+32 (0)70 23 33 13
 • Johannesburg
 • Vaalwater
 • Louis Trichard
 • Hoedspruit
 • Hazyview
 • Lobamba (Swaziland)
 • Hluhluwe Umfolozi Park
 • Nomvunya (Maputaland)
 • Bonamanzi (Hluhluwe)
 • Salt Rock
 • Plettenberg Bay
 • Oudtshoorn
 • Stellenbosch
 • Cape Town

De ultieme reis door Zuid-Afrika vind je hier. Je kan niet kiezen tussen al het fraais dat dit land te bieden heeft? Waarom zou je. Laat je gaan en volg deze unieke route die je langs 13 etappes een even volledige als verscheidene kijk geeft op deze fascinerende bestemming.

Individueel

Dag 1 - Johannesburg

Je landt in Johannesburg, OR Tambo. Je pikt je huurwagen meteen op de luchthaven op of overweegt om deze morgen te laten afleveren aan je hotel. Ben je er 's morgens al dan kan je de stad verkennen.

Standard Hotel:  Ginnegaap Guest House (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  The Peech Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 & 3 - Johannesburg > Vaalwater (205km/2u)

Vandaag reis je naar Vaalwater in het hartje van het UNESCO biosfeerreservaat van  Waterberg dat zijn naam dankt aan de zandstenenbergen die het vocht dat ze opnemen, dienen als waterreservoir voor grondwater. Reeds 2000 jaar geleden maakten de San, de eerste bewoners van dit gebied, hier gebruik van. In de bergen kan je nog veel rotstekeningen vinden uit die tijd. Je lodge geeft toegang tot het dierenreservaat van Welgevonden. Je kan de dieren spotten tijdens een van de door de lodge georganiseerde safari’s per 4x4, mountainbike, te paard of zelfs te voet en altijd onder begeleiding van ervaren rangers. Sommige dieren dagen zelfs op voor je terras!
Je kan er maar niet genoeg van krijgen en daarom ga je ook morgen op dag 3, de hele dag dieren observeren. Tussen de verschillende activiteiten op zoek naar de Big Five kan je genieten van de heerlijke keuken of een verfrissende duik in het zwembad nemen. 


 
Standard Hotel:  Kololo Game Reserve (Half board)
Categorie:
Hotel:  Ekuthuleni Lodge (Full board)
Categorie:

Dag 4 & 5 - Vaalwater > Louis Trichard ((369km/4u10)

Vandaag trek je verder naar het noorden, bijna tot aan de grens met Botswana en Zimbabwe. Ontdek hier de levenswijze van de Venda, Tsonga en de noordelijke Sotho stammen in het noorden van Limpopo. Je lodge organiseert talrijke activiteiten zoals begeleide bezoeken aan typische dorpjes, creatieve workshops en ethnische voorstellingen. Je kan ook een prachtige wandeling maken en vogels spotten. Redenen genoeg om hier twee nachten te verblijven.

Standard Hotel:  Madi A Thavha Mountain Lodge (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Madi A Thavha Mountain Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 6 & 7 - Louis Trichard > Hoedspruit (255km/3u)

Vandaag vertrek je voor een mooie rit naar de Wild Rivers Nature reserve in de omgeving van het Kruger Nationaal Park. Je eindbestemming is het Rukiya Safari Camp waar je 2 nachten in een River View tent verblijft. Je mag dagelijks inbegrepen safari’s en georganiseerde bush walks verwachten. Zoek de Big Five, ontdek dieren en geniet van het leven on the wild side.

Standard Hotel:  Rukiya Safari Camp (FULL BOARD n ACTIVITIES)
Categorie:
Hotel:  Chacma Bush Camp (Full board)
Categorie:

Dag 8 - Hoedspruit > Hazyview (117km/2u20)

Je rijdt langs de beroemde Panoramaroute naar Hazyview en bezoekt onderweg de Blyde Rivier Canyon met zijn rondavels, Bourke’s Luck potholes en God’s Window.

Standard Hotel:  Gecko Lodge (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Hippo Hollow (Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Hazyview > Lobamba (Swaziland 260km/3u15)

Je reis gaat verder naar een ander land! Wil je in de ochtends nog een safari in het Krugerpark meepikken, let dan op de sluitingstijden van de grenspost om Swaziland binnen te rijden. In het land dat ongeveer zo groot is als Wallonië, ontdek je een gevarieerd, heuvelachtig landschap, een bruisende Afrikaanse cultuur en kleurrijke markten.

