+32 (0)70 23 33 13
 • Johannesburg
 • Hoedspruit
 • Hazyview
 • Lobamba (Swaziland)
 • Bonamanzi (Hluhluwe)
 • Salt Rock
 • Plettenberg Bay
 • Outshoorn
 • Stellenbosch
 • Cape Town

Je bent nieuwsgierig om uit te zoek wat er allemaal te beleven valt in Zuid-Afrika? Dan is deze reis iets voor jou! Je vertrekt vanuit Johannesburg en reist via de Panoramaroute naar het Krugerpark, door Swaziland en de Kleine Karoo richting Kaapstad, Cape Town. Een fantastische reis.

Individueel

Dag 1 - Johannesburg

Je landt in Johannesburg, OR Tambo. Je pikt je huurwagen meteen op de luchthaven op of overweegt om deze morgen te laten afleveren aan je hotel. Ben je er 's morgens al dan kan je de stad verkennen.

Standard Hotel:  Ginnegaap Guest House (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  The Peech Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - 3 - Johannesburg > Hoedspruit (480km/6u)

Vandaag vertrek je voor een mooie rit naar de Wild Rivers Nature reserve in de omgeving van het Kruger Nationaal Park. Je eindbestemming is het Rukiya Safari Camp waar je 2 nachten in een River View tent verblijft. Je mag dagelijks inbegrepen safari’s en georganiseerde bush walks verwachten. Zoek de Big Five, ontdek dieren en geniet van het leven on the wild side.

Standard Hotel:  Rukiya Safari Camp (FULL BOARD n ACTIVITIES)
Categorie:
Hotel:  Chacma Bush Camp (Full board)
Categorie:

Dag 4 - Hoedspruit > Hazyview (117km/2u20))

Je rijdt langs de beroemde Panoramaroute naar Hazyview en bezoekt onderweg de Blyde Rivier Canyon met zijn rondavels, Bourke’s Luck potholes en God’s Window.

Standard Hotel:  Aha Casa Do Sol & Resort (DBB)
Categorie:
Hotel:  Hippo Hollow (Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Hazyview > Lobamba (Swaziland 260km/3u15)

Je reis gaat verder naar een ander land! Wil je in de ochtend nog een safari in het Krugerpark meepikken, let dan op de sluitingstijden van de grenspost om Swaziland binnen te rijden. In het land dat ongeveer zo groot is als Wallonië, ontdek je een gevarieerd, heuvelachtig landschap, een bruisende Afrikaanse cultuur en kleurrijke markten.

Standard Hotel:  Millwane Wildlife Sanctuary (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Foresters Arms (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Lobamba > Bonamanzi (Hluhluwe - 269km/3u30)

Swaziland is zo klein dat je zo weer aan de grens met Zuid-Afrika staat. Je reist naar het Hluhluwe Umfolozi Park. In het Bonamanzi Lalapanzi Camp is een safari inberepen. Je kan daarom best op tijd aankomen.

Standard Hotel:  Bonamanzi Lalapanzi Camp (Half board)
Categorie:
Standard Hotel:  Leopard Mountain (Full board)
Categorie:

Dag 7 - Bonamanzi > Salt Rock (190 km/2u)

Vanuit Hluhluwe Umfolozi Park rijd je richting Durban. Onderweg kan je wat tijd uittrekken voor een cruise op Lake St Lucia, een World Heritage Site (neem een kijkje bij de excursies!). De weg van St Lucia naar Durban knuffels de kustlijn en passeert vele suikerrietvelden; het product waar Kwazulu Natal zo om bekend staat. Na je hotel check-in kan je rustig kuieren op de Durban promenade met zijn leuke stalletjes en restaurants; ga voor een duik in het warme water van de Indische Oceaan; Bezoek Ushaka Marine World of geniet van een echte Indiase curry, Durban's specialiteit.

Standard Hotel:  Petite Provence (Continental Breakfast)
Categorie:
Standard Hotel:  The Benjamin (Breakfast)
Categorie:

Dag 8 - 9 - Salt Rock > Plettenberg Bay (vlucht + 234km/2h30)

Op dag 8 stap je aan boord van je binnenlandse vlucht (niet inbegrepen) naar Port Elizabeth en ben je zo in Plett. In dit gezellig dorp heerst een aangenaam vakantiegevoel. Onderweg kan je een mooie wandeling maken in het Tsitsikamma National Park, aan de oever van de Indische Oceaan. 

