25 25 24 25 25 26 27 27


Hoogtepunten

Serengeti National Park

 • Het oudste en beroemdste park van Tanzania.
 • Bekend voor de grote leeuwenpopulatie en de jaarlijkse zebra- en gnoetrek.
 • In Masai betekent Serengeti ‘grote, onbepaalde vlakte’
 • Dit park is gigantisch : het is even groot als de helft van België.

Ngorongoro Conservation Area (NCA)

 • De Ngorongoro Krater is een van dé bezienswaardigheden in Tanzania. 
 • Je zal versteld staan van de landschappen met bergketens, kraters en platen van vulkanische oorsprong. 
 • Grote variëteit aan dieren. 
 • De Ngorongoro Krater is de grootste ter wereld (diameter: 18 km, oppervlakte: 260 km²)

Tarangire National Park

 • Minder bekend park met een oppervlakte van 2600 km². Het dankt zijn naam aan de rivier die erdoor stroomt. 
 • Het hele jaar door komt hier een grote variëteit aan wilde dieren voor. 
 • Gekarakteriseerd door baobabs, de typische boom voor het noorden van Tanzania 

Zanzibar

 • Prachtige zandstranden en heerlijke geuren!
 • Ideale plek om je reis ontspannen te besluiten
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!