+32 (0)70 23 33 13
 • Brussels
 • Entebbe
 • Kampala
 • Lake Mburo
 • Lake Bunyonyi
 • Bwindi Impenetrable National Park
 • Queen Elisabeth National Park
 • Kampala
 • Entebbe
 • Brussels

Ben je al helemaal wild van het A Taste of Oeganda programma? Heb je nog wat meer tijd? We voegen 3 extra dagen toe aan de basisrondreis om nog meer van deze prachtige parel te kunnen ontdekken. Zo staat ook een verblijf en kanotocht op het wondermooie Lake Bunyoni op het programma.

Daarnaast verblijf je 2 nachten in Bwindi Impenetrable National Park en maak je ook een stop in Fort Portal waar je een kratermeer bezoekt. Kortom een complete reis doorheen de parel van Oost-Afrika.

 
Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel > Entebbe > Kampala

Vandaag stap je aan boord van je vlucht naar Entebbe, de poort naar een groots avontuur. Je gids en chauffeur verwelkomt je op de luchthaven van Entebbe. Meteen valt je de geur van het Afrikaanse continent op die uit de grond lijkt op te stijgen. Heerlijk anders! De transfer naar je lodge in Kampala duurt zowat 1u15. Daarna volgt een volledige briefing van wat je zoal verwachten mag tijdens je trip. 

Standard Hotel:  Banana Village
Categorie:
Superior Hotel:  Kaazi Beach Resort
Categorie:

Dag 2 - Kampala > Lake Mburo (B-L-D)

Lake Mburo National Park ligt op zo’n 4 uur rijden van Kampala. Hier wacht je eerste spannende namiddag ‘game drive’ of safarirondrit. Zebra’s en antilope staan zeker op het programma, maar wat spot jij nog? Je avontuur begint nu echt. 

Standard Hotel:  Eagle's Nest
Categorie:
Superior Hotel:  Rwakobo Lodge
Categorie:

Dag 3 - Lake Mburo > Lake Bunyonyi (B-L-D)

Je start de dag met een prachtige zonsopgang, een stevig ontbijt en een fikse ochtendwandeling rond Lake Mburo. Na je lunch ruil je na een 4u-durende rit door de magische natuur het Mburo meer in voor het Lake Bunyoni waar je overnacht. 


Standard Hotel:  Bunyonyi Overland Lodge
Categorie:
Superior Hotel:  Bunyonyi Overland Lodge
Categorie:

Dag 4 - Lake Bunyonyi > Bwindi Impenetrable National Park (B-L-D)

Na alweer een schitterende zonsopgang staat een boeiende kanotocht op Lake Bunyoni op je programma. Zo kan je op een rustige manier de natuur rondom het meer in je opnemen. Je luncht ter plaatse en rijdt dan door naar het Bwindi Nationaal park, een mooie route met panoramische uitzichten en prachtige natuur.

Standard Hotel:  Confirmed at time of reservation
Categorie:
Superior Hotel:  Confirmed at time of reservation
Categorie:

Dag 5 - Bwindi Impenetrable National Park (B-L-D)

Vandaag beleef je het absolute hoogtepunt van de trip: gorilla tracking! Rangers leiden je tocht door de jungle in goede sporen. Eenmaal je gorilla’s spot blijf je een uur in hun gezelschap. Geloof ons, je komt ogen te kort! Een tekenend moment dat wordt vastgelegd met de uitreiking van een gorilla diploma! Je diner in de Bwindi View Lodge staat klaar. Wegdromen doe je ’s avonds bij de heerlijke natuurgeluiden.

Let wel: berggorilla's verplaatsen zich vrij en dus kan de trekking intens zijn (zie sectie: 'Moet je weten').

Standard Hotel:  Confirmed at time of reservation
Categorie:
Superior Hotel:  Confirmed at time of reservation
Categorie:

Dag 6 - Bwindi Impenetrable National Park > Queen Elizabeth National Park South (B-D)

Na 3 uur rijden bereik je Ishasha in het zuidelijke deel van Queen Elizabeth National Park. Lunchen doe je in de Enjojo lodge. Daarna staat een game drive in het Queen Elizabeth National Park op je programma!  

Standard Hotel:  Enjojo Lodge
Categorie:
Superior Hotel:  Enjojo Lodge
Categorie:

Dag 7 - Queen Elizabeth National Park South > Queen Elizabeth National Park North (B-L-D)

Tijdens een ochtendrit in het Queen Elizabeth National Park ga je op zoek naar leeuwen die in bomen klimmen. Ben jij de eerste om de troep leeuwen te spotten? Lunch. Vanmiddag staat een boottocht op Lake Edward op je programma: je gaat nijlpaarden en olifanten spotten! 