Op dag 9 verken de de streek om en rond Plettenberg Bay op eigen houtje, De stranden hier zijn bij de mooiste van het land en je kan kiezen uit hele waaier outdoor activiteiten.

Standard Hotel:  Whalesong Hotel & Spa (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Emily Moon River Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - Plettenberg Bay > Oudtshoorn (151km/2u)

Onderweg naar je volgende etappe, moet je zeker halt houden in Knysna, de hoofdstad van de Tuinroute. Je kan hier heerlijke oesters proeven en waarom niet het Featherbed Nature reserve ontdekken? 

Je pad leid je door de Klein Karoo en over de prachtige Outeniqua Pass naar de struisvogelhoofdstad van de wereld, Oudtshoorn. Hier draait alles rond de struisvogelboerderijen en producten gemaakt van elk onderdeel van de vogel: veren, scheenbeen, vlees en eieren, vel. De Cango grotten in de buurt zijn zeker de moeite waard.

Standard Hotel:  De Denne Guesthouse (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  De Zeekoe (Breakfast)
Categorie:

Dag 11 & 12 - Oudtshoorn > Stellenbosch (391km/4u30)

Een gouden Tip? Kruip vroeg uit de veren en ga op zoek naar stokstaartjes. Vandaag stapelen de superlatieven zich op: je rijdt langs één van de mooiste routes van Zuid-Afrika; de emblematische Route 62. Tussen Oudtshoorn en Montagu baant ze zich een weg tussen de bergen om uiteindelijk uit te monden in een vallei. Deze verbluffend mooie rit  voert je tot in het hart van de wijnstreek en in het bijzonder Stellenbosch. 

In de 17de eeuw haalden de Nederlandse kolonisten Franse Hugenoten naar de Kaap om hen te helpen met de wijnbouw. Gastronomie en de wereldberoemde wijnen staan hier centraal. Bezoek enkele van de meer dan 120 wijnboerderijen en geniet van de prachtige landschappen.

Standard Hotel:  Brenaissance Wine & Stud (Breakfast)
Categorie:
Standard Hotel:  Majeka House (Breakfast)
Categorie:

Dag 13 - Stellenbosch > Kaapstad (50km-1u)

Een luttele 50 km scheiden je van het einddoel van deze reis, Kaapstad. Bij het binnenrijden van de stad kan je er niet naast kijken: dit is de stad van de iconische Tafelberg. Beklim de berg of stap aan boord van de roterende kabelbaan en verken de stad op eigen tempo.

Hotel:  Nine Flower Guesthouse (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Molo Lolo Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 15 - Kaapstad (Cape Town)

Afhankelijk van het uur van je vlucht heb je nog even tijd om te genieten van Kaapstad. De gelukkigen verlengen met een extra paar dagen hotel in Kaapstad.

Johannesburg Soweto per fiets

 2 uur

Begeleid door een inwoner van Soweto ontdek je de township. Onderweg rijd je langs het huis van Nelson mandela, het Hector Pieterson Memorial en sie je de twee Orlando torens. Geen sportievere manier om Zuid-Afrika’s meest beroemde township te verkennen. Lunch, fiets en toebehoren inclusief.

 In groep
Ontdek nu

Soweto met Tuk Tuk

 2 uur
Ken jij een meer originele manier om Soweto te ontdekken dan aan boord van een tuk-tuk? Begeleid door een inwoner van Soweto ontdek je de township en rijd je langs het huis van Nelson Mandela, het Hector Pieterson Memorial en sie je de twee Orlando torens. Snel, leuk en efficient. Lunch inclusief.
 
 Individueel
Ontdek nu

Hoedspruit Ballonvaart

 1 uur

Voor zonsopgang met koffie zie je hoe de achtst verdiepingen hoge ballon vorm krijgt en zich voorbereid op de vlucht. Je ervaart de magie van lichter-dan-lucht vliegen aan de voet van de Drakensberg, de schilderachtige Blyde rivier, over landbouwgrond, privéreservaten en natuurparken. Naarmate de zon klimt, stijgen je fotokansen: landscahppen, vegetatie en soms wild. Helaas kan wildlife spotten niet worden gegarandeerd; dieren zijn nu eenaam constant in beweging.

