+32 (0)70 23 33 13
 • Brussels
 • Dar Es Salaam
 • Selous Game Reserve
 • Zanzibar
 • Brussels

WAUW! Deze deal is er eentje om in te kaderen! Een 10-daagse reis die de pure en prachtige natuur van het Selous Game Reserve combineert met de exotische witte stranden van Zanzibar. Je verblijft 3 nachten in 5* op en top luxe tentenkamp in het hart van de Selous. Vandaaruit maak je safari’s per 4x4, boot en te voet! Eindigen doe je met 4-daags strandverblijf in een 4* luxeresort. Hadden we al gezegd dat je per safarivliegtuig naar het tentenkamp vliegt? En verder per safarivliegtuig van de Selous naar Zanzibar vervoerd wordt? Ennog het meest frappante: dit alles boek je voor een ongelooflijke stuntprijs. Rep je naar je travelshop of favoriete Mobile Agent om deze deal in te boeken!

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel > Dar es Salaam

Het is zover. Je ultieme safari & beach belevenis gaat van start. Je vertrekt in Brussel en vliegt naar de bestemming van je dromen. In Dar Es Salaam wordt je verwelkomd door je chauffeur die je naar je hotel brengt.

Dag 2 - Dar es Salaam > Selous Game Reserve

Vroeg in de ochtend wordt je opgehaald voor een korte transfer naar de luchthaven waar je aan boord stapt van een klein safarivliegtuig. Een unieke en panoramische vlucht van 90 minuten brengt je naar het hart van de Selous. Daar word je opgewacht door je ranger die je per 4x4 naar het tentenkamp brengt. De rit is alvast een korte opwarmer van wat te verwachten de komende dagen! In het tentenkamp kan je inchecken in je mini-paleis voor de komende 3 nachten en daarna geniet je van een heerlijke lunch. In de namiddag staat de eerste safari al op het programma!

Het Selous Game reserve is het grootste wildgebied ter wereld ligt in Zuid-Tanzania. Met 50000 km² is het 4x zo groot als de Serengeti. En het bleef veelal verborgen voor toerisme. Dat is een troef want je vindt er alle dieren van savanne, een prachtige diversiteit aan landschappen doorspekt van tal van rivieren en meren en een ongekende rust en sereniteit. 

Hotel:  Selous Serena Camp (Full board)
Categorie:

Dag 3 & 4 - Selous Game Reserve

Tijdens deze twee etmalen neem je deel aan twee safari-activiteiten per dag. Een in de voormiddag en een in de namiddag. In samenspraak met de rangers wissel je ritten per 4x4 af met bootsafari’s en wandelsafari’s. Al je maaltijden zijn ook inbegrepen. De diversiteit van de Selous en de ongelooflijke aanwezigheid van flora en fauna doet je van de ene in de andere verbazing vallen. De Selous wordt geroemd vanwege de hoge aantallen buffels, olifanten, wildebeesten, gnoes, nijlpaarden en leeuwen. Extra bijzonder is de aanwezigheid van de wilde honden. Geniet van de pracht en kracht van de natuur in alle rust en exclusiviteit!

Hotel:  Selous Serena Camp (Full board)
Categorie:

Dag 5 - Selous Game Reserve > Zanzibar

De voorbije dagen heb je ter land en vanop het water uitbundige safari’s beleefd. Vandaag verlaat je de Selous opnieuw per vliegtuig en geniet je van bijzondere zichten vanuit de lucht. Terwijl je enkele laatste blikken werpt op dit natuurpark vlieg je richting het tropische eiland Zanzibar. Daar aangekomen brengt een chauffeur je naar het Ocean Paradise Resort & Spa****.

