+32 (0)70 23 33 13
 • Victoria Falls

De prachtige Victoria Falls zijn zeker een item op ieders bucket list. Daar moet je gewoon vertoefd hebben en dat moet je gewoon beleven. De kracht waarmee het water de slenk indondert, is de reden waarom de lokale stammen er poëtisch naar verwezen als Mosi Oa Tunya of 'the smoke that thunders". David Livingstone, de befaamde Schotse ontdekkingsreiziger, stond er in 1855 als eerste Europeaan oog in oog mee. Vandaag bezoeken talrijke reizigers dit natuurlijk UNESCO Werelderfgoed elk jaar. En natuurlijk ben jij daarbij. De regenboog en de verhalen krijg je er alvast bij, evenals een sunset cruise!

Individueel

Dag 1 - Victoria Falls

De laatste vluchten uit Zuid-Afrika (Johannesburg) komen in Victoria Falls aan rond de middag. Je wordt opgewacht voor een transfer naar het hotel, waar je jezelf kan opfrissen. In de namiddag (vertrek om 15u45 in het hotel) vaar je met een hapje en glaasje wijn de kleurrijke zonsondergang tegemoet tijdens je boottocht op de Zambezi rivier. Magisch!

Standard Hotel:  A' Zambezi River Lodge (Continental Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Ilala Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Victoria Falls

Vandaag ben je vrij om de omgeving te verkennen of een leuke excursie bij te boeken. Je kan raften, op safari trekken in het Chobe National Park of een local craft village bezoeken.

Standard Hotel:  A' Zambezi River Lodge (Continental Breakfast)
Categorie:
Hotel:  Ilala Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Victoria Falls

Vroeg in de ochtend word je opgepikt door je gids die je begeleidt naar de ingang van Victoria Falls. Je kan er genieten van een fantastisch uitzicht op de 'Gorge'. Misschien waag je je wel aan de kabelrit over de Zambezi? Een paar uurtjes moeten volstaan om je moed bijeen te rapen want tegen de middag brengt je gids je terug naar het hotel om even op te frissen voor je transfer naar de luchthaven wacht.

Hotel & maaltijden

De keuken van Zuid-Afrika wordt gekenmerkt door het grote aantal invloeden van Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen. Enerzijds gaat de Zuid-Afrikaanse keuken terug op de kookkunsten van de inheemse volkeren van Zuid-Afrika zoals de Khoisan, de Xhosa, Zoeloes en de Sotho. Anderzijds hebben de verschillende keukens van de kolonisten en immigranten, maar ook van de slaven en bedienden, een grote invloed gehad op de Zuid-Afrikaanse keuken. De Zuid-Afrikanen staan bekend om hun voorliefde voor de barbecue (braai in het Afrikaans). Vlees neemt een prominente positie in in de Zuid-Afrikaanse keuken.

Typisch Zuid-Afrikaanse gerechten en voedingsmiddelen zijn biltong, melktert, rooibosthee en verschillende soorten stoofpotjes(potjies in het Afrikaans).

Zuid-Afrika is bovendien een belangrijk wijnproducerend land. De wijnbouw kent er sinds het einde van de apartheid een heel grote bloei.

(Wikipedia)


Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina’s, dat geldig is tot 30 dagen na terugreis uit Zuid-Afrika. Reizen minderjarigen alleen naar of via Zuid-Afrika, dan moet je is er wel extra documentatie nodig. Kijk hiervoor op de website van Home Affairs in Zuid-AfrikaDeze maatregelen zijn ook van toepassing tijdens transit.
 • Reis je verder naar Namibië, Zimbabwe of reis je door Swaziland of Botswana, dan moet je paspoort minimaal 6 maanden na terugkeer geldig zijn. In Zimbabwe en Swaziland heb je een visum nodig. In Zimbabwe is het visum betalend ($30, single entry - 15/08/2017 - onder voorbehoud); in Swaziland is het gratis verkrijgbaar voor Belgen.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je een van deze Zuidelijk Afrikaanse landen ontdekken in groep; met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen voor Zuid-Afrika. Malariaprofylaxe wordt aangeraden in Mpumalanga, Limpopo, Kwazulu-Natal, in Zimbabwe,in Botswana, aan de Victoria Falls en in Swaziland. De meest recent aangepaste informatie vind je op http://www.itg.be