 In groep

Kruger Ochtendsafari '4x4'

 6 à 7 uur

In een 4x4 jeep met ranger trek je erop uit langs het uitstekende netwerk van geasfalteerde en onverharde wegen en ga je begeleid op zoek gaan naar de beroemde 'Big Five' en de grote verscheidenheid van diersoorten groot en klein waar Kruger is zo bekend voor staat. Park fees zijn niet inbegrepen.

 In groep
Ontdek nu

Kruger dagsafari '4x4'

 1 dag

Je start vroeg want vandaag wordt je gave getest om dieren te spotten tijdens een volledige dagsafari langs de 4x4 paden van het Kruger National Park dat behoort tot de beroemdste wildparken ter wereld. Onderweg geniet je van fantastische vergezichten over het laagveld. Je lunch is wel inbegrepen , je parkk fees niet.

 In groep
Ontdek nu

St Lucia Hippo & Krokodillensafari

 1/2 dag

Je gaat 2 u. lang op cruise in de St Lucia monding en lagune en overkijkt het uitgebreid moerasgebied dat de thuisbasis vormt van de hoogste beboste duinen ter wereld, een mangrove en palmveld. Deze diversiteit aan landschappen zorgt voor een rijke vegetatie en is een paradijs voor wilde dieren : neushoorns, schubdieren, duikers, zeeschildpadden, pelikanen, sternen, roze flamingo's, krokodillen, nijlpaarden, ...

 In groep
Ontdek nu

Meerkat experience @ Zeekoe

 

Luister 's ochtends naar talloze interessante feiten over de schattige meerkatgezinnen in het gebied rond Oudtshoorn in afwachting dat de stokstaartjes hun kleine hoofden uit hun hol steken. Koffie en dekens zijn voorzien.

 Individueel

Knysna Featherbed cruise

 3 of 4 uur

Per ferry vaar je door de baai van Knysna naar het natuurreservaat Featherbed. Daar stap je over op een 4x4 vrachtwagen die je dieper het reservaat in brengt, een gids
vertelt je alles over de fauna en flora van dit gebied. Boven aangekomen trek je te voet verder naar de natuurlijk gevormde grotten aan zee. Zonder lunch.

 In groep
Ontdek nu

Gansbaai Kooiduiken met de witte haai

 1/2 dag

Stap in de voetsporen van menig Hollywoodster. Hoe vaak krijg je immers de kans om oog in oog te staan met één van de mooiste en gevaarlijkste dieren ter wereld? In Zuid-Afrika sta je oog in oog met de Witte Haai. 

 • Min. 5 personen voor het uitvaren
 • Inbegrepen: ontbijt, duikmateriaal, soep en brood bij terugkeer aan land
 • Geen transfer voorzien
 • Transfer vanuit Kaapstad h/t is boekbaar mits toeslag. (Kaapstad - Gansbaai : 162 km one way)
 • Afhankelijk van weer en golfslag. Volledige terugbetaling bij niet-vertrek.
 In groep
Ontdek nu

Hermanus walviscruise

 12 min.

Vanuit de wereldbekende walvissenhoofdstad van Zuid-Afrika's West-kaap, Hermanus, stap je aan boord van een catamaran voor een onvergetelijke walviscruise. 2 uur lang breng je op het water door in het gezelschap van deze heerlijke maritieme reuzen. Kindkorting (5-14 jaar).

 In groep
Ontdek nu

Kaapstad's Robbeneiland

 3 uur

Vanuit Kaapstad's Waterfront stap je aan boord van de ferry die je naar Robbeneiland brengt. Dit is het beruchte gevangeniseiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. Je wordt rondgeleid door ex-gevangenen die vertellen over hun verleden op het eiland. Je verkent het eiland met de bus.Kindkorting (5-14 jaar).


 
 In groep
Ontdek nu

Kaapstad helikoptervlucht

 12 min.

Ontdek Kaapstad vanuit de lucht. Je tocht speelt zich af tussen twee oceanen en over magische bergketens. Uitzichten dus die je niet snel zal vergeten. ER is ook een vlucht van 20 minuten mogelijk, met toeslag natuurlijk.

 In groep
Ontdek nu

Hotel & maaltijden

De keuken van Zuid-Afrika wordt gekenmerkt door het grote aantal invloeden van Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen. Enerzijds gaat de Zuid-Afrikaanse keuken terug op de kookkunsten van de inheemse volkeren van Zuid-Afrika zoals de Khoisan, de Xhosa, Zoeloes en de Sotho. Anderzijds hebben de verschillende keukens van de kolonisten en immigranten, maar ook van de slaven en bedienden, een grote invloed gehad op de Zuid-Afrikaanse keuken. De Zuid-Afrikanen staan bekend om hun voorliefde voor de barbecue (braai in het Afrikaans). Vlees neemt een prominente positie in in de Zuid-Afrikaanse keuken.

