+32 (0)2 550 01 00
Cambodia

Cambodja heeft een rijke geschiedenis. Daarvan getuigen o.a. de wondermooie Angkor tempels die absoluut een bezoek waard zijn al was het maar omdat ze als één van de mooiste van Azië worden beschouwd. De hoofdstad Phnom Penh heeft zowel kleurrijke wijken met eigenaard als een donkere vlek: de zwartgallige geschiedenis van de Cambodjaanse genocide en het verhaal van de Rode Khmer, dat onlosmakend met Cambodja verbonden blijft. Wil je meer weten? kijk snel naar de hoogtepunten die je er kan beleven en naar onze route en uitbreiding.

Hotel & maaltijden

De Cambodjaanse keuken lijkt een beetje op de Thaise keuken, maar is iets minder pikant. Rijst is uiteraard een basisonderdeel van elke maaltijd. Bij het ontbijt is dit vaak onder de vorm van rijstsoep. Amok en Lok Lak zijn twee klassiekers uit de Cambodiaanse keuken die je haast overal op de kaart zult zien staan. Amok is vis die in een bananenblad wordt bereid met kurkuma en kokosmelk. Het overheerlijke Lok Lak bestaat uit rundsvlees dat in stukjes is gesneden, salade, gebakken ei en frieten of rijst. Er zijn ook varianten met andere vleessoorten zoals varkensvlees of kip.

 (Bron: zuidoostaziemagazine)

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren of je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is op de dag van terugreis en een e-visum (kostprijs 36 USD dd 22/10/2018).. Alle info voor het evisum vind je op de officële webpagina van Cambodia.  De reiziger is steeds en uitsluitend aansprakelijk voor het inwinnen van bijgewerkte informatie over en het tijdig aanschaffen van de correcte en geldige reisdocumenten (internationaal (digitaal) paspoort, visum, KIDS ID,inentingen, enz).

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+ 5u (zomer), + 6u (winter)

Valuta

Munteenheid

Riel; 1000 Riel = 0.23 EUR & 1 EUR = 4412 Riel (01/05/2020)

Betalingswijze

Neem Amerikaanse dollars mee. Kredietkaarten worden enkel aanvaard in grotere hotels en luxe restaurants en er zijn bijna alleen geldautomaten in de grotere steden.

Klimaat

Cambodia is een van die bestemmingen waar je het hele jaar door naartoe kan.

Het droogseizoen is van november en mei en splitst zich op in 2 fasen. De koelere periode (november-februari) is de piek tijd voor het toerisme en mild genoeg om de tempels in alle comfort te bezoeken en toch ook te zonnebaden langs de kust. Van maart- mei is het vochtiger. De temperatuur stijgt lichtjes en de zon schijnt dag aan dag. Perfect voor een strandvakantie. In Angkor is kan het wel ziedend heet worden.

Een bezoek aan Cambodia tijdens het regenseizoen (grofweg juni-oktober) mag dan wel wat praktische uitdagingen in petto hebben, zoals zich makkelijk verplaatsen, het is ook een fascinerende tijd. Het land transformeert zich tot een diep en drassig tropische groen landschap door de dagelijkse kort maar krachtige moessonregenbuien (gelukkig, de regens vallen vooral in de namiddag, de ochtenden zijn over het algemeen droog). Onverharde wegen worden modderig en overstromingen kunnen wel eens opduiken. Voor wie niet bang is van een spat modder of een hemelse regendouche is dit het perfecte seizoen: Alle toeristische trekpleisters zijn rustiger en het landschap is op zijn allermooist.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming 
J F M A M J J A S O N D
Phom Penh
26 28 29 30 28 28 28 27 27 27 26 25
Angkor Wat
32
32
34
35
34
33
32
32
31
31
30
30

 

Hoogtepunten

  • Siem Reap

Siem Reap is de stad die het dichtst bij Angkor ligt. Voor alle duidelijkheid: de oude stad heette Angkor en Angkor Wat is de stadstempel van Angkor. Maar het is lang niet de enige tempel die bewaard is gebleven. Voorzie gerust meerdere dagen om het archeologische park te bezoeken, want het is gigantisch groot. Begin met de kleinere, minder bekende gebouwen en eindig met de grootste en mooiste. Enkele aanraders zijn Preah Khan, Bayon, Ta Prohm, Banteay Srei en uiteraard Angkor Wat.

  • Poipet

Het Las Vegas van Cambodia. Poipet ligt aan de grens met Thailand en telt verschillende casino’s. Er hangt een Wild West sfeertje.

  • Sisophon

Dit stadje is een goede uitvalsbasis om de door de jungle overwoekerde tempels van Banteay Chmar te bezoeken.

  • Anlong Veng

Hier hield de Rode Khmer het langste stand. Je vindt er dan ook enkele ‘attracties’ die verwijzen naar de Rode Khmer, zoals de crematieplaats van Pol Pot.

  • Phnom Penh

Cambodja’s hoofdstad is een must-see. Highlights in deze fascinerende stad zijn onder meer het Royal Palace en de Silver Pagoda. Maar Phnom Penh heeft ook een andere kant, namelijk die van haar gruwelijke Rode Khmer verleden. Bezoek de killing fields in Choeung Ek en de Tuol Sleng gevangenis. Je zult er gegarandeerd ondersteboven van zijn. En dat bedoelen we niet in positieve zin. Maar als je Cambodia wilt begrijpen, moet je gewoon op deze 2 plaatsen geweest zijn.

  • Tonlé Sap River and Lake

Het meer is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië en van groot belang voor Cambodia. In het droge seizoen stroomt het water vanuit het meer via de Tonlé Sap rivier naar het zuiden, waar de Tonlé Sap samenvloeit in de Mekong en verder naar de Mekong-delta. In het regenseizoen krijgt de Mekong echter zoveel water te verwerken dat het z’n overtollige water naar het noorden via de Tonlé Sap rivier afvoert naar het Tonlé Sap meer. Dat betekent dus dat de stroomrichting van de rivier in het regenseizoen omkeert. Je kunt op Tonlé Sap varen tussen Siem Reap en Phnom Penh.

  • Kampong Cham

Dit stadje is een prima uitvalsbasis om de tempels van Sambor Prei Kuk te bezoeken. Die dateren nog uit de tijd vóór Angkor.

(Bron: ZuidOostAzie Magazine)
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!