+32 (0)2 550 01 00
 • Johannesburg
 • Hoedspruit
 • Hazyview
 • Lobamba (Swaziland)
 • Bonamanzi (Hluhluwe Umfolozi NP)
 • Salt Rock
 • Underberg
 • Johannesburg

Zowat 10% van 's werelds bloeiende soorten worden in het wild aangetroffen in Zuid-Afrika en de vele nationale parken en hun rangers zetten een grootschalige pogingen in om een veilige toekomst voor alle dieren te waarborgen en hen te beschermen tegen stropers. Gedurende 12 dagen rijd je door het pittoreske noordoosten van Zuid-Afrika, door Swaziland en Lesotho en zie je de diverse landschappen die Afrika zo kenmerken: droge savanne en grassen met doornbomen, glooiende groene heuvels en kronkelende bergpassen met eindeloze keer bekeken. Vanzelfsprekend zijn het wereldberoemde Kruger National Park, de Panorama-route en het Hluhluwe Umfolozi National Park, de Sani-pas en de Blyde River Canyon onderdeel van je reisschema. Een echte droomroute.

Individueel

Dag 1 - Johannesburg

Je komt aan in Johannesburg en hebt, afhankelijk van het tijdstip van aankomst, tijd om de stad te verkennen, mogelijkheden genoeg. Kijk snel naar de tab 'excursies'.

Standard Hotel:  Lucky Bean Guesthouse
Categorie:

Dag 2 - 3 - Johannesburg > Hoedspruit (480km/6u)

Vandaag vertrek je voor een mooie rit naar de Wild Rivers Nature reserve in de omgeving van het Kruger Nationaal Park. Je eindbestemming is het Rukiya Safari Camp waar je 2 nachten in een River View tent verblijft. Tijdens je verblijf worden dagelijks inbegrepen safari’s en bush walks georganiseerd. Zoek de Big Five, ontdek dieren en geniet van het leven on the wild side.

Standard Hotel:  Rukiya Safari Camp (FB incl ACTs)
Categorie:

Dag 4 - Hoedspruit > Hazyview (117km/2u20)

Je rijdt langs de beroemde Panoramaroute naar Hazyview en bezoekt onderweg de Blyde Rivier Canyon met zijn rondavels, Bourke’s Luck potholes en God’s Window.

Standard Hotel:  Aha Casa Do Sol & Resort (DBB)
Categorie:

Dag 5 - Hazyview > Lobamba (Swaziland 260km/3u15)

Je reis gaat verder naar een ander land! Wil je in de ochtends nog een safari in het Krugerpark meepikken, let dan op de sluitingstijden van de grenspost om Swaziland binnen te rijden. In het land dat ongeveer zo groot is als Wallonië, ontdek je een gevarieerd, heuvelachtig landschap, een bruisende Afrikaanse cultuur en kleurrijke markten.

Standard Hotel:  Mlilwane Wildlife Sanctuary (BB)
Categorie:

Dag 6 - Lobamba > Bonamanzi (Hluhluwe - 269km/3u30)

Swaziland is zo klein dat je zo weer aan de grens met Zuid-Afrika staat. Je reist naar het Hluhluwe Umfolozi Park. In het Bonamanzi Lalapanzi Camp is een safari inberepen. Je kan daarom best op tijd aankomen.

Standard Hotel:  Bonamanzi Lalapanzi Camp (HB incl ACTy)
Categorie:

Dag 7 - Bonamanzi > Salt Rock (190km/2u)

Vanuit Hluhluwe Umfolozi Park rijd je richting Durban. Onderweg kan je wat tijd uittrekken voor een cruise op Lake St Lucia, een World Heritage Site (neem een kijkje bij de excursies!). De weg van St Lucia naar Durban knuffels de kustlijn en passeert vele suikerrietvelden; het product waar Kwazulu Natal zo om bekend staat. Na je hotel check-in kan je rustig kuieren op de Durban promenade met zijn leuke stalletjes en restaurants; ga voor een duik in het warme water van de Indische Oceaan; Bezoek Ushaka Marine World of geniet van een echte Indiase curry, Durban's specialiteit.

Standard Hotel:  Petite Provence (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 8 & 9 - Salt Rock > Underberg (275km/3u40)

Via Durban bereik je Underberg in het zuidelijke gedeelte van de Drakensbergen. Morgen, op dag 9, reis je naar de befaamde Sani Pass (geen lunch voorzien) als dagexcursie.

Standard Hotel:  Premier Hotel Sani Pass (BB)
Categorie:

Dag 10 & 11 - Underberg > Bergville (320km/4u10)

Bergville is het ideale startpunt voor trekkings naar de noordelijke Drakensbergen en biedt heerlijke zichten over het ontzagwekkend en kleurrijk Amphitheatre. Je hotel organiseert iedere dag één wandeling, inbegrepen in je verblijf. Een extra dag ter plaaste laat je toe deel te nemen aan de activiteiten gepland volgens programma van je lodge. Wie zin heeft kan er ook op eigen initiatief op uit trekken om de Battlefields Road te verkennen.

Standard Hotel:  The Cavern Resort & Spa (FB incl ACTs)
Categorie:

Dag 12 - Bergville > Terugvlucht

Je terugrit naar Johannesburg via de autoweg N3 duurt ongeveer 3,5 uur. Vandaag loopt je dag aan dagprogramma ten einde. Tijd voor je vlucht terug of waarom niet, een uitstap naar Victoria Falls?

Johannesburg Soweto per fiets

 2 uur

Begeleid door een inwoner van Soweto ontdek je de township. Onderweg rijd je langs het huis van Nelson mandela, het Hector Pieterson Memorial en sie je de twee Orlando torens. Geen sportievere manier om Zuid-Afrika’s meest beroemde township te verkennen. Lunch, fiets en toebehoren inclusief.