Standard Hotel:  Millwane Wildlife Sanctuary (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Foresters Arms (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 10 & 11 - Lobamba > Nomvunya (Maputaland: 265km/4u30)

Swaziland is zo klein dat je zo weer aan de grens met Zuid-Afrika staat. Tenzij je met een 4x4 rijdt, word je op vaste tijdstippen opgepikt aan de Cashewnut factory. Je transfer brengt je naar het kamp waar je het programma van je verblijf ontvangt en je intrek neemt in je luxueuze tent. 

Morgen omvatten de inbegrepen activiteiten snorkelen in Lala Neck, een uistap naar het Sibayameer en begeleide strand- en boswandelingen. Daarnaast kan je genieten van het zwembad in je kamp of van het prachtige strand op 20 minuutjes wandelafstand. Je kan ook vogels spotten of vissen.

Standard Hotel:  Kosi Forest Lodge (FULL BOARD n ACTIVITIES)
Categorie:
Hotel:  Rocktail Beach Camp (Full board)
Categorie:

Dag 12 - Nomvunya - Bonamanzi (Hluhluwe: 140km/2u15)

Na je verblijf temidden van de natuur moet je terug naar de bewoonde wereld. Je rijdt via Hluhluwe naar je volgende etappe.

Standard Hotel:  Bonamanzi Lalapanzi Camp (Half board)
Categorie:
Hotel:  Leopard Mountain (Full board)
Categorie:

Dag 13 - Bonamanzi > Salt Rock (190km/2u)

Vanuit Hluhluwe Umfolozi Park rijd je richting Durban. Onderweg kan je wat tijd uittrekken voor een cruise op Lake St Lucia, een World Heritage Site (neem een kijkje bij de excursies!). De weg van St Lucia naar Durban knuffels de kustlijn en passeert vele suikerrietvelden; het product waar Kwazulu Natal zo om bekend staat. Na je hotel check-in kan je rustig kuieren op de Durban promenade met zijn leuke stalletjes en restaurants; ga voor een duik in het warme water van de Indische Oceaan; Bezoek Ushaka Marine World of geniet van een echte Indiase curry, Durban's specialiteit.

Standard Hotel:  Petite Provence (Continental Breakfast)
Categorie:
Hotel:  The Benjamin (Breakfast)
Categorie:

Dag 14 & 15 - Salt Rock > Plettenberg Bay (vlucht + 234km/2u30)

Op dag 8 stap je aan boord van je binnenlandse vlucht (niet inbegrepen) naar Port Elizabeth en ben je zo in Plett. In dit gezellig dorp heerst een aangenaam vakantiegevoel. Onderweg kan je een mooie wandeling maken in het Tsitsikamma National Park, aan de oever van de Indische Oceaan. 

Op dag 9 verken de de streek om en rond Plettenberg Bay op eigen houtje, De stranden hier zijn bij de mooiste van het land en je kan kiezen uit hele waaier outdoor activiteiten.

Standard Hotel:  Whalesong Hotel & Spa (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Emily Moon River Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 16 - Plettenberg Bay > Oudtshoorn (151km/2h)

Onderweg naar je volgende etappe, moet je zeker halt houden in Knysna, de hoofdstad van de Tuinroute. Je kan hier heerlijke oesters proeven en waarom niet het Featherbed Nature reserve ontdekken? Check even de excursies uit bij deze tour.

Je pad leid je door de Klein Karoo en over de prachtige Outeniqua Pass naar de struisvogelhoofdstad van de wereld, Oudtshoorn. Hier draait alles rond de struisvogelboerderijen en producten gemaakt van elk onderdeel van de vogel: veren, scheenbeen, vlees en eieren, vel. De Cango grotten in de buurt zijn zeker de moeite waard.