Typisch Zuid-Afrikaanse gerechten en voedingsmiddelen zijn biltong, melktert, rooibosthee en verschillende soorten stoofpotjes(potjies in het Afrikaans).

Zuid-Afrika is bovendien een belangrijk wijnproducerend land. De wijnbouw kent er sinds het einde van de apartheid een heel grote bloei.

(Wikipedia)


Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina’s, dat geldig is tot 30 dagen na terugreis uit Zuid-Afrika. Reizen minderjarigen alleen naar of via Zuid-Afrika, dan moet je is er wel extra documentatie nodig. Kijk hiervoor op de website van Home Affairs in Zuid-AfrikaDeze maatregelen zijn ook van toepassing tijdens transit.
 • Reis je verder naar Namibië, Zimbabwe of reis je door Swaziland of Botswana, dan moet je paspoort minimaal 6 maanden na terugkeer geldig zijn. In Zimbabwe en Swaziland heb je een visum nodig. In Zimbabwe is het visum betalend ($30, single entry - 15/08/2017 - onder voorbehoud); in Swaziland is het gratis verkrijgbaar voor Belgen.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je een van deze Zuidelijk Afrikaanse landen ontdekken in groep; met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen voor Zuid-Afrika. Malariaprofylaxe wordt aangeraden in Mpumalanga, Limpopo, Kwazulu-Natal, in Zimbabwe,in Botswana, aan de Victoria Falls en in Swaziland. De meest recent aangepaste informatie vind je op http://www.itg.be

In sommige gebieden van de Limpopo provincie werden gevallen van malaria genoteerd. Reizigers die naar Vaalwater reizen (Kololo Game Reserve) in het kader van de Selfdrive "Limpopo", nemen best de volgende voorzorgsmaatregelen: een goede DEET spray, lange broek + t-shirt ’s, vooral 's avonds. Het is aangeraden om malariatabletten in te nemen. Informeer je bij je huisarts. Het probleem is beperkt tot de streek rond Vaalwater.

Tijdzone

Geen tijdsverschil (zomer), + 1u (winter)

Valuta

Munteenheid

Zuid-Afrikaanse Rand; 1 EUR = 16 ZAR of 100 ZAR = 6.22 EUR (01/01/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen in Zuid-Afrika is met de kredietkaart. Die is ook verplicht voor de huurwagen. 

Aan de Victoria Falls (Zimbabwe) kan je enkel cash betalen, in dit geval met de Zuid-Afrikaanse Rand of de Amerikaanse Dollar. In Namibië en Swaziland kan je ook betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand.  Je krijgt het verschil terug in lokale munt. In Botswana worden Amerikaanse dollars en Euro’s aanvaard. Je krijgt het verschil terug in Pula (BWP, de lokale munt). 

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Cape Town 21 21 20 17 15 13 12 13 14 16 18 20
Johannesburg 20 20 18 16 13 10 11 13 16 17 18 19
Kruger NP 26 26 25 22 18 15 15 17 21 22 24 25
Victoria Falls 23 23 23 22 18 16 16 18 23 26 25 24
Botswana (Gaborone) 26 25 24 21 17 14 14 17 21 24 25 25
Namibia (Windhoek) 28 27 26 25 22 20 20 22 26 27 29 30

 

 

Wat is inbegrepen?

 • 14 nachten in de vermelde hotels of equivalent
 • Alle aangeduide maaltijden
 • Rukiya Safari Camp Hoedspruit: safari’s en bush walks
 • Lalapanzi Bonamanzi : één activiteit volgens programma

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht h/t , je binnenlandse vlucht Durban - Port Elisabeth, je huurwagen, facultatieve excursies en eventuele fooien.


Moet je weten

Vermelde hotels zijn onder voorbehoud en kunnen worden vervangen door andere, gelijkwaardige hotels.

Je kan deze selfdrive combineren met o.a. een verblijf en facultatieve uitstappen in Kaapstad of een uitbreiding naar de Victoria Falls.

Standard Prijs per persoon


TRZA0035


Luxe Prijs per persoon


TRZA0035


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!