 In groep
Ontdek nu

St Lucia Hippo & Krokodillensafari

 1/2 dag

Je gaat 2 u. lang op cruise in de St Lucia monding en lagune en overkijkt het uitgebreid moerasgebied dat de thuisbasis vormt van de hoogste beboste duinen ter wereld, een mangrove en palmveld. Deze diversiteit aan landschappen zorgt voor een rijke vegetatie en is een paradijs voor wilde dieren : neushoorns, schubdieren, duikers, zeeschildpadden, pelikanen, sternen, roze flamingo's, krokodillen, nijlpaarden, ...

 In groep
Ontdek nu

Hotel & maaltijden

De keuken van Zuid-Afrika wordt gekenmerkt door het grote aantal invloeden van Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen. Enerzijds gaat de Zuid-Afrikaanse keuken terug op de kookkunsten van de inheemse volkeren van Zuid-Afrika zoals de Khoisan, de Xhosa, Zoeloes en de Sotho. Anderzijds hebben de verschillende keukens van de kolonisten en immigranten, maar ook van de slaven en bedienden, een grote invloed gehad op de Zuid-Afrikaanse keuken. De Zuid-Afrikanen staan bekend om hun voorliefde voor de barbecue (braai in het Afrikaans). Vlees neemt een prominente positie in in de Zuid-Afrikaanse keuken.

Typisch Zuid-Afrikaanse gerechten en voedingsmiddelen zijn biltong, melktert, rooibosthee en verschillende soorten stoofpotjes(potjies in het Afrikaans).

Zuid-Afrika is bovendien een belangrijk wijnproducerend land. De wijnbouw kent er sinds het einde van de apartheid een heel grote bloei.

(Wikipedia)


Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina’s, dat geldig is tot 30 dagen na terugreis uit Zuid-Afrika. Reizen minderjarigen alleen naar of via Zuid-Afrika, dan moet je is er wel extra documentatie nodig. Kijk hiervoor op de website van Home Affairs in Zuid-AfrikaDeze maatregelen zijn ook van toepassing tijdens transit.
 • Reis je verder naar Namibië, Zimbabwe of reis je door Swaziland of Botswana, dan moet je paspoort minimaal 6 maanden na terugkeer geldig zijn. In Zimbabwe en Swaziland heb je een visum nodig. In Zimbabwe is het visum betalend ($30, single entry - 15/08/2017 - onder voorbehoud); in Swaziland is het gratis verkrijgbaar voor Belgen.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je een van deze Zuidelijk Afrikaanse landen ontdekken in groep; met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen voor Zuid-Afrika. Malariaprofylaxe wordt aangeraden in Mpumalanga, Limpopo, Kwazulu-Natal, in Zimbabwe,in Botswana, aan de Victoria Falls en in Swaziland. De meest recent aangepaste informatie vind je op http://www.itg.be

In sommige gebieden van de Limpopo provincie werden gevallen van malaria genoteerd. Reizigers die naar Vaalwater reizen (Kololo Game Reserve) in het kader van de Selfdrive "Limpopo", nemen best de volgende voorzorgsmaatregelen: een goede DEET spray, lange broek + t-shirt ’s, vooral 's avonds. Het is aangeraden om malariatabletten in te nemen. Informeer je bij je huisarts. Het probleem is beperkt tot de streek rond Vaalwater.

Tijdzone

Geen tijdsverschil (zomer), + 1u (winter)

Valuta

Munteenheid

Zuid-Afrikaanse Rand; 1 EUR = 16 ZAR of 100 ZAR = 6.22 EUR (01/01/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen in Zuid-Afrika is met de kredietkaart. Die is ook verplicht voor de huurwagen. 

Aan de Victoria Falls (Zimbabwe) kan je enkel cash betalen, in dit geval met de Zuid-Afrikaanse Rand of de Amerikaanse Dollar. In Namibië en Swaziland kan je ook betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand.  Je krijgt het verschil terug in lokale munt. In Botswana worden Amerikaanse dollars en Euro’s aanvaard. Je krijgt het verschil terug in Pula (BWP, de lokale munt). 

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Cape Town 21 21 20 17 15 13 12 13 14 16 18 20
Johannesburg 20 20 18 16 13 10 11 13 16 17 18 19
Kruger NP 26 26 25 22 18 15 15 17 21 22 24 25
Victoria Falls 23 23 23 22 18 16 16 18 23 26 25 24
Botswana (Gaborone) 26 25 24 21 17 14 14 17 21 24 25 25
Namibia (Windhoek) 28 27 26 25 22 20 20 22 26 27 29 30

 

 

Wat is inbegrepen?

 • 11 nachten in de vermelde hotels, lodges en in een luxe tent in the Rukiya Safari Camp of evenwaardig
 • Alle aangeduide maaltijden
 • Rukiya Safari Camp Hoedspruit: safari’s & bush walks.
 • Lalapanzi Bonamanzi : één activiteit volgens programma
 • The Cavern Bergville: één wandeling per dag

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht h/t, je huurwagen, facultatieve excursies, drank en fooien.

Moet je weten

De codes gedecodeerd: BB: Bed & Breakfast - DBB: Diner, Bed & Breakfast - FB: Full Board , HB: Half Board
ACTy staat voor 1 activiteit, ACTs: staat voor 2 of meer activiteiten.
 
Je kan deze selfdrive combineren met o.a. een verblijf in Kaapstad of een uitbreiding naar de Victoria Falls.

Standard Prijs per persoon


TRZA0047


Luxe Prijs per persoon


TRZA0047


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!