+32 (0)70 23 33 13




 • Brussels
 • Entebbe
 • Kampala
 • Lake Mburo
 • Bwindi Impenetrable National Park
 • Queen Elisabeth National Park
 • Kampala
 • Entebbe
 • Brussels

Deze 8-daagse once-in-a-lifetime reis brengt je naar het hart van Oost-Afrika. Welkom in Oeganda!

Op deze privetrip reis je comfortabel met een minibus met pop-up roof en je persoonlijke ranger langs alle hoogtepunten van het land. Je bezoekt de prachtige nationale parken Lake Mburo en Queen Elizabeth op zoek naar kaapse buffels, nijlpaarden, krokodillen, olifanten, luipaarden, chimpansees en de legendarische in bomen klimmende leeuwen. Je ontmoet de gastvrije en vriendelijke bevolking en valt van de ene verbazing in de andere. Uiteraard is het hoogtepunt van deze reis de inbegrepen close-up ontmoeting met de bergorilla's van het Bwindi Impenetrable National Park. Een intense en unieke ervaring  die je niet snel zal vergeten.  

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel > Entebbe > Kampala

Vandaag stap je aan boord van je vlucht naar Entebbe, de poort naar een groots avontuur. Je gids en chauffeur verwelkomt je op de luchthaven van Entebbe. Meteen valt je de geur van het Afrikaanse continent op die uit de grond lijkt op te stijgen. Heerlijk anders! De transfer naar je lodge in Kampala duurt zowat 1u15. Daarna volgt een volledige briefing van wat je zoal verwachten mag tijdens je trip. 

Standard Hotel:  Banana Village
Categorie:
Superior Hotel:  Kaazi Beach Resort
Categorie:

Dag 2 - Kampala

Je bezoekt Kampale, de lokale markt en wie dat wenst neemt ook een kijkje in het nationale museum. 

Standard Hotel:  Banana Village
Categorie:
Superior Hotel:  Kaazi Beach Resort
Categorie:

Dag 3 - Kampala > Lake Mburo (B-L-D)

Lake Mburo National Park ligt op zo’n 4 uur rijden van Kampala. Hier wacht je eerste spannende namiddag ‘game drive’ of safarirondrit. Zebra’s en antilope staan zeker op het programma, maar wat spot jij nog? Je avontuur begint nu echt. 

Standard Hotel:  Eagle's Nest
Categorie:
Superior Hotel:  Rwakobo Lodge
Categorie:

Dag 4 - Lake Mburo > Bwindi Impenetrable National Park (B-L-D)

Je start de dag met een prachtige zonsopgang, een stevig ontbijt en een ochtendwandeling rond Lake Mburo. Na je lunch ruil je het Mburo meer in voor het Bwindi Impenetrable National Park. De 3u-durende rit ernaartoe lijkt zo voorbij dankzij de verbluffende natuur en leuke dorpjes die je onderweg tegenkomt. 


Standard Hotel:  Confirmed at time of reservation
Categorie:
Superior Hotel:  Confirmed at time of reservation
Categorie:

Dag 5 - Bwindi Impenetrable National Park > Queen Elizabeth National Park South (B-L-D)

Vandaag beleef je het absolute hoogtepunt van je trip: je gaat gorilla tracking! Rangers leiden je tocht door de jungle in goede sporen. Eenmaal je gorilla’s spot, blijf je een uur in hun gezelschap. Je komt ogen te kort! Een onbeschrijfelijke ontmoeting die bestempeld wordt met de uitreiking van een gorilla diploma! Je reist door naar Ishasha, in het zuidelijk deel van Queen Elizabeth National Park.

Let wel: berggorilla's verplaatsen zich vrij en dus kan de trekking intens zijn (zie sectie: 'Moet je weten').

Standard Hotel:  Enjojo Lodge
Categorie:
Superior Hotel:  Enjojo Lodge
Categorie:

Dag 6 - Queen Elizabeth National Park South > Queen Elizabeth National Park North (B-L-D)

Op het programma vandaag staat een ‘game drive’ door Queen Elizabeth National Park (3 uur) om leeuwen te spotten die in bomen klimmen. In de namiddag kom je tot rust in de lodge en geniet je er van de prachtige natuur.