In sommige gebieden van de Limpopo provincie werden gevallen van malaria genoteerd. Reizigers die naar Vaalwater reizen (Kololo Game Reserve) in het kader van de Selfdrive "Limpopo", nemen best de volgende voorzorgsmaatregelen: een goede DEET spray, lange broek + t-shirt ’s, vooral 's avonds. Het is aangeraden om malariatabletten in te nemen. Informeer je bij je huisarts. Het probleem is beperkt tot de streek rond Vaalwater.

Tijdzone

Geen tijdsverschil (zomer), + 1u (winter)

Valuta

Munteenheid

Zuid-Afrikaanse Rand; 1 EUR = 16 ZAR of 100 ZAR = 6.22 EUR (01/01/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen in Zuid-Afrika is met de kredietkaart. Die is ook verplicht voor de huurwagen. 

Aan de Victoria Falls (Zimbabwe) kan je enkel cash betalen, in dit geval met de Zuid-Afrikaanse Rand of de Amerikaanse Dollar. In Namibië en Swaziland kan je ook betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand.  Je krijgt het verschil terug in lokale munt. In Botswana worden Amerikaanse dollars en Euro’s aanvaard. Je krijgt het verschil terug in Pula (BWP, de lokale munt). 

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Cape Town 21 21 20 17 15 13 12 13 14 16 18 20
Johannesburg 20 20 18 16 13 10 11 13 16 17 18 19
Kruger NP 26 26 25 22 18 15 15 17 21 22 24 25
Victoria Falls 23 23 23 22 18 16 16 18 23 26 25 24
Botswana (Gaborone) 26 25 24 21 17 14 14 17 21 24 25 25
Namibia (Windhoek) 28 27 26 25 22 20 20 22 26 27 29 30

 

 

Wat is inbegrepen?

 • 2 nachten met ontbijt
 • Vermelde transfers (dag 1 & 3)
 • Sunset cruise op Zambezi River
 • Inkom Victoria Falls NP
 • Engelstalige gids

Niet inbegrepen

Je vlucht h/t, fooien voor je gids en persoonlijke uitgaven. De verplichte park fees (US $ 15 in Botswana en US $ 10 in Zimbabwe) zijn niet inbegrepen in de tarieven.

Moet je weten

De vermelde hotels zijn onder voorbehoud en kunnen worden vervangen door andere, gelijkwaardige hotels.

A' ZAMBEZI RIVER LODGE****

De lodge ligt aan de oever van de statige Zambezi rivier, op amper 5 km van het stadje Victoria Falls. Je kamer biedt airco, satelliet tv, minibar en thee en koffie en vele kijken uit op de rivier of het zwembad. Aan de receptie zijn kluisjes beschikbaar. Er is WiFi en een boetiekje. In de mooi aangelegde, tropische tuin is een zwembad. Op vaste tijdstippen organiseert de lodge een pendelservice naar het centrum. Er zijn 2 restaurants en 3 bars waar je terechtkan voor een drankje of cocktails. Op sommige avonden is er een dansvertoning.

Je kan kiezen uit een aantal optionele uitstappen die je ter plaatse boekt en betaalt in Zimbabwe:

 • Chobe National Park: US$ 160
 • Helikoptervlucht over de Falls: US$ 130
 • White Water Rafting: US$ 130
 • Excursie naar een lokale dorp en markt: US$ 65
Alle prijzen zijn indicatief en kunnen wijzigen zonder voorafgaande melding.

Standard Prijs per persoon


TRZA0009


Luxe Prijs per persoon


TRZA0009


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!