+32 (0)70 23 33 13
  • Johannesburg
  • Pilanesberg
  • Cape Town

Een heleboel plaatsen bezoeken in Zuid-Afrika zonder huurwagen of busreis? Dat is voortaan mogelijk, dankzij dit uniek programma, speciaal door ons ontworpen voor jouw comfort. Je verkent Johannesburg en Cape Town en maakt een onvergetelijke safari in de prachtige streek van Pilanesberg.

Individueel

Dag 1 - 3 - Johannesburg

Aangekomen in O. R. Tambo, de internationale luchthaven van Jo’burg, neem je de Gautrein (niet inbegrepen) naar je hotel. In functie van het aankomstuur, kan je er al op uit trekken om deze fascinerende wereldstad te verkennen. Morgen, op dag 2, maak je gebruik van je 24u Hop On Hop Off pass om talrijke highlights te ontdekken. OP dag 3 vul je het programma zelf in: het treinstation is dichtbij en dus kan je naar Pretoria, de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika - of misschien heb je meer zin om een andere buurt van Johannesburg uit te kammen?

Standard Hotel:  Park Inn Sandton (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Radissson Inn Sandton (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 & 5 - Johannesburg > Pilanesberg (202km/2u45)

Op dag 4 word je afgehaald aan je hotel en naar het Pilanesberg National Park gebracht. De landschappen in deze vulkanische streek zijn van een surrealistische schoonheid en je kan er de Big Five spotten. In je verblijf is een avond- en ochtendsafari inbegrepen per 4x4. Tussen de activiteiten door kan je heerlijk ontspannen in het luxueuze kader van deze charmante safari lodge.

Morgen, op dag 5, worden activiteiten ingepland volgens het programma van je lodge.

Standard Hotel:  Black Rhino Game Lodge (Full board)
Categorie:
Hotel:  Black Rhino Game Lodge (Full board)
Categorie:

Dag 6 - Pilanesberg > Kaapstad (147km + 2u vlucht)

Rit naar Johannesburg's Lanseria luchthaven voor je binnenlandse vlucht (niet inbegrepen) naar Kaapstad.

Standard Hotel:  Park Inn Cape Town Foreshore (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Radisson Blu Hotel Residence (Breakfast)
Categorie:

Dag 7 - 9 - Kaapstad

Met je inbegrepen Hop-on Hop-off 24u pass kan je de stad en het hele schiereiland verkennen. Bo Kaap, Kirstenbosch, Hout Bay, Camps Bay... Je geraakt zelfs tot in de Winelands. Kaapstad is een aangename stad en biedt een grenzeloze waaier aan bezienswaardigheden en activiteiten. Extra inspiratie nodig? Genoeg om drie dagen mee te vullen. Kijk snel naar onze excursiestab.

Standard Hotel:  Park Inn Cape Town Foreshore (Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Radisson Blu Hotel Residence (Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - Kaapstad > terugvlucht

In functie van je terugvlucht beschik je over extra tijd. Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht. OF misschien ben jij bij de gelukkigen die nog wat langer kan blijven en combineren met een selfdrive vanuit Kaapstad?

Hotel & maaltijden

De keuken van Zuid-Afrika wordt gekenmerkt door het grote aantal invloeden van Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen. Enerzijds gaat de Zuid-Afrikaanse keuken terug op de kookkunsten van de inheemse volkeren van Zuid-Afrika zoals de Khoisan, de Xhosa, Zoeloes en de Sotho. Anderzijds hebben de verschillende keukens van de kolonisten en immigranten, maar ook van de slaven en bedienden, een grote invloed gehad op de Zuid-Afrikaanse keuken. De Zuid-Afrikanen staan bekend om hun voorliefde voor de barbecue (braai in het Afrikaans). Vlees neemt een prominente positie in in de Zuid-Afrikaanse keuken.