Standard Hotel:  De Denne Guesthouse (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  De Zeekoe (Breakfast)
Categorie:

Dag 17 & 18 - Oudtshoorn > Stellenbosch (391km/4u30)

Een gouden Tip? Kruip vroeg uit de veren en ga op zoek naar de stokstaartjes. Vandaag stapelen de superlatieven zich op: je rijdt langs één van de mooiste routes van Zuid-Afrika; de emblematische Route 62. Tussen Oudtshoorn en Montagu baant ze zich een weg tussen de bergen om uiteindelijk uit te monden in een vallei. Deze verbluffend mooie rit  voert je tot in het hart van de wijnstreek. 

In de 17de eeuw haalden de Nederlandse kolonisten Franse Hugenoten naar de Kaap om hen te helpen met de wijnbouw. Gastronomie en de wereldberoemde wijnen staan hier centraal. Geniet van de prachtige landschappen en bezoek enkele van de meer dan 120 wijnboerderijen. Het perfecte excuus om hier 2 nachten te verblijven.

Standard Hotel:  Brenaissance Wine & Stud (Breakfast)
Categorie:
Standard Hotel:  Majeka House (Breakfast)
Categorie:

Dag 19 & 20 - Stellenbosch > Kaapstad (50km-45min.)

Een luttele 50 km scheiden je van het einddoel van deze reis, Kaapstad. Bij het binnenrijden van de stad kan je er niet naast kijken: dit is de stad van de iconische Tafelberg. Beklim de berg of stap aan boord van de roterende kabelbaan en verken de stad op eigen tempo.

Tijdens je extra dag ter plaatse neem je tijd om de charmante stad en haar omgeving te ontdekken. Vertrek vroeg en plan een eerste stop in Boulders Beach. Hier kan je een kolonie Jack Ass penguins bewonderen, picknicken op het strand of je wagen aan een ochtendzwempartijtje tussen de penguins. Kaap de Goede Hoop is het eindpunt van deze baan langs de oceaan. Wie graag naar Robbeneiland wil, het eiland dat beroemd werd door Mandela gevangenhouding, boekt best vooraf. En misschien is een helikoptervlucht wel een droom in vervulling? Check de exxcursietab voor inspiratie.

Standard Hotel:  Nine Flower Guesthouse (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Molo Lolo Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 21 - Kaapstad (Cape Town)

Afhankelijk van het uur van je vlucht heb je nog even tijd om te genieten van Kaapstad. De gelukkigen verlengen met een extra paar dagen hotel in Kaapstad.

Johannesburg Soweto per fiets

 2 uur

Begeleid door een inwoner van Soweto ontdek je de township. Onderweg rijd je langs het huis van Nelson mandela, het Hector Pieterson Memorial en sie je de twee Orlando torens. Geen sportievere manier om Zuid-Afrika’s meest beroemde township te verkennen. Lunch, fiets en toebehoren inclusief.

 In groep
Ontdek nu

Soweto met Tuk Tuk

 2 uur
Ken jij een meer originele manier om Soweto te ontdekken dan aan boord van een tuk-tuk? Begeleid door een inwoner van Soweto ontdek je de township en rijd je langs het huis van Nelson Mandela, het Hector Pieterson Memorial en sie je de twee Orlando torens. Snel, leuk en efficient. Lunch inclusief.
 
 Individueel
Ontdek nu

Hoedspruit Ballonvaart

 1 uur

Voor zonsopgang met koffie zie je hoe de achtst verdiepingen hoge ballon vorm krijgt en zich voorbereid op de vlucht. Je ervaart de magie van lichter-dan-lucht vliegen aan de voet van de Drakensberg, de schilderachtige Blyde rivier, over landbouwgrond, privéreservaten en natuurparken. Naarmate de zon klimt, stijgen je fotokansen: landscahppen, vegetatie en soms wild. Helaas kan wildlife spotten niet worden gegarandeerd; dieren zijn nu eenaam constant in beweging.

 In groep

Kruger Ochtendsafari '4x4'

 6 à 7 uur

In een 4x4 jeep met ranger trek je erop uit langs het uitstekende netwerk van geasfalteerde en onverharde wegen en ga je begeleid op zoek gaan naar de beroemde 'Big Five' en de grote verscheidenheid van diersoorten groot en klein waar Kruger is zo bekend voor staat. Park fees zijn niet inbegrepen.