Standard Hotel:  Bush Lodge
Categorie:
Superior Hotel:  Bush Lodge
Categorie:

Dag 8 - Queen Elizabeth National Park North > Fort Portal (B-L-D)

Bij dageraad trek je richting Fort Portal. Daar maak je een prachtige natuurwandeling richting één van de katermeren. Verwacht je aan adembenemende uitzichten en lokale kinderen die je lachend vergezellen. Wie wil neemt een duik in het meer. Je avondmaal is voorzien in Fort Portal.

Standard Hotel:  Rwenzori View
Categorie:
Superior Hotel:  Rwenzori View
Categorie:

Dag 9 - Fort Portal > Kampala (B-D)

Na een heerlijk ontbijt volgt jullie terugrit (reken op 5 uur) naar Kampala waar je geniet je van een heerlijke diner aan Lake Victoria. 

Standard Hotel:  Banana Village
Categorie:
Superior Hotel:  Kaazi Beach Resort
Categorie:

Dag 10 - Kampala

Je bezoekt de lokale markt van Kampala en wie dat wenst neemt ook een kijkje in het nationale museum. Dan reis je naar Entebbe waar je terugvlucht het laatste reisverhaal breidt aan deze mooie kennismaking met Oeganda. 


 

Dag 11 - Brussel

Je landt in Brussel.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat nog minstens 6 maanden geldig is na je terugreis. Je visum dien je aan te schaffen online via de webpagina https://visas.immigration.go.ug/.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts. 

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Vaccinatie gele koorts is verplicht en je zal bij aankomt aan de grenscontrole verzocht worden het bewijs van je vaccinatie te tonen (het gele boekje of  je vaccinatiepaspoort). Malariaprofylaxe en bescherming tegen Hepatitis A en DTP is sterk aanbevolen. De meest up-to-date en volledige informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

+2u (winter)  +1u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Oegandeze shilling (UGX); 1 EUR  = 4,255.5 UGX  *  10000 UGX = 2.35 EUR (12/12/2017)

Betalingswijze

Breng cash dollars ( kleine biljetten) mee. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. In de luchthavens en in de grote steden zijn ATM’s.

Fooien

Het geven van fooien is gebruikelijk. In een restaurant geef je best een fooi van 10%, in de lodges 5 USD per dag, een portier maak je blij met 1 USD, ben je tevreden over je safarigids/chauffeur dan is 2 USD per dag een mooi richtbedrag.

Klimaat

Oeganda heeft een perfect klimaat heel het jaar door.  Het regenszeizoen duurt van maart tot mei met pieken in April (soms maakt dit wegen onberijdbaar en het pad naar de gorilla's slipperig en van augustus tot November met pieken in November. Let wel regenseizoen betekent niet dat het hele dagen door regent. Vaak betreft het een immense plensbui en daarna opnieuw zon en aangename temperaturen.
Het droog seizoen valt in january en februari, juni en juli.

Gemiddelde temperaturen in  Oeganda (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Entebbe 27 27 27 26 26 25 25 25 26 26 26 26
Kampala 27 27 27 26 26 25 25 25 26 26 26 26
Queen Elisabeth NP 30 30 30 29 29 29 29 29 30 29 28 28

 

Wat is inbegrepen?

 • Je vluchten h/t met Brussels Airlines en de luchthaventaksen
 • 9 overnachtigen in de vermelde lodges inclusief ontbijt
 • 1 nacht aan boord van het vliegtuig tijdens je terugvlucht naar Brussel
 • Vermelde transfers in privéminibus met pop-up dak (upgrade naar privéjeep mits toeslag)
 • Inkomgelden van de bezochte parken
 • Vermelde game drives, trekkings en activiteiten
 • Maaltijden volgens programma (B= Breakfast, L = lunch, D= Dinner)
 • Je Gorilla Tracking Permit (twv $ 600/pp)

Niet inbegrepen

Je eVisum voor toegang tot Oeganda, optionele excursies, eventuele fooien en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

Kinderen vanaf 15 jaar zijn toegelaten tijdens de gorilla trekking.

De trekking op zoek naar de berggorilla's heeft een avontuurlijk karakter. Aangezien de dieren vrij in de natuur ronddwalen kan het spotten afwisselend een uur tot een halve dag bedragen. Een goede fysieke conditie, wat uithoudingsvermogen en aangepast schoeisel zijn dus essentieel. Het terrein kan moeilijk en glad zijn afhankelijk van het weer. De inspanningsgraad varieërt van gemiddeld tot hoog. Houd hier zeker rekening mee.

Voor een kleine meerprijs van €327/pp op basis van 2 personen reis je langsheen het hele traject in een pop-up jeep die je niet alleen meer beenruimte biedt maar ook meer comfort.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!