+32 (0)70 23 33 13
 • Cape Town
 • Paternoster
 • Kagga Kamma
 • Springbok
 • Augrabies
 • Kgalagadi
 • Upington

Deze rondreis neemt je mee op ontdekking naar een ongerept stukje natuur, buiten de platgetreden paden. Het kaal en onherbergzaam gebied van Namaqualand herbergt unieke landschappen en flora.

De westkust aan de Atlantische Oceaan is een ongetemde regio die zich uitstrekt ten noorden van Kaapstad en reikt tot de grens met Namibië. Hier wedijveren kilometers ongerepte stranden en baaien met slaperige Afrikaanse vissersdorpjes en gastvrije guesthouses. De vaak witgekalkte huisjes wisten hun historische authenticiteit te vrijwaren. Paternoster is een van die dorpjes.

Wat verderop transformeert het dorre woestijnachtig gebied van Namaqualand zich tijdens de lente 3 weken lang in een fleurige bloemenzee. Preciese data zijn er niet alles hangt samen met de laatste winterregens. En dat geldt ook voor het volume van de Upington Falls, of Aukoerebis (plek van groot lawaai) zoals de Khoi San de plaats doopten is een rotsachtige streek met kokerbomen en heel wat klein wild en heerlijke wandelpaden. Dit is een streek die minder gekend is bij toeristen. Perfect dus voor de zelfstandige Connections reiziger die houdt van nieuwe plekken ontdekken.

Individueel

Dag 1 - 4 - Kaapstad

Aangekomen in Kaapstad neem je je intrek in je lodge waar je 3 nachten zal verblijven. Vanuit je ‘basecamp’ kan je naar hartelust deze boeiende stad en haar wijde omgeving verkennen. De winelands bereik je in een halfuurtje maar je kan ook naar Kaap de Goede Hoop of naar Gansbaai voor een kooiduik tussen de Great White sharks. Neem een kijkje bij de excursietab bij deze route voor extra inspiratie.

Standard Hotel:  Molo Lolo Lodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Kaapstad > Paternoster (160km/1u45)

Je reisbestemming voor vandaag is een pittoresk visserdorpje aan de spectaculaire West Coast, waar het aangenaam vertoeven is. Het mooie witte zandstrand, de nabijgelegen Cape Columbine vuurtoren en de talrijke restaurants die heerlijke zeevruchten serveren zijn maar enkele van de talrijke troeven van Paternoster. Je kan hier ook duiken naar scheepswrakken, kajakken, surfen of een boottocht maken.

Standard Hotel:  Strandloper Ocean Boutique Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 6 & 7 - Paternoster > Kagga Kamma (273km/4u)

Je verlaat de frisse zeelucht en trekt landinwaarts. Na een tijd, verlaat je het asfalt om je op de pistes naar Kagga Kamma te begeven. Onderweg bewonder je de dramatische rotsformaties die het gebied een buitenaardse indruk geven. Als je er al langer van droomde om ver van de bewoonde wereld te vertoeven, in een uniek decor, gevormd door spectaculaire rotsformaties, vind je hier je gading. Je kan er ook inheemse dieren spotten en de 6000 jaar oude muurschilderingen van de San of bosjesmannen bewonderen.

Om te genieten van al dat moois verblijf je hier een extra dag. Je lodge heeft een groot zwembad, een restaurant met bar en een spa. Je kan deelnemen aan inbegrepen uitstappen zoals de San Cultural Tour en je kan ook talrijke activiteiten op eigen houtje uitvoeren. ‘s Nachts bewonder je een ongelooflijke sterrenhemel. En dat doe je twee nachten in een rij allicht.

Standard Hotel:  Kagga Kamma (Full board)
Categorie:

Dag 8 - Kagga Kamma > Springbok (515km/6u)

De volgende etappe van je roadtrip voert je naar Springbok, het centrum van de kopermijnbouw en de hoofdstad van Namaqualand. Deze dorre streek fleurt in de lente voor een 3-tal weken helemaal met een immens en kleurrijk bloementapijt. Deze hoofdattractie vind je in het Goegap Nature Reserve.

Standard Hotel:  Naries Namakwa Retreat (Half board)
Categorie:

Dag 9 & 10 - Springbok > Augrabies (315km/3u)

Jouw road trip leidt je verder langs de lijnrechte N14 naar Augrabies, voor de meesten onder ons totaal onbekend. Nochtans vind je hier de drie km brede en zevende grootste waterval ter wereld. Die wil je niet missen, toch? Het debiet en de kracht van de Waterval hangt af van de regenval, maar het kader blijft bijzonder.

Morgen kan je in het Augrabies National Park prachtige wandeltochten maken. Er is zelfs een apart deel specifiek bestemd voor een safari. De omgeving,die veel weg heeft van een maanlandschap, hoort bij de droogste gebieden van het land maar blijft boeiend.

Standard Hotel:  Tutwa Desert Lodge (Full board)
Categorie:

Dag 11 & 12 - Augrabies > Kgalagadi (315km/3u)

Aangekomen in de !Xaus Lodge wacht je een uniek avontuur, in harmonie met een uniek stukje natuur van 50.000 hectare temidden van de Kalahari woestijn. Je lodge organiseert allerhande activiteiten zoals safari’s, duinwandelingen met bosjesmannen, bezoek aan een bushmen dorp en sterren tellen aan de hemel.

Morgen is je dag gevuld met de activiteiten en maaltijden volgens het programma van je lodge.