 In groep
Ontdek nu

Kruger dagsafari '4x4'

 1 dag

Je start vroeg want vandaag wordt je gave getest om dieren te spotten tijdens een volledige dagsafari langs de 4x4 paden van het Kruger National Park dat behoort tot de beroemdste wildparken ter wereld. Onderweg geniet je van fantastische vergezichten over het laagveld. Je lunch is wel inbegrepen , je parkk fees niet.

 In groep
Ontdek nu

St Lucia Hippo & Krokodillensafari

 1/2 dag

Je gaat 2 u. lang op cruise in de St Lucia monding en lagune en overkijkt het uitgebreid moerasgebied dat de thuisbasis vormt van de hoogste beboste duinen ter wereld, een mangrove en palmveld. Deze diversiteit aan landschappen zorgt voor een rijke vegetatie en is een paradijs voor wilde dieren : neushoorns, schubdieren, duikers, zeeschildpadden, pelikanen, sternen, roze flamingo's, krokodillen, nijlpaarden, ...

 In groep
Ontdek nu

Meerkat experience @ Zeekoe

 

Luister 's ochtends naar talloze interessante feiten over de schattige meerkatgezinnen in het gebied rond Oudtshoorn in afwachting dat de stokstaartjes hun kleine hoofden uit hun hol steken. Koffie en dekens zijn voorzien.

 Individueel

Knysna Featherbed cruise

 3 of 4 uur

Per ferry vaar je door de baai van Knysna naar het natuurreservaat Featherbed. Daar stap je over op een 4x4 vrachtwagen die je dieper het reservaat in brengt, een gids
vertelt je alles over de fauna en flora van dit gebied. Boven aangekomen trek je te voet verder naar de natuurlijk gevormde grotten aan zee. Zonder lunch.

 In groep
Ontdek nu

Gansbaai Kooiduiken met de witte haai

 1/2 dag

Stap in de voetsporen van menig Hollywoodster. Hoe vaak krijg je immers de kans om oog in oog te staan met één van de mooiste en gevaarlijkste dieren ter wereld? In Zuid-Afrika sta je oog in oog met de Witte Haai. 

 • Min. 5 personen voor het uitvaren
 • Inbegrepen: ontbijt, duikmateriaal, soep en brood bij terugkeer aan land
 • Geen transfer voorzien
 • Transfer vanuit Kaapstad h/t is boekbaar mits toeslag. (Kaapstad - Gansbaai : 162 km one way)
 • Afhankelijk van weer en golfslag. Volledige terugbetaling bij niet-vertrek.
 In groep
Ontdek nu

Hermanus walviscruise

 12 min.

Vanuit de wereldbekende walvissenhoofdstad van Zuid-Afrika's West-kaap, Hermanus, stap je aan boord van een catamaran voor een onvergetelijke walviscruise. 2 uur lang breng je op het water door in het gezelschap van deze heerlijke maritieme reuzen. Kindkorting (5-14 jaar).

 In groep
Ontdek nu

Kaapstad's Robbeneiland

 3 uur

Vanuit Kaapstad's Waterfront stap je aan boord van de ferry die je naar Robbeneiland brengt. Dit is het beruchte gevangeniseiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. Je wordt rondgeleid door ex-gevangenen die vertellen over hun verleden op het eiland. Je verkent het eiland met de bus.Kindkorting (5-14 jaar).


 
 In groep
Ontdek nu

Kaapstad helikoptervlucht

 12 min.

Ontdek Kaapstad vanuit de lucht. Je tocht speelt zich af tussen twee oceanen en over magische bergketens. Uitzichten dus die je niet snel zal vergeten. ER is ook een vlucht van 20 minuten mogelijk, met toeslag natuurlijk.

 In groep
Ontdek nu

Hotel & maaltijden

De keuken van Zuid-Afrika wordt gekenmerkt door het grote aantal invloeden van Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen. Enerzijds gaat de Zuid-Afrikaanse keuken terug op de kookkunsten van de inheemse volkeren van Zuid-Afrika zoals de Khoisan, de Xhosa, Zoeloes en de Sotho. Anderzijds hebben de verschillende keukens van de kolonisten en immigranten, maar ook van de slaven en bedienden, een grote invloed gehad op de Zuid-Afrikaanse keuken. De Zuid-Afrikanen staan bekend om hun voorliefde voor de barbecue (braai in het Afrikaans). Vlees neemt een prominente positie in in de Zuid-Afrikaanse keuken.