Standard Hotel:  Bush Lodge
Categorie:
Superior Hotel:  Bush Lodge
Categorie:

Dag 7 - Queen Elizabeth National Park South > Kampala > Entebbe (B)

Tijdens een ochtendrit in het Queen Elizabeth National Park ga je op zoek naar een familie leeuwen. Na een laatste glimp van dit prachtige natuurpark start de tocht terug naar Entebbe. Vanavond stap je aan boord van je Brussels Airlines vlucht naar Zaventem.

Dag 8 - Brussel

Je landt in Brussel.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat nog minstens 6 maanden geldig is na je terugreis. Je visum dien je aan te schaffen online via de webpagina https://visas.immigration.go.ug/.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.



Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts. 

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Vaccinatie gele koorts is verplicht en je zal bij aankomt aan de grenscontrole verzocht worden het bewijs van je vaccinatie te tonen (het gele boekje of  je vaccinatiepaspoort). Malariaprofylaxe en bescherming tegen Hepatitis A en DTP is sterk aanbevolen. De meest up-to-date en volledige informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

+2u (winter)  +1u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Oegandeze shilling (UGX); 1 EUR  = 4,255.5 UGX  *  10000 UGX = 2.35 EUR (12/12/2017)

Betalingswijze

Breng cash dollars ( kleine biljetten) mee. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. In de luchthavens en in de grote steden zijn ATM’s.

Fooien

Het geven van fooien is gebruikelijk. In een restaurant geef je best een fooi van 10%, in de lodges 5 USD per dag, een portier maak je blij met 1 USD, ben je tevreden over je safarigids/chauffeur dan is 2 USD per dag een mooi richtbedrag.

Klimaat

Oeganda heeft een perfect klimaat heel het jaar door.  Het regenszeizoen duurt van maart tot mei met pieken in April (soms maakt dit wegen onberijdbaar en het pad naar de gorilla's slipperig en van augustus tot November met pieken in November. Let wel regenseizoen betekent niet dat het hele dagen door regent. Vaak betreft het een immense plensbui en daarna opnieuw zon en aangename temperaturen.
Het droog seizoen valt in january en februari, juni en juli.

Gemiddelde temperaturen in  Oeganda (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Entebbe 27 27 27 26 26 25 25 25 26 26 26 26
Kampala 27 27 27 26 26 25 25 25 26 26 26 26
Queen Elisabeth NP 30 30 30 29 29 29 29 29 30 29 28 28

 

Wat is inbegrepen?

 • Je vluchten h/t met  Brussels Airlines en de luchthaventaksen
 • 6 overnachtigen in de vermelde lodges inclusief ontbijt
 • 1 nacht aan boord van het vliegtuig tijdens je terugvlucht naar Brussel
 • Vermelde transfers in privéminibus met pop-up dak (upgrade naar privéjeep mits toeslag)
 • Inkomgelden van de bezochte parken
 • Vermelde game drives, trekkings en activiteiten
 • Maaltijden volgens programma (B= Breakfast, L = lunch, D= Dinner)
 • Je Gorilla Tracking Permit (twv $ 600/pp)

Niet inbegrepen

Je eVisum voor toegang tot Oeganda, optionele excursies, eventuele fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

Kinderen vanaf 15 jaar zijn toegelaten tijdens de gorilla trekking.

De trekking op zoek naar de berggorilla's heeft een avontuurlijk karakter. Aangezien de dieren vrij in de natuur ronddwalen kan het spotten afwisselend een uur tot een halve dag bedragen. Een goede fysieke conditie, wat uithoudingsvermogen en aangepast schoeisel zijn dus essentieel. Het terrein kan moeilijk en glad zijn afhankelijk van het weer. De inspanningsgraad varieërt van gemiddeld tot hoog. Houd hier zeker rekening mee.

Voor een kleine meerprijs van €179/pp op basis van 2 personen reis je langsheen het hele traject in een pop-up jeep die je niet alleen meer beenruimte biedt maar ook meer comfort.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!