Aangekomen bij de! Xaus Lodge wacht een uniek avontuur. De volgende twee dagen leef je in totale harmonie met een uniek stuk natuur: maar liefst 50.000 hectare Kalahari-woestijn! Je lodge organiseert allerlei activiteiten, zoals safari's, duinwandelingen in het gezelschap van bosjesmannen, bezoeken aan een bushmen village en sterren kijken. Ook morgen, op dag 12, staat verwondering centraal wanneer de activiteiten en maaltijden volgens het programma van je lodge je hart helemaal opnieuw veroveren

Standard Hotel:  Xaus Lodge (Full board)
Categorie:

Dag 13 - Kgalagadi > Upington (250km/2u30)

De laatste rit van deze avontuurlijke roadtrip brengt je naar Upington, een moderne stad aan de oevers van de Oranjerivier. Je kan naar Die Eiland trekken om te zwemmen en te zonnebaden of naar hartelust shoppen. Heb je nog meer honger naar mooie natuur? Het Spitskop Nature reservaat ligt op 13 km van de stad.

Standard Hotel:  Belurana River Manor (Breakfast)
Categorie:

Dag 14 - Upington > Terugvlucht

Je levert je huurwagen af op de luchthaven en neemt je vlucht naar je volgende etappe of naar huis.

Hotel & maaltijden

De keuken van Zuid-Afrika wordt gekenmerkt door het grote aantal invloeden van Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen. Enerzijds gaat de Zuid-Afrikaanse keuken terug op de kookkunsten van de inheemse volkeren van Zuid-Afrika zoals de Khoisan, de Xhosa, Zoeloes en de Sotho. Anderzijds hebben de verschillende keukens van de kolonisten en immigranten, maar ook van de slaven en bedienden, een grote invloed gehad op de Zuid-Afrikaanse keuken. De Zuid-Afrikanen staan bekend om hun voorliefde voor de barbecue (braai in het Afrikaans). Vlees neemt een prominente positie in in de Zuid-Afrikaanse keuken.

Typisch Zuid-Afrikaanse gerechten en voedingsmiddelen zijn biltong, melktert, rooibosthee en verschillende soorten stoofpotjes(potjies in het Afrikaans).

Zuid-Afrika is bovendien een belangrijk wijnproducerend land. De wijnbouw kent er sinds het einde van de apartheid een heel grote bloei.

(Wikipedia)


Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina’s, dat geldig is tot 30 dagen na terugreis uit Zuid-Afrika. Reizen minderjarigen alleen naar of via Zuid-Afrika, dan moet je is er wel extra documentatie nodig. Kijk hiervoor op de website van Home Affairs in Zuid-AfrikaDeze maatregelen zijn ook van toepassing tijdens transit.
 • Reis je verder naar Namibië, Zimbabwe of reis je door Swaziland of Botswana, dan moet je paspoort minimaal 6 maanden na terugkeer geldig zijn. In Zimbabwe en Swaziland heb je een visum nodig. In Zimbabwe is het visum betalend ($30, single entry - 15/08/2017 - onder voorbehoud); in Swaziland is het gratis verkrijgbaar voor Belgen.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je een van deze Zuidelijk Afrikaanse landen ontdekken in groep; met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen voor Zuid-Afrika. Malariaprofylaxe wordt aangeraden in Mpumalanga, Limpopo, Kwazulu-Natal, in Zimbabwe,in Botswana, aan de Victoria Falls en in Swaziland. De meest recent aangepaste informatie vind je op http://www.itg.be

In sommige gebieden van de Limpopo provincie werden gevallen van malaria genoteerd. Reizigers die naar Vaalwater reizen (Kololo Game Reserve) in het kader van de Selfdrive "Limpopo", nemen best de volgende voorzorgsmaatregelen: een goede DEET spray, lange broek + t-shirt ’s, vooral 's avonds. Het is aangeraden om malariatabletten in te nemen. Informeer je bij je huisarts. Het probleem is beperkt tot de streek rond Vaalwater.

Tijdzone

Geen tijdsverschil (zomer), + 1u (winter)

Valuta

Munteenheid

Zuid-Afrikaanse Rand; 1 EUR = 16 ZAR of 100 ZAR = 6.22 EUR (01/01/2020)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen in Zuid-Afrika is met de kredietkaart. Die is ook verplicht voor de huurwagen. 

Aan de Victoria Falls (Zimbabwe) kan je enkel cash betalen, in dit geval met de Zuid-Afrikaanse Rand of de Amerikaanse Dollar. In Namibië en Swaziland kan je ook betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand.  Je krijgt het verschil terug in lokale munt. In Botswana worden Amerikaanse dollars en Euro’s aanvaard. Je krijgt het verschil terug in Pula (BWP, de lokale munt). 

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Cape Town 21 21 20 17 15 13 12 13 14 16 18 20
Johannesburg 20 20 18 16 13 10 11 13 16 17 18 19
Kruger NP 26 26 25 22 18 15 15 17 21 22 24 25
Victoria Falls 23 23 23 22 18 16 16 18 23 26 25 24
Botswana (Gaborone) 26 25 24 21 17 14 14 17 21 24 25 25
Namibia (Windhoek) 28 27 26 25 22 20 20 22 26 27 29 30

 

 

Wat is inbegrepen?

 • 13 nachten in de vermlede hotels of gelijkwaardig
 • Alle activiteiten georganiseerd door je lodges: Kagga Kamma, Tutwa Desert Lodge & !Xaus Lodge

Moet je weten

De vermelde hotels zijn onder voorbehoud en kunnen worden vervangen door andere, gelijkwaardige hotels. Kom even tot rust na je internationale vlucht en voor je het linksrijden aanpakt met je huurwagen.

Standard Prijs per persoon


TRZA0048


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!