Typisch Zuid-Afrikaanse gerechten en voedingsmiddelen zijn biltong, melktert, rooibosthee en verschillende soorten stoofpotjes(potjies in het Afrikaans).

Zuid-Afrika is bovendien een belangrijk wijnproducerend land. De wijnbouw kent er sinds het einde van de apartheid een heel grote bloei.

(Wikipedia)


Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina’s, dat geldig is tot 30 dagen na terugreis uit Zuid-Afrika. Reizen minderjarigen alleen naar of via Zuid-Afrika, dan moet je is er wel extra documentatie nodig. Kijk hiervoor op de website van Home Affairs in Zuid-AfrikaDeze maatregelen zijn ook van toepassing tijdens transit.
  • Reis je verder naar Namibië, Zimbabwe of reis je door Swaziland of Botswana, dan moet je paspoort minimaal 6 maanden na terugkeer geldig zijn. In Zimbabwe en Swaziland heb je een visum nodig. In Zimbabwe is het visum betalend ($30, single entry - 15/08/2017 - onder voorbehoud); in Swaziland is het gratis verkrijgbaar voor Belgen.
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je een van deze Zuidelijk Afrikaanse landen ontdekken in groep; met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen voor Zuid-Afrika. Malariaprofylaxe wordt aangeraden in Mpumalanga, Limpopo, Kwazulu-Natal, in Zimbabwe,in Botswana, aan de Victoria Falls en in Swaziland. De meest recent aangepaste informatie vind je op http://www.itg.be

In sommige gebieden van de Limpopo provincie werden gevallen van malaria genoteerd. Reizigers die naar Vaalwater reizen (Kololo Game Reserve) in het kader van de Selfdrive "Limpopo", nemen best de volgende voorzorgsmaatregelen: een goede DEET spray, lange broek + t-shirt ’s, vooral 's avonds. Het is aangeraden om malariatabletten in te nemen. Informeer je bij je huisarts. Het probleem is beperkt tot de streek rond Vaalwater.

Tijdzone

Geen tijdsverschil (zomer), + 1u (winter)

Valuta

Munteenheid

Zuid-Afrikaanse Rand; 1 EUR = 16 ZAR of 100 ZAR = 6.22 EUR (01/01/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen in Zuid-Afrika is met de kredietkaart. Die is ook verplicht voor de huurwagen. 

Aan de Victoria Falls (Zimbabwe) kan je enkel cash betalen, in dit geval met de Zuid-Afrikaanse Rand of de Amerikaanse Dollar. In Namibië en Swaziland kan je ook betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand.  Je krijgt het verschil terug in lokale munt. In Botswana worden Amerikaanse dollars en Euro’s aanvaard. Je krijgt het verschil terug in Pula (BWP, de lokale munt). 

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Cape Town 21 21 20 17 15 13 12 13 14 16 18 20
Johannesburg 20 20 18 16 13 10 11 13 16 17 18 19
Kruger NP 26 26 25 22 18 15 15 17 21 22 24 25
Victoria Falls 23 23 23 22 18 16 16 18 23 26 25 24
Botswana (Gaborone) 26 25 24 21 17 14 14 17 21 24 25 25
Namibia (Windhoek) 28 27 26 25 22 20 20 22 26 27 29 30

 

 

Wat is inbegrepen?

  • 9 nachten in vermelde hotels of lodges of gelijkwaardig
  • All maaltijden als aangegeven (BB = breakfast HB = half board, FB = full board)
  • Black Rhino Lodge, Pilanesberg: 2 safari's / dag.
  • Hop On Hop Off tickets (1 dag in Johannesburg & 1 dag in Kaapstad)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, je binnenlandse vlucht Johannesburg (Lanseria) - Kaapstad , de Gautreinreis in Johannesburg, niet vermelde maaltijden, drank, optionele excursies en fooien.

Standard Prijs per persoon


TRZA0052


Luxe Prijs per persoon


TRZA0052


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!