Typisch Zuid-Afrikaanse gerechten en voedingsmiddelen zijn biltong, melktert, rooibosthee en verschillende soorten stoofpotjes(potjies in het Afrikaans).

Zuid-Afrika is bovendien een belangrijk wijnproducerend land. De wijnbouw kent er sinds het einde van de apartheid een heel grote bloei.

(Wikipedia)


Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina’s, dat geldig is tot 30 dagen na terugreis uit Zuid-Afrika. Reizen minderjarigen alleen naar of via Zuid-Afrika, dan moet je is er wel extra documentatie nodig. Kijk hiervoor op de website van Home Affairs in Zuid-AfrikaDeze maatregelen zijn ook van toepassing tijdens transit.
 • Reis je verder naar Namibië, Zimbabwe of reis je door Swaziland of Botswana, dan moet je paspoort minimaal 6 maanden na terugkeer geldig zijn. In Zimbabwe en Swaziland heb je een visum nodig. In Zimbabwe is het visum betalend ($30, single entry - 15/08/2017 - onder voorbehoud); in Swaziland is het gratis verkrijgbaar voor Belgen.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je een van deze Zuidelijk Afrikaanse landen ontdekken in groep; met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen voor Zuid-Afrika. Malariaprofylaxe wordt aangeraden in Mpumalanga, Limpopo, Kwazulu-Natal, in Zimbabwe,in Botswana, aan de Victoria Falls en in Swaziland. De meest recent aangepaste informatie vind je op http://www.itg.be

In sommige gebieden van de Limpopo provincie werden gevallen van malaria genoteerd. Reizigers die naar Vaalwater reizen (Kololo Game Reserve) in het kader van de Selfdrive "Limpopo", nemen best de volgende voorzorgsmaatregelen: een goede DEET spray, lange broek + t-shirt ’s, vooral 's avonds. Het is aangeraden om malariatabletten in te nemen. Informeer je bij je huisarts. Het probleem is beperkt tot de streek rond Vaalwater.

Tijdzone

Geen tijdsverschil (zomer), + 1u (winter)

Valuta

Munteenheid

Zuid-Afrikaanse Rand; 1 EUR = 16 ZAR of 100 ZAR = 6.22 EUR (01/01/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen in Zuid-Afrika is met de kredietkaart. Die is ook verplicht voor de huurwagen. 

Aan de Victoria Falls (Zimbabwe) kan je enkel cash betalen, in dit geval met de Zuid-Afrikaanse Rand of de Amerikaanse Dollar. In Namibië en Swaziland kan je ook betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand.  Je krijgt het verschil terug in lokale munt. In Botswana worden Amerikaanse dollars en Euro’s aanvaard. Je krijgt het verschil terug in Pula (BWP, de lokale munt). 

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Cape Town 21 21 20 17 15 13 12 13 14 16 18 20
Johannesburg 20 20 18 16 13 10 11 13 16 17 18 19
Kruger NP 26 26 25 22 18 15 15 17 21 22 24 25
Victoria Falls 23 23 23 22 18 16 16 18 23 26 25 24
Botswana (Gaborone) 26 25 24 21 17 14 14 17 21 24 25 25
Namibia (Windhoek) 28 27 26 25 22 20 20 22 26 27 29 30

 

 

Wat is inbegrepen?

 • 20 nachten in de vermelde hotels of equivalent
 • Alle opgelijste maaltijden
 • Kololo Game Reserve Vaalwater, 1 safari per dag
 • Rukiya Safari Camp Hoedspruit: safari’s en bush walks
 • Lalapanzi Bonamanzi : 1 activiteit volgens programma
 • Rocktail Nomvunya: 2 begeleide activiteiten per dag

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht h/t , je binnenlandse vlucht Durban - Port Elisabeth, je huurwagen, facultatieve excursies en eventuele fooien.


Moet je weten

Vermelde hotels zijn onder voorbehoud en kunnen worden vervangen door andere, gelijkwaardige hotels.

Je kan deze selfdrive combineren met o.a. een verblijf en facultatieve uitstappen in Kaapstad of een uitbreiding naar de Victoria Falls.

Standard Prijs per persoon


TRZA0049


Luxe Prijs per persoon


TRZA0049


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!