Hotel:  Ocean Paradise Resort & Spa (Half board)
Categorie:

Dag 6 - 8 - Zanzibar

Geniet van enkele heerlijke dagen aan het strand of het zwembad in dit ongelooflijk mooie resort. Je bent zonder zorgen dankzij de kwalitatieve formule half-pension die je vrij bewegen toelaat. Graag iets actiever? Breng een bezoekje aan het gezellige Stone Town of boek een snorkelexcursie
Hotel:  Ocean Paradise Resort & Spa (Half board)
Categorie:

Dag 9 & 10 - Zanzibar > Brussel

Aan alle mooie liedjes komt een eind. Je chauffeur brengt je per transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar België. Je landt op dag 10 op Brussel Nationaal.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat nog minstens 6 maanden geldig is na je terugreis. We raden reizigers aan om vooraf online een e-visum aan te vragen op www.immigration.go.tz voor alle reizen, met onmiddellijke ingang vanaf 16/08/2019. Je kan bij aankomst in Tanzania een Visa-on-Arrival verkrijgen afgeleverd door de luchthaven authoriteiten (immigratie) maar reken dan op een procedure die ongeveer 2 uur in beslag zal nemen.  Een visum voor Tanzania kost USD$ 50. (prijzen onder voorbehoud). Voor wie graag zeker speelt kan je het visum ook voor vertrek afhalen bij de respectievelijke ambassade of het consulaat.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

 • Hou voor je terugvlucht uit Zanzibar rekening met een vertrektaks van 27USD (prijs onder voorbehoud) 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts. 

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Malariaprofylaxe en bescherming tegen Hepatitis A en DTP is sterk aanbevolen. De meest up-to-date en volledige informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

+2u (winter)  +1u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Tanzaniaanse shilling (TSh ou TZS); 1 EUR - 2.646,5 TZS & 10000 TZS = 3.80 EUR (21/12/2017) - ook gebruikt in Zanzibar

Betalingswijze

Breng cash dollars ( kleine biljetten) mee. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. In de luchthavens en in de grote steden zijn ATM’s.

Fooien

Het geven van fooien is gebruikelijk. In een restaurant geef je best een fooi van 10%, in de lodges 5 USD per dag, een portier maak je blij met 1 USD, ben je tevreden over je safarigids/chauffeur dan is 2 USD per dag een mooi richtbedrag.

Klimaat

Zowel in Kenia als Tanzania kan het hele jaar door gereisd worden. In april en mei kan regen het reizen avontuurlijker maken, vooral in het noorden. De droge periodes lopen van eind december tot half maart en van half juni tot half
oktober.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Arusha 19 19 19 19 16 14 14 15 16 18 18 18
Zanzibar 28 28 28 27 25 25 24 25 25 26 27 27


Wat is inbegrepen?

 • Internationale vluchten met KLM
 • 23 kg ruimbagage/pp op de internationale vluchten
 • Lokale fly-in safari vluchten Dar Es Salaam – Selous – Zanzibar (max 15kg bagage/pp)
 • 1 pre-nacht in Dar Es Salaam in Holiday inn**** incl. ontbijt
 • Volpension in Selous en half-pension op Zanzibar
 • Dagelijks 2 safari-activiteiten in het Selous Game Reserve op gedeelde basis
 • Inkomgelden Selous Game Reserve

Niet inbegrepen

Alles wat niet vermeld is onder 'Inbegrepen'.

Moet je weten

Selous Serena Camp *****

In het centrum van de majestueuze Selous Game Reserve ligt het luxueuze Selous Serena kamp. In de schaduw van enkele tamarind bomen aan de rand van de Simbazi rivier liggen de 12 prachtige tenten, het panoramisch dek en het zwembad. Dit pittoreske en kleinschalige 5*kamp is het ultieme luxe safari kamp. De tenten, die op een houten platform staan, zijn prachtige mini-paleizen.

Ze zijn uitgerust met een privébadkamer, rustieke koloniale meubels en een ruim terras vanwaar je uitkijkt over de Selous. Vanop je terras spot je olifanten, nijlpaarden, giraffen, neushoorns en andere dieren die aan de rivier hun dorst lessen. ’s Morgens en ’s avonds geniet je van een heerlijke maaltijd in het restaurant. ’s Avonds wordt het vuur aangestoken op het panoramisch dek en eens de zon achter de horizon verdwijnt maakt de kleurrijke zonsondergang stilaan plaats voor een stralende sterrenhemel.

Ocean Paradise resort & Spa****

Standard Prijs per persoon


TRTZ2021/Geen vertrek mogelijk 26/03/2021-31/05/